SAD: Novi potres u Bijeloj kući

Pomoćnik državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel podnosi ostavku nakon samo 16 mjeseci na toj funkciji, navodi AP.

 

Svijet 22.01.2019 | 20:07
SAD: Novi potres u Bijeloj kući
Navodi se da je Stejt department saopštio da će Mičel napustiti položaj sredinom februara.
 
Mičel je, inače, sredinom marta prošle godine boravio u Beogradu i sa srpskim zvaničnicima razgovarao o daljem napretku Srbije ka članstvu u EU, nastavku Briselskog dijaloga i temama vezanim za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

AP ocjenjuje da ostavka glavnog američkog diplomate za Evropu predstavlja udarac naporima za stabilizovanje poljuljanih veza administracije američkog predsednika Donalda Trampa s evropskim partnerima usljed nedoumica oko njegove posvećenosti transatlantskom savezništvu.

"Ves je uradio izuzetan posao kao pomoćnik državnog sekretara. Cijenio sam njegove savjete i mudrost za vrijeme dok je vodio naš tim zadužen za Evropu u ovoj administraciji", poručio je šef Stejt departmenta Majk Pompeo.

Navodi se da je Mičel "Vašington postu", listu koji je prvi izvijestio o njegovom odlasku sa funkcije, izjavio da odlazi iz porodičnih razloga, prije svega da bi provodio više vremena sa dvoje male djece, a ne zbog neslaganja sa politikom Trampove administracije.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar