Na pomolu zimska "transfer bomba"!

Jedan od najtalentovanijih fudbalera današnjice izabrao Barselonu.  De Jong izabrao Barselonu, cena – 90 miliona evra! Frenki de Jong, jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta i vezista Ajaksa, izabrao je da na leto prеđe u Barselonu, potvrdio je njegov menadžer Ali Dursun.  PREOKRET GODINE! Frenki de Jong ode u Barselonu za 90. 000. 000 evra! PSŽ izvisio, plata holandskog reprezentativca navodno 16. 000. 000 evra.

Fudbal 24.01.2019 | 09:00
Na pomolu zimska "transfer bomba"!
Mladi vezista Ajaksa, Frenki de Jong (21), izabrao je Barselonu pre Pari Sen Žermena, Mančester sitija i Bajern Minhena, tvrdi njegov menadžer, Ali Dursun, a prenosi holandski "Telegraf".

Dursun se navodno zahvalio Parižanima i "građanima" na interesovanju, ranije i bavarskom gigantu, uz poruku da je mladi fudbaler izrazio želju da karijeru nastavi na Nou Kampu.

Isti izvor navodi da će Barselona za transfer de Jonga platiti čak 90.000.000 evra klubu iz Amesterdama, što je za 15 miliona više nego ponuda PSŽ-a,

Predsednik Barselone, Đozep Marija Bertomeu i sportski direktor Erik Abidal, sastali su se sa De Jongom prošle nedelje i utanačili sve detalje oko ugovora.

De Jong već ima pet nastupa za reprezentaciju Holandije, s obzirom na to da je tek sezonu i po standardan prvotimac Ajaksa.

Opet kuva na relaciji Barselona – Pari Sen Žermen! Ovoga puta zbog Frenkija de Jonga. Veleobrt u režiji Katalonaca i po svoj prilici najveći transfer januarskog prelaznog roka. Holandsko čudo od deteta ide na stadion Nou Kamp. I to za ravno 90.000.000 evra.

Pre mesec dana dobro obavešteni holandski dnevnik Telegraf izvestio je da se 21-godišnji centralni vezni obećao Parižanima i da sam potpis nedostaje kako bi se verifikovao posao vredan 75.000.000 evra. A jutros isti izvor navodi da je upornost Barse da ga odvrati od te namere urodila plodom i da se jedan od najtraženijih fudbalera ove zime seli u tabor špankog prvaka.

Sve je posledica „misije Amstderam“, koju su čelnici Blaugrane sproveli prošle sedmice. Tad su predsednik Đosep Marija Bertomeu i trojica direktora (Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes) otputovali u Holandiju da pokušaju da ubede De Jonga da je za njegovu karijeru bolje da zaigra na stadionu Nou Kamp. Uostalom, tamo Lale redovno cvetaju, a i za samu karijeru fudbalera je korisnije da ne menja mnogo stil u odnosu na Ajaksov.

Očigledno je sastanak urodio plodom, pa je Frenki promeni stav, a Barselona finansijski nadjačala ponudu Pari Sen Žermena, zbog čega je Mark Overmas, i sam nekada prvotimac katalonskog giganta, sad u ulozi sportskog direktora Ajaksa mora da popusti i(li) izvuče još više novca za Kopljanike. Da je posao gotov može se zaključiti na osnovu reči De Jongovog menadžera, Alija Dursuna, koji je „ohladio“ ostale zainteresovane klubove saopštivši im rečenicu:

„Hvala svima, ali Frenki ide u Barselonu“.

Na taj način korpu su dobili najpre Juventus i Mančester Siti, ispali su iz trke za potpis u ranoj fazi, jer Italijani posle dovođenja Kristijana Ronalda nemaju baš toliki komoditet za transfere, dok prvak Engleske mora da misli i na posledice finansijskog fer-pleja. Isti problem muči i Pari Sen Žermen, međutim, Sveci su našli način da zatvore finansijsku konstrukciju, samo što nisu na vreme osigurali potpis, dozvolili su Barseloni da se umeša i ne samo da im pokvari posao, nego i dodatno rasplamsa vatru između dva kluba. Sve je počelo transferom Nejmara na Park prinčeva leta 2017. za 222.000.000 evra, Barsa je dugo spremala osvetu, izgledalo je da ima dogovor i sa Adrijenom Rabioom (u međuvremenu prebačen u B tim Pari Sen Žermena), ali je rešila da udari PSŽ tamo gde ga najviše boli i „skine“ mu već dogovoreno pojačanje.

Prema nezvaničnim informacijama, Frenki de Jong će potpisati ugovor na pet i po sezona, a godišnje će zarađivati 16.000.000 evra. Razumljivo, postaće najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala (rekord u vlasništvu Virdžila van Dajka, 78.800.000), a nastaviće tradiciju direktnih prelazaka fudbalera Ajaksa u Barselonu. Seriju je otvorio Johan Krojf (1973), a nastavili Johan Neskens (1974), Ričard Vidžge (1991),Frank de Bur (1999), Ronald de Bur (1999), Jari Litmanen (1999), zaključno sa Jasperom Silesenom(2016).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar