Zvezda godinu počela "osmicom"!

Crveno-beli napunili mrežu kiparskog drugoligaša u prvoj proveri ove godine.  Zvezda krenula osmicom! Majstorija Pavkova otvorila 2019. godinu, Milunović i Vukanović pogodili na debiju.  Crveno-beli ubedljivi protiv Akritasa - 8:1.

Fudbal 22.01.2019 | 19:10
Zvezda godinu počela "osmicom"!
Fudbalerima Crvene zvezde noge nisu "teške", već precizne.

Čini se da ekipi Vladana Milojevića nisu teško pale kondicione pripreme na Kipru, pošto su igrači dan pred povratak u Beograd napunili mrežu lokalnog drugoligaša iz Pafosa.

Akritas - Crvena zvezda 1:8 (0:4).

Trener srpskog šampiona i vodećeg tima Superlige izveo je dve postave u ovoj utakmici.

Zanimljivo je da su sve golove dali različiti igrači. Seriju je otvorio Milan Pavkov u 3. minutu, a zatim su pogađali Nemanja Milunović (30), Džonatan Kafu (36), Lorenco Ebisilio (39), Stefan Hajdin (54), Srđan Babić (59), Dejan Joveljić (72) i Aleksa Vukanović (81).

Svoje prve nastupe u Zvezdinom dresu upisala su trojica novajlija. Nemanja Milunović je tokom prvog poluvremena činio štoperski tandem sa Vujadinom Savićem, dok su u drugom delu po krilima igrali Erik Jirka i Aleksa Vukanović.

Crvena zvezda je bila izuzetno nadahnuta i raspucana na prvoj prijateljskoj prveri u zimskom pripremnom periodu. Ekipa Vladana Milojevića demolirala je slabašnog kiparskog drugoligaša Akritas i na najbolji mogući način najavila znatno ozbiljnije okršaje koji je od narednog ponedeljka očekuju u turskoj Antaliji - 8:1 (4:0).

Crveno-beli nisu marili za kvalitet protivnika, kojem nijednog trenutka nisu dozvolili da udahne vazduh, a šta čeka Kiprane bilo je jasno već u trećem minutu, kada je miljenik Zvezdine publike Milan Pavkov sa ivice kaznenog prostora majstorski lobovao dva metra visokog Kamaru na golu Akritasa.

Zvezda tek izlazi iz perioda u kojem je primarno sticanje fizičke kondicije, ali joj to nije smetalo da diktira tempo, napada protivnika svih 90 minuta i do vrha mu napuni mrežu.

Vladan Milojević je prilično prošarao tim na početku meča. Šansu u navali iza Pavkova dobili su Jevtović iKafu, nešto povučenije u u tandemu sa Čaušićem igrao je Dejan Meleg. Dok je u poslednjoj liniji, ispred golmana Popovića bilo mesta za Gobeljića i mladog Aleksu Terzića. Već od prvog minuta krenulo se sa uigravanjem novog štoperskog tandema Savić - Milunović.

Crvena zvezda je u prvih 45 minuta igrala u sastavu: Popović - Gobeljić, Savić, Milunović, Terzić - Čaušić, Meleg - Kafu, Ebisilio, Jevtović - Pavkov.

Upravo je pridošlica iz BATE Borisova na isteku pola časa igre postigla prvenac u dresu novog kluba. Odlično je visoki štoper ispratio akciju kod kornera Lorenca Ebisilija. Prečku je tada pogodio Čaušić, aMilunović glavom pogodio mrežu Kiprana.

Prvih 45 minuta igre nagovestili su da bismo na proleće mogli da gledamo potpuno drugačijeg Kafua, koji je gol protivnika pogodio u 36. minutu na asistenciju Jevtovića.

Bivši igrač Rozenborga bio je verovatno i najagilniji u prvom poluvremenu, ali nije imao sreće da se upiše u strelce, pa je asistirao svojim saigračima. Bio je i jedan od najzaslužnijih za pogodak Lorenca Ebisilija u završnici prvog poluvremena. Holanđanin je tada snažno tukao sa 14-15 metara udaljenosti.

Milan Pavkov je prvi deo igre mogao da okonča sa dva evrogola, ali su njegove makazice nakon centaršuta Gobeljića ipak završile preko prečke.

Vladan Milojevič je u drugom poluvremenu izveo potpuno drugi jedanaestorku: Stanković - Hajdin, Stojković, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Jirka, Marin, Vukanović - Joveljić.

To nije mnogo promenilo dešavanja na terenu, pošto je i dalje napadao samo jedan tim, a ubrzo su stigli i novi golovi. Na početku drugog dela igre u skoku je dominirao Srđan Babić, koji je prvo u 54. minutu glavom skrenuo loptu ka Hajdinu, kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine matira protivnika, a onda je i sam samo pet minuta kasnije pogodio protivničku mrežu, posle centaršuta Marina.

Koliko može u dresu crveno-belih pokazao je Aleksa Vukanović, koji je u drugom poluvremenu zaigrao na levom napadačkom boku Beograđana. Doskorašnji igrač Napretka je u 72. minutu nesebično asistiraoJoveljiću, dok se minut pre kraja u i sam upisao u strelce za konačnih 8:1. Jedini gol za Kiprane u 83. minutu postigao je Lukadis.

Vukanović je igrao levo, a desno Erik Jirka, koji je u nekoliko navrata takođe pokazao zavidan kvalitet. Da je imao više sreće i mladi Slovak je mogao do debitantskog pogotka, ali je njegov udarac u 57. minutu zaustavila prečka.

Crveno-beli se u sredu vraćaju u Beograd, a već u subotu putuju u Tursku, gde ih očekuje rad na taktici i još pet provera: Vaker Nordhauzen (28. januar, 17 časova), Austrija Beč (30. januar, 15.00), Ludogorec (2. februar, 15.00), Rabotnički (5. februar, 15.00), Maribor (8. februar, 15.00).

Prvu utakmicu u prolećnom delu sezone, branilac titule i trenutno vodeći tim Superlige sa devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša igraće 16. februara u Beogradu protiv Vojvodine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar