Azar se ne mijenja: Nervirao sam sve, nerviram i Sarija!

"I sa sledećim ću imati isti problem", iskren je belgijski čarobnjak.

Fudbal 23.01.2019 | 18:00
Azar se ne mijenja: Nervirao sam sve, nerviram i Sarija!
Svaki put kada Čelsi odigra loše, kao prošlog vikenda protiv Arsenala, deo kritika usmeren je i ka Edenu Azaru.

Od sjajnog Belgijanca uvek se očekuje da odigra na svom, vrhunskom nivou, da povezuje i stvara igru "plavaca" i da ih vuče u napad i kada to nije baš jednostavno.

Doduše, "desetku" Čelsija i jednog od najboljih igrača na svetu ne kritikuju samo iz gledališta, već i sa klupe, a on je svestan da ponekad živcira svoje menadžere.

U razgovoru za "Frans fudbal", Azar je rekao da je trpeo kritike sve vreme od kada je u Londonu, od niza menadžera. Počev od Žozea Murinja, preko Gusa Hidinka, Antonija Kontea, sve do svog aktuelnog šefa, Mauricija Sarija.

On zna da se od njega traži da više "radi" na terenu, ali on ne odustaje od svog stila. Ponekad ležernog, ali njegovog.

"Nisam nervirao samo Kontea. Tokom karijere frustrirao sam mnoge trenere i to mi se sad događa i sa Sarijem. Nerviram ga, kao što sam nervirao i Murinja. Svi oni misle da bi trebalo da igram više u odbrani i tome slično", iskren je Belgijanac.

Ipak, on neće da se menja.

"I moj sledeći trener misliće isto. I nerviraću i njega".

Azar je ove sezone odigrao 28 utakmica i postigao 12 golova, uz 10 asistencija.

Upitan za svoj status, on je takođe bio iskren i rekao da je hteo da ode, ali da je na kraju "prelomio" suprotno.

"Osvojio sam sve u Engleskoj osim Komjuniti šilda, ali to ne znači da odlazim. Uvek sam govorio da želim da istražim nešto novo posle Engleske, ali postoje i stvari koje će me zadržati ovde. Posle Svetskog prvenstva imao sam želju da odem, ali sam ostao i igram jednu od svojih najboljih sezona. Tako da mislim da mi je potreban novi izazov...Ali, to ne znači ni da ću postati bolji", dodao je Belgijanac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar