Loše vijesti: Ni traga avionu, a Sala je bio u njemu!

Dok stižu prve potvrde iz Francuske o padu aviona, u Kardifu ne žele da bilo šta zvanično saopštavaju. "Zabrinuti smo".

Fudbal 22.01.2019 | 17:45
Loše vijesti: Ni traga avionu, a Sala je bio u njemu!
Ono što je trebalo da bude kratak let privatnog aviona, pretvorilo se u opsežnu potragu za palom letelicom, koja traje od ponedeljka u 20.30 časova.

Napadač Nanta, Argentinac Emilijano Sala (28) leteo je u Kardif, na promociju u svom novom klubu, koji ga je pre nekoliko dana platio 17 miliona evra.

Nadležne službe su prvu prijavu nestanka aviona primile u ponedeljak u 20.30 časova, jer je letelica nestala sa radara u blizini Normanskih ostrva, grupi ostrva u kanalu Lamanš, ispred francuske obale.

Helikopteri su poleteli, a prva potraga je trajala sve do dva časa ujutru, kada je morala da bude završena zbog jakog vetra. Potom je nastavljena u utorak ujutro, ali i dalje nije dala rezultate.

Zapravo, nadležni u dve države do sada su utvrdili nekoliko činjenica, koje nisu dobre. Prema zvaničnim saopštenjima, Sala je definitivno bio u palom avionu, a dilemu oko toga otklonili su izvori agencije Frans-pres u francuskoj policiji.

"Veoma smo zabrinuti zbog poslednjih informacija i vesti da je izgubljen kontakt sa letelicom koja je letela preko Kanala. Čekamo zvaničnu potvrdu pre nego što kažemo bilo šta više. Veoma smo zabrinuti za Emilijana Salu", rekao je predsednik Kardifa, Mehmet Dalman.

Pre poletanja za Englesku, Sala je u ponedeljak posetio Nantov trening centar i oprostio se sa bivšim saigračima.

"Poslednji pozdrav", napisao je uz fotografiju okačenu na Twitter.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar