FK Radnik ostaje bez rukovodstva!

Četvorogodišnji mandat, koji je najuspješnija Uprava “Radnika” u posljednjih nekoliko decenija, dobila 22. januara 2015. godine, ističe danas, a nova, izborna skupština još nije održana.

Fudbal 22.01.2019 | 19:45
FK Radnik ostaje bez rukovodstva!
U protekle četiri godine, klub je pod rukovodstvom, nominalno trinaest članova Upravnog odbora ostvario značajne sportske i poslovne rezultate.

Od ekipe na ivici opstanka u Premijer ligi BiH, kako ga je zatekla još uvijek aktuelna uprava stvoren je respektabilan sistem, koji je uspio da 2016. godine donese u Bijeljinu prvi trofej osvojen u takmičenjima pod okriljem FS BiH. Igrano je UEFA takmičenje, unaprijeđena infrastruktura, “proizvedeni” reprezentativci i ostvareni značajni transferi.

S druge strane, Skupština kluba, koju čini 16 članova ispred glavnog finansijera Grada Bijeljine, šest predstavnika generalnog sponzora i devet zaslužnih sportskih radnika sastala se od tada još dva puta, 2016. i 2017. godine, kršeći time Član 16 Statuta, koji predviđa održavanje sjednice najmanje jednom godišnje.

Iako je veliki dio odgovornost za kršenje Satuta, na rukovodstvu Skupštine, indolentnost članova najvišeg organa kluba vidiljiva je i u činjenici da je i samo jedna četvrtina članova mogla da zatraži sjednicu i spriječi neregularnosti.

Sjednicu Skupštine je, prema Statutu, mogao sazvati i Upravni odbor, ali kao što nije bilo godišnje sjednice za 2018. godinu, tako još nema ni najave održavanja redovne izborne skupštine.

Ono što se ne može spriječiti jeste pravno dejstvo Statuta Udruženja građana “Fudbalski klub Radnik Bijeljina” koji u članovima 14, 20 i 24 predviđa mandat od četiri godine Skupštini, Upravnom i Nadzornom odboru.

Taj mandat ističe u ponoć, kada “Radnik” formalno ostaje bez rukovodstva i organa kluba.

(BN)
(foto: ilustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mladjo

23.01.2019 12:10

Podrška sadašnjoj upravi Radnika na čelu sa Krstajić Mladenom odlično su vodili klub.

ODGOVORITE