Ona je nova "Čelična Ledi"?

Tvorci popularne serije "Kruna" (The Crown) o britanskoj kraljici Elizabeti II pronašli su glumicu koja bi mogla da glumi čuvenu "Čeličnu Ledi" Margaret Tačer. Prema svemu sudeći, nju će u nastavku serije da glumi zvezda serije "Dosije X" Džilijan Anderson.

Zabava 22.01.2019 | 12:59
Ona je nova "Čelična Ledi"?
Prema pisanju "Sandej tajmsa" (Sunday Times), bivša zvezda "Dosijea X" mogla bi da se pojavi u četvrtoj sezoni serije, a snimanje je navodno zakazano za leto 2019. godine.

Andersonovu očekuje i saradnja sa glumicom Olivijom Kolman, koja će u nastavku serije tumačiti lik kraljice Elizabete II. U Prve dve sezone kraljicu Elizabetu II igrala je Kler Foj.

Odnos dve najmoćnije žene u tadašnjoj Velikoj Britaniji često je bio surov, mada je njegov veći deo još prekriven velom tajne.

U pomenutoj seriji pojavljuje se i Džon Litlou, kao Vinston Čerčil. Period koji će u ovom delu biti obrađen je od 1960. do 1970. godine. Još nema novosti iz Netfliksa ka da je u pitanju premijera sledeće sezone.

Margaret Tačer je inače bila stub Konzervativne partije i ušla u istoriju kao prva žena premijer, koja je na toj poziciji bila od 1979. do 1990. godine. Za vreme njene vladavine Britanija je doživela snažan privredni razvoj, posebno osamdesetih godina prošloga veka, kada je predsednik SAD bio Ronald Regan.

Margaret Tačer je bila odlučna političarka, nepokolebljiva i čvrsta u stavovima koje je zastupala i branila, zbog čega je bila i prozvana Gvozdena Ledi. Vodila je i jedan rat - Foklandski 1982. godine tokom kojeg je Britanija od Argentine odbranila svoja ostrva u Atlantskom okeanu.

Zbog govora u kojem je kritikovala tadašnji Sovjetski savez, kao odgovor Moskve pojavio se nadimak "Čelična Ledi" (Iron Lady).



B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar