Азар се не мијења: Нервирао сам све, нервирам и Сарија!

"И са следећим ћу имати исти проблем", искрен је белгијски чаробњак.

Фудбал 23.01.2019 | 18:00
Азар се не мијења: Нервирао сам све, нервирам и Сарија!
Сваки пут када Челси одигра лоше, као прошлог викенда против Арсенала, део критика усмерен је и ка Едену Азару.

Од сјајног Белгијанца увек се очекује да одигра на свом, врхунском нивоу, да повезује и ствара игру "плаваца" и да их вуче у напад и када то није баш једноставно.

Додуше, "десетку" Челсија и једног од најбољих играча на свету не критикују само из гледалишта, већ и са клупе, а он је свестан да понекад живцира своје менаџере.

У разговору за "Франс фудбал", Азар је рекао да је трпео критике све време од када је у Лондону, од низа менаџера. Почев од Жозеа Муриња, преко Гуса Хидинка, Антонија Контеа, све до свог актуелног шефа, Мауриција Сарија.

Он зна да се од њега тражи да више "ради" на терену, али он не одустаје од свог стила. Понекад лежерног, али његовог.

"Нисам нервирао само Контеа. Током каријере фрустрирао сам многе тренере и то ми се сад догађа и са Саријем. Нервирам га, као што сам нервирао и Муриња. Сви они мисле да би требало да играм више у одбрани и томе слично", искрен је Белгијанац.

Ипак, он неће да се мења.

"И мој следећи тренер мислиће исто. И нервираћу и њега".

Азар је ове сезоне одиграо 28 утакмица и постигао 12 голова, уз 10 асистенција.

Упитан за свој статус, он је такође био искрен и рекао да је хтео да оде, али да је на крају "преломио" супротно.

"Освојио сам све у Енглеској осим Комјунити шилда, али то не значи да одлазим. Увек сам говорио да желим да истражим нешто ново после Енглеске, али постоје и ствари које ће ме задржати овде. После Светског првенства имао сам жељу да одем, али сам остао и играм једну од својих најбољих сезона. Тако да мислим да ми је потребан нови изазов...Али, то не значи ни да ћу постати бољи", додао је Белгијанац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар