Хамес Родригез монета за поткусуривање!

Реал покушава да укључи Колумбијца у посао око куповине Кристина Ериксена.

Фудбал 23.01.2019 | 12:15
Хамес Родригез монета за поткусуривање!
Било је лето 2014. Мајсторија против Уругваја и још пет комада у Бразилу за статус најбољег стрелца Мундијала. Одмах после тог турнира десетине хиљада навијача на стадиону „Сантјаго Бернабеу“ и представљање, веровало се, момка који би могао да подигне Реал на виши ниво. Безмало пет година касније постао је Хамес Родригез монета за поткусуривање.

Мада игра сјајно за репрезенатцију, Колумбијац никако да пронађе себе на клупском нивоу, ретко је стартер у Бајерну (позајмица до краја ове сезоне), а како ствари стоје, уколико Баварци не искористи опцију  и не откупе његов уговор за 42.000.000 евра, постоје шансе да заврши на Острву. У намери да доведе Кристијана Ерксена, Реал је покушати да у посао убаци и Хамеса како би спустио откупну цену за данског везисту.

О чему је реч?

Флорентино Перез је свестан да на лето мора да реагује на тржишту и доведе играча екстра класе. Ериксен је такав, међутим, Тотенхем се за време председничког мандата Данијела Левија показао као тврд преговарач и на леђа данског динамита окачио је откупну цену од 250.000.000 евра. Првак Европе, наравно, има довољно новца, али не жели толико да плати, већ гледа како да прође што јефтиније. Зато Асуверава да ће преговори бити започети на лето, кад Ериксен улази у последњу годину сарадње са Певцима, а једини је од играча из стартних 11 који није пристао на продужетак угвора. У таквим околностима и цена пада, те се у Мадриду надају да би обештећење могло да се креће у реону од 100.000.000 евра, плус, да Тотехнему буде прослеђен Хамес, као играч који би стилом могао да замени Ериксена у екипи Маурисија Покетина.

Вероватно ће Тотенхем тражити и коју десетину милиона евра више, па би Кристијан Ериксен лако могао да постане најскупљи фудбалер у историји Реала и претекне Герета Бејла (101.000.000) и Кристијана Роналда(94.000.000).

У том случају би Хамес Родригез завршио у Тотенхему, а ако не, опет ће имати шансу да бира између врхунских клубова, пошто као заинтересовани фигурирају још Арсенал (наводно, тренер Унај Емери је љут што му доскорашњи директор Свен Мислитат није довео Колумбијца још летос), Наполи (најбоље играо под палицом Карла Анчелотија у Реалу) или Јувентус (између осталих, за његов потпис навија Кристијано Роналдо).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар