САД: Нови потрес у Бијелој кући

Помоћник државног секретара САД за европске и евроазијске послове Вес Мичел подноси оставку након само 16 мјесеци на тој функцији, наводи АП.

 

Свијет 22.01.2019 | 20:07
САД: Нови потрес у Бијелој кући
Наводи се да је Стејт департмент саопштио да ће Мичел напустити положај средином фебруара.
 
Мичел је, иначе, средином марта прошле године боравио у Београду и са српским званичницима разговарао о даљем напретку Србије ка чланству у ЕУ, наставку Бриселског дијалога и темама везаним за стабилност региона Западног Балкана.

АП оцјењује да оставка главног америчког дипломате за Европу представља ударац напорима за стабилизовање пољуљаних веза администрације америчког председника Доналда Трампа с европским партнерима усљед недоумица око његове посвећености трансатлантском савезништву.

"Вес је урадио изузетан посао као помоћник државног секретара. Цијенио сам његове савјете и мудрост за вријеме док је водио наш тим задужен за Европу у овој администрацији", поручио је шеф Стејт департмента Мајк Помпео.

Наводи се да је Мичел "Вашингтон посту", листу који је први извијестио о његовом одласку са функције, изјавио да одлази из породичних разлога, прије свега да би проводио више времена са двоје мале дјеце, а не због неслагања са политиком Трампове администрације.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар