AO: Kvitova srušila domaću nadu!

Kvitova ugasila nadu Australijancima, pa im se izvinila! Češka teniserka, Petra Kvitova, plasirala se u polufinale Australijan opena.  Snažna Čehinja u polufinalu Australijan opena pošto je u dva seta savladala Ešli Barti.

Tenis 22.01.2019 | 11:30
AO: Kvitova srušila domaću nadu!
Kvitova je lakše nego što se očekivalo savladala domaću nadu Ešli Barti u dva seta 6:1, 6:4.

Čehinji je bilo dovoljno samo 70 minuta igre za drugo polufinale u Melburnu, prvo još od 2012. godine.

Ona se prvi put plasirala u polufinale nego GS otkako je preživela stravičan napad nožem 2016. u svojoj kući zbog čega je imala pauzu. 

"Žao mi je, ljudi, što sam pobedila Ešli. Ona je tako divna osoba, trebalo bi da budete ponosni na nju", rekla je Kvitova navijačima nakon što je drugi put dobila Barti u poslednjih deset dana.

Ona je savladala Australijanku i u finalu Sidneja uoči prvog Grend slema sezone. 

Kvitovu u borbi za finale "Ozi opena" čeka senzacija iz SAD Danijel Rouz Kolins koja je prethodno savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu posle preokreta. 

Čehinja bi od ponedeljka mogla da bude prva teniserka sveta, u zavisnosti od nastupa u polufinalu ali i učinka Naomi Osake.

Druga teniserka koja je obezbedila plasman u polufinale ženskog singl žreba na ovogodišnjem izdanju Australijan opena je Petra Kvitova.

Čehinja, koja je i pre početka prvog grend slema sezone slovila za jednu od najvećih favoritkinja je u četvrtfinalnom meču, u dva seta i za samo 68 minuta igre rezultatom 6:1 i 6:4 savladala domaću takmičerku i 15. nositeljku Ešli Barti. Snažna i iskusna 28-godišnja Čehinja tako je ponovila najveći uspeh na Australijan openu gde se probila među četiri najbolje još 2012, a ukoliko se sve poklopi kako treba sa najmanjeg kontineta na svetu bi mogla da se vrati kao prvi reket sveta, što joj do sada nije pošlo za rukom.

Kvitova, dvostruka šampionka Vimbldona koja je krajem 2016. zamalo ostala bez prstiju leve ruke boreći se sa sečivom naoružanim lopovom koji joj je upao u kuću, za finale će za dva dana stati naspram najvećeg iznenađenja turnira Denijel Kolins. Simpatična Amerikanka je nešto ranije danas savladala Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu nakon preokreta.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar