АО: Новак у полуфиналу, Нишикори се предао!

Предаја! Нишикори одустао, Новак у полуфиналу! Најбољи тенисер света обезбедио је место међу четири најбоља на Аустралијан Опену јер му је Јапанац предао меч у другом сету.  Предаја! Новак Ђоковић за 49 минута у полуфиналу Аустралијан опена.  Кеи Нишикори није издржао због болова. . .

Тенис 23.01.2019 | 11:00
АО: Новак у полуфиналу, Нишикори се предао!
Њему је предао меч Јапанац Кеи Нишикори у другом сету при вођству Србина 6:1, 4:1, после мање од сат времена игре.

Јапанац није могао да настави дуел због проблема са бутним мишићима, а као резултат петочасовног маратона у осмини финала турнира.

Ђоковић је кренуо фуриозно од меч од првог гема који осваја без изгубљеног поена, а одмах затим прави брејк који капитализује у 3:0. 

Тек тада се Нишикори мало разиграо па су уследила два неизвеснија гема, да би у шестом Ђоковић искористио слабије кретање Јапанца и другим брејком решио сет. 

Нишикори је затражио помоћ физиотерапеута због проблема са бутним мишићем, али је ипак наставио дуел. Иако је било јасно да у таквом стању не може да парира расположеном Ђоковићу, остао је на терену. 

Ђоковић је наставио да "меље" па је опет брзо одузео сервис ривалу, док је своје сервис-гемове освајао без изгубљеног поена. 

Након што је и други пут у сету направио брејк, Нишикори је одустао и предао меч Србину. 

Ђоковић ће у полуфиналу "Ози опена" играти против Француза Луке Пуја, који је савладао Милоша Раонића 3-1. 

И да су околности биле другачије, делује да би исход био идентичан. Једноставно, реч је о разликици у класи, потврђено кроз 17 победа на претходних 19 сусрета. И овај јубиларни 20. припао је Новаку Ђоковићу, тек да покаже да је за копље, можда и два, квалитетнији од Кеија Нишикорија, иако ће се светска јавности, можда, питати да ли је Јапанац могао до подвига, да је био здрав.

Овако, чињеница да је пре четвртфиналног дуела на Род Лејвер арени провео чак 14 сати на терену – од чега више од пет часова против Пабла Карења Бусте у претходној рунди – коштала је Јапанца снажнијег отпора, па је при резултату 6:1, 4:1 био принуђен да преда меч 31-годишњем Београђанину.

Рука руци и крај после само 49 минута неравноправне борбе у Мелбурну. За то време, свежији Новак је сјајно користио сервис, лако освајао поене и експоатисао умор Азијата. Чак четири пута је добио брејк лопте и сваку је искористио. Већ после уводне деонице било је јасно да сусрет иде на Ђоковићеву страну, јер је исцпрљени Нишикори затражио лекарску помоћ због бола у бутном мишићу. Као велики борац наставио је дуел, међутим, проблеми су се наставили и кад је изгубио други сервис гем у другом сету изашао је на мрежу и предао се...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар