ФК Радник остаје без руководства!

Четворогодишњи мандат, који је најуспјешнија Управа “Радника” у посљедњих неколико деценија, добила 22. јануара 2015. године, истиче данас, а нова, изборна скупштина још није одржана.

Фудбал 22.01.2019 | 19:45
ФК Радник остаје без руководства!
У протекле четири године, клуб је под руководством, номинално тринаест чланова Управног одбора остварио значајне спортске и пословне резултате.

Од екипе на ивици опстанка у Премијер лиги БиХ, како га је затекла још увијек актуелна управа створен је респектабилан систем, који је успио да 2016. године донесе у Бијељину први трофеј освојен у такмичењима под окриљем ФС БиХ. Играно је УЕФА такмичење, унапријеђена инфраструктура, “произведени” репрезентативци и остварени значајни трансфери.

С друге стране, Скупштина клуба, коју чини 16 чланова испред главног финансијера Града Бијељине, шест представника генералног спонзора и девет заслужних спортских радника састала се од тада још два пута, 2016. и 2017. године, кршећи тиме Члан 16 Статута, који предвиђа одржавање сједнице најмање једном годишње.

Иако је велики дио одговорност за кршење Сатута, на руководству Скупштине, индолентност чланова највишег органа клуба видиљива је и у чињеници да је и само једна четвртина чланова могла да затражи сједницу и спријечи нерегуларности.

Сједницу Скупштине је, према Статуту, могао сазвати и Управни одбор, али као што није било годишње сједнице за 2018. годину, тако још нема ни најаве одржавања редовне изборне скупштине.

Оно што се не може спријечити јесте правно дејство Статута Удружења грађана “Фудбалски клуб Радник Бијељина” који у члановима 14, 20 и 24 предвиђа мандат од четири године Скупштини, Управном и Надзорном одбору.

Тај мандат истиче у поноћ, када “Радник” формално остаје без руководства и органа клуба.

(БН)
(фото: илустрација)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Младјо

23.01.2019 12:10

Подршка садашњој управи Радника на челу са Крстајић Младеном одлично су водили клуб.

ОДГОВОРИТЕ