Лоше вијести: Ни трага авиону, а Сала је био у њему!

Док стижу прве потврде из Француске о паду авиона, у Кардифу не желе да било шта званично саопштавају. "Забринути смо".

Фудбал 22.01.2019 | 17:45
Лоше вијести: Ни трага авиону, а Сала је био у њему!
Оно што је требало да буде кратак лет приватног авиона, претворило се у опсежну потрагу за палом летелицом, која траје од понедељка у 20.30 часова.

Нападач Нанта, Аргентинац Емилијано Сала (28) летео је у Кардиф, на промоцију у свом новом клубу, који га је пре неколико дана платио 17 милиона евра.

Надлежне службе су прву пријаву нестанка авиона примиле у понедељак у 20.30 часова, јер је летелица нестала са радара у близини Норманских острва, групи острва у каналу Ламанш, испред француске обале.

Хеликоптери су полетели, а прва потрага је трајала све до два часа ујутру, када је морала да буде завршена због јаког ветра. Потом је настављена у уторак ујутро, али и даље није дала резултате.

Заправо, надлежни у две државе до сада су утврдили неколико чињеница, које нису добре. Према званичним саопштењима, Сала је дефинитивно био у палом авиону, а дилему око тога отклонили су извори агенције Франс-прес у француској полицији.

"Веома смо забринути због последњих информација и вести да је изгубљен контакт са летелицом која је летела преко Канала. Чекамо званичну потврду пре него што кажемо било шта више. Веома смо забринути за Емилијана Салу", рекао је председник Кардифа, Мехмет Далман.

Пре полетања за Енглеску, Сала је у понедељак посетио Нантов тренинг центар и опростио се са бившим саиграчима.

"Последњи поздрав", написао је уз фотографију окачену на Тwиттер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар