AO: Novak u polufinalu, Nišikori se predao!

Predaja! Nišikori odustao, Novak u polufinalu! Najbolji teniser sveta obezbedio je mesto među četiri najbolja na Australijan Openu jer mu je Japanac predao meč u drugom setu.  Predaja! Novak Đoković za 49 minuta u polufinalu Australijan opena.  Kei Nišikori nije izdržao zbog bolova. . .

Tenis 23.01.2019 | 11:00
AO: Novak u polufinalu, Nišikori se predao!
Njemu je predao meč Japanac Kei Nišikori u drugom setu pri vođstvu Srbina 6:1, 4:1, posle manje od sat vremena igre.

Japanac nije mogao da nastavi duel zbog problema sa butnim mišićima, a kao rezultat petočasovnog maratona u osmini finala turnira.

Đoković je krenuo furiozno od meč od prvog gema koji osvaja bez izgubljenog poena, a odmah zatim pravi brejk koji kapitalizuje u 3:0. 

Tek tada se Nišikori malo razigrao pa su usledila dva neizvesnija gema, da bi u šestom Đoković iskoristio slabije kretanje Japanca i drugim brejkom rešio set. 

Nišikori je zatražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa butnim mišićem, ali je ipak nastavio duel. Iako je bilo jasno da u takvom stanju ne može da parira raspoloženom Đokoviću, ostao je na terenu. 

Đoković je nastavio da "melje" pa je opet brzo oduzeo servis rivalu, dok je svoje servis-gemove osvajao bez izgubljenog poena. 

Nakon što je i drugi put u setu napravio brejk, Nišikori je odustao i predao meč Srbinu. 

Đoković će u polufinalu "Ozi opena" igrati protiv Francuza Luke Puja, koji je savladao Miloša Raonića 3-1. 

I da su okolnosti bile drugačije, deluje da bi ishod bio identičan. Jednostavno, reč je o razlikici u klasi, potvrđeno kroz 17 pobeda na prethodnih 19 susreta. I ovaj jubilarni 20. pripao je Novaku Đokoviću, tek da pokaže da je za koplje, možda i dva, kvalitetniji od Keija Nišikorija, iako će se svetska javnosti, možda, pitati da li je Japanac mogao do podviga, da je bio zdrav.

Ovako, činjenica da je pre četvrtfinalnog duela na Rod Lejver areni proveo čak 14 sati na terenu – od čega više od pet časova protiv Pabla Karenja Buste u prethodnoj rundi – koštala je Japanca snažnijeg otpora, pa je pri rezultatu 6:1, 4:1 bio prinuđen da preda meč 31-godišnjem Beograđaninu.

Ruka ruci i kraj posle samo 49 minuta neravnopravne borbe u Melburnu. Za to vreme, svežiji Novak je sjajno koristio servis, lako osvajao poene i ekspoatisao umor Azijata. Čak četiri puta je dobio brejk lopte i svaku je iskoristio. Već posle uvodne deonice bilo je jasno da susret ide na Đokovićevu stranu, jer je iscprljeni Nišikori zatražio lekarsku pomoć zbog bola u butnom mišiću. Kao veliki borac nastavio je duel, međutim, problemi su se nastavili i kad je izgubio drugi servis gem u drugom setu izašao je na mrežu i predao se...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar