Она је нова "Челична Леди"?

Творци популарне серије "Круна" (Тхе Цроwн) о британској краљици Елизабети ИИ пронашли су глумицу која би могла да глуми чувену "Челичну Леди" Маргарет Тачер. Према свему судећи, њу ће у наставку серије да глуми звезда серије "Досије X" Џилијан Андерсон.

Забава 22.01.2019 | 12:59
Она је нова "Челична Леди"?
Према писању "Сандеј тајмса" (Сундаy Тимес), бивша звезда "Досијеа X" могла би да се појави у четвртој сезони серије, а снимање је наводно заказано за лето 2019. године.

Андерсонову очекује и сарадња са глумицом Оливијом Колман, која ће у наставку серије тумачити лик краљице Елизабете ИИ. У Прве две сезоне краљицу Елизабету ИИ играла је Клер Фој.

Однос две најмоћније жене у тадашњој Великој Британији често је био суров, мада је његов већи део још прекривен велом тајне.

У поменутој серији појављује се и Џон Литлоу, као Винстон Черчил. Период који ће у овом делу бити обрађен је од 1960. до 1970. године. Још нема новости из Нетфликса ка да је у питању премијера следеће сезоне.

Маргарет Тачер је иначе била стуб Конзервативне партије и ушла у историју као прва жена премијер, која је на тој позицији била од 1979. до 1990. године. За време њене владавине Британија је доживела снажан привредни развој, посебно осамдесетих година прошлога века, када је председник САД био Роналд Реган.

Маргарет Тачер је била одлучна политичарка, непоколебљива и чврста у ставовима које је заступала и бранила, због чега је била и прозвана Гвоздена Леди. Водила је и један рат - Фокландски 1982. године током којег је Британија од Аргентине одбранила своја острва у Атлантском океану.

Због говора у којем је критиковала тадашњи Совјетски савез, као одговор Москве појавио се надимак "Челична Леди" (Ирон Ладy).