Звезда годину почела "осмицом"!

Црвено-бели напунили мрежу кипарског друголигаша у првој провери ове године.  Звезда кренула осмицом! Мајсторија Павкова отворила 2019. годину, Милуновић и Вукановић погодили на дебију.  Црвено-бели убедљиви против Акритаса - 8:1.

Фудбал 22.01.2019 | 19:10
Звезда годину почела "осмицом"!
Фудбалерима Црвене звезде ноге нису "тешке", већ прецизне.

Чини се да екипи Владана Милојевића нису тешко пале кондиционе припреме на Кипру, пошто су играчи дан пред повратак у Београд напунили мрежу локалног друголигаша из Пафоса.

Акритас - Црвена звезда 1:8 (0:4).

Тренер српског шампиона и водећег тима Суперлиге извео је две поставе у овој утакмици.

Занимљиво је да су све голове дали различити играчи. Серију је отворио Милан Павков у 3. минуту, а затим су погађали Немања Милуновић (30), Џонатан Кафу (36), Лоренцо Ебисилио (39), Стефан Хајдин (54), Срђан Бабић (59), Дејан Јовељић (72) и Алекса Вукановић (81).

Своје прве наступе у Звездином дресу уписала су тројица новајлија. Немања Милуновић је током првог полувремена чинио штоперски тандем са Вујадином Савићем, док су у другом делу по крилима играли Ерик Јирка и Алекса Вукановић.

Црвена звезда је била изузетно надахнута и распуцана на првој пријатељској првери у зимском припремном периоду. Екипа Владана Милојевића демолирала је слабашног кипарског друголигаша Акритас и на најбољи могући начин најавила знатно озбиљније окршаје који је од наредног понедељка очекују у турској Анталији - 8:1 (4:0).

Црвено-бели нису марили за квалитет противника, којем ниједног тренутка нису дозволили да удахне ваздух, а шта чека Кипране било је јасно већ у трећем минуту, када је миљеник Звездине публике Милан Павков са ивице казненог простора мајсторски лобовао два метра високог Камару на голу Акритаса.

Звезда тек излази из периода у којем је примарно стицање физичке кондиције, али јој то није сметало да диктира темпо, напада противника свих 90 минута и до врха му напуни мрежу.

Владан Милојевић је прилично прошарао тим на почетку меча. Шансу у навали иза Павкова добили су Јевтовић иКафу, нешто повученије у у тандему са Чаушићем играо је Дејан Мелег. Док је у последњој линији, испред голмана Поповића било места за Гобељића и младог Алексу Терзића. Већ од првог минута кренуло се са уигравањем новог штоперског тандема Савић - Милуновић.

Црвена звезда је у првих 45 минута играла у саставу: Поповић - Гобељић, Савић, Милуновић, Терзић - Чаушић, Мелег - Кафу, Ебисилио, Јевтовић - Павков.

Управо је придошлица из БАТЕ Борисова на истеку пола часа игре постигла првенац у дресу новог клуба. Одлично је високи штопер испратио акцију код корнера Лоренца Ебисилија. Пречку је тада погодио Чаушић, аМилуновић главом погодио мрежу Кипрана.

Првих 45 минута игре наговестили су да бисмо на пролеће могли да гледамо потпуно другачијег Кафуа, који је гол противника погодио у 36. минуту на асистенцију Јевтовића.

Бивши играч Розенборга био је вероватно и најагилнији у првом полувремену, али није имао среће да се упише у стрелце, па је асистирао својим саиграчима. Био је и један од најзаслужнијих за погодак Лоренца Ебисилија у завршници првог полувремена. Холанђанин је тада снажно тукао са 14-15 метара удаљености.

Милан Павков је први део игре могао да оконча са два еврогола, али су његове маказице након центаршута Гобељића ипак завршиле преко пречке.

Владан Милојевич је у другом полувремену извео потпуно други једанаесторку: Станковић - Хајдин, Стојковић, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Јирка, Марин, Вукановић - Јовељић.

То није много променило дешавања на терену, пошто је и даље нападао само један тим, а убрзо су стигли и нови голови. На почетку другог дела игре у скоку је доминирао Срђан Бабић, који је прво у 54. минуту главом скренуо лопту ка Хајдину, којем није било тешко да из непосредне близине матира противника, а онда је и сам само пет минута касније погодио противничку мрежу, после центаршута Марина.

Колико може у дресу црвено-белих показао је Алекса Вукановић, који је у другом полувремену заиграо на левом нападачком боку Београђана. Доскорашњи играч Напретка је у 72. минуту несебично асистираоЈовељићу, док се минут пре краја у и сам уписао у стрелце за коначних 8:1. Једини гол за Кипране у 83. минуту постигао је Лукадис.

Вукановић је играо лево, а десно Ерик Јирка, који је у неколико наврата такође показао завидан квалитет. Да је имао више среће и млади Словак је могао до дебитантског поготка, али је његов ударац у 57. минуту зауставила пречка.

Црвено-бели се у среду враћају у Београд, а већ у суботу путују у Турску, где их очекује рад на тактици и још пет провера: Вакер Нордхаузен (28. јануар, 17 часова), Аустрија Беч (30. јануар, 15.00), Лудогорец (2. фебруар, 15.00), Работнички (5. фебруар, 15.00), Марибор (8. фебруар, 15.00).

Прву утакмицу у пролећном делу сезоне, бранилац титуле и тренутно водећи тим Суперлиге са девет бодова више од другопласираног Радничког из Ниша играће 16. фебруара у Београду против Војводине.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар