АО: Квитова срушила домаћу наду!

Квитова угасила наду Аустралијанцима, па им се извинила! Чешка тенисерка, Петра Квитова, пласирала се у полуфинале Аустралијан опена.  Снажна Чехиња у полуфиналу Аустралијан опена пошто је у два сета савладала Ешли Барти.

Тенис 22.01.2019 | 11:30
АО: Квитова срушила домаћу наду!
Квитова је лакше него што се очекивало савладала домаћу наду Ешли Барти у два сета 6:1, 6:4.

Чехињи је било довољно само 70 минута игре за друго полуфинале у Мелбурну, прво још од 2012. године.

Она се први пут пласирала у полуфинале него ГС откако је преживела стравичан напад ножем 2016. у својој кући због чега је имала паузу. 

"Жао ми је, људи, што сам победила Ешли. Она је тако дивна особа, требало би да будете поносни на њу", рекла је Квитова навијачима након што је други пут добила Барти у последњих десет дана.

Она је савладала Аустралијанку и у финалу Сиднеја уочи првог Гренд слема сезоне. 

Квитову у борби за финале "Ози опена" чека сензација из САД Данијел Роуз Колинс која је претходно савладала Рускињу Анастасију Пављученкову после преокрета. 

Чехиња би од понедељка могла да буде прва тенисерка света, у зависности од наступа у полуфиналу али и учинка Наоми Осаке.

Друга тенисерка која је обезбедила пласман у полуфинале женског сингл жреба на овогодишњем издању Аустралијан опена је Петра Квитова.

Чехиња, која је и пре почетка првог гренд слема сезоне словила за једну од највећих фавориткиња је у четвртфиналном мечу, у два сета и за само 68 минута игре резултатом 6:1 и 6:4 савладала домаћу такмичерку и 15. носитељку Ешли Барти. Снажна и искусна 28-годишња Чехиња тако је поновила највећи успех на Аустралијан опену где се пробила међу четири најбоље још 2012, а уколико се све поклопи како треба са најмањег континета на свету би могла да се врати као први рекет света, што јој до сада није пошло за руком.

Квитова, двострука шампионка Вимблдона која је крајем 2016. замало остала без прстију леве руке борећи се са сечивом наоружаним лоповом који јој је упао у кућу, за финале ће за два дана стати наспрам највећег изненађења турнира Денијел Колинс. Симпатична Американка је нешто раније данас савладала Рускињу Анастасију Пављученкову након преокрета.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар