Hames Rodrigez moneta za potkusurivanje!

Real pokušava da uključi Kolumbijca u posao oko kupovine Kristina Eriksena.

Fudbal 23.01.2019 | 12:15
Hames Rodrigez moneta za potkusurivanje!
Bilo je leto 2014. Majstorija protiv Urugvaja i još pet komada u Brazilu za status najboljeg strelca Mundijala. Odmah posle tog turnira desetine hiljada navijača na stadionu „Santjago Bernabeu“ i predstavljanje, verovalo se, momka koji bi mogao da podigne Real na viši nivo. Bezmalo pet godina kasnije postao je Hames Rodrigez moneta za potkusurivanje.

Mada igra sjajno za reprezenatciju, Kolumbijac nikako da pronađe sebe na klupskom nivou, retko je starter u Bajernu (pozajmica do kraja ove sezone), a kako stvari stoje, ukoliko Bavarci ne iskoristi opciju  i ne otkupe njegov ugovor za 42.000.000 evra, postoje šanse da završi na Ostrvu. U nameri da dovede Kristijana Erksena, Real je pokušati da u posao ubaci i Hamesa kako bi spustio otkupnu cenu za danskog vezistu.

O čemu je reč?

Florentino Perez je svestan da na leto mora da reaguje na tržištu i dovede igrača ekstra klase. Eriksen je takav, međutim, Totenhem se za vreme predsedničkog mandata Danijela Levija pokazao kao tvrd pregovarač i na leđa danskog dinamita okačio je otkupnu cenu od 250.000.000 evra. Prvak Evrope, naravno, ima dovoljno novca, ali ne želi toliko da plati, već gleda kako da prođe što jeftinije. Zato Asuverava da će pregovori biti započeti na leto, kad Eriksen ulazi u poslednju godinu saradnje sa Pevcima, a jedini je od igrača iz startnih 11 koji nije pristao na produžetak ugvora. U takvim okolnostima i cena pada, te se u Madridu nadaju da bi obeštećenje moglo da se kreće u reonu od 100.000.000 evra, plus, da Totehnemu bude prosleđen Hames, kao igrač koji bi stilom mogao da zameni Eriksena u ekipi Maurisija Poketina.

Verovatno će Totenhem tražiti i koju desetinu miliona evra više, pa bi Kristijan Eriksen lako mogao da postane najskuplji fudbaler u istoriji Reala i pretekne Gereta Bejla (101.000.000) i Kristijana Ronalda(94.000.000).

U tom slučaju bi Hames Rodrigez završio u Totenhemu, a ako ne, opet će imati šansu da bira između vrhunskih klubova, pošto kao zainteresovani figuriraju još Arsenal (navodno, trener Unaj Emeri je ljut što mu doskorašnji direktor Sven Mislitat nije doveo Kolumbijca još letos), Napoli (najbolje igrao pod palicom Karla Ančelotija u Realu) ili Juventus (između ostalih, za njegov potpis navija Kristijano Ronaldo).

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar