Брига на Острву: Нестао авион с новим играчем Кардифа!

Кардиф купио Аргентинца, нестао авион којим је долазио у Велс! Челници премијерлигаша Кардиф Ситија озбиљно су забринути за живот свог новог фудбалера Аргентинца, Емилијана Салу (28).  Кренуо је из Француске у Енглеску на промоцију, али је током пута летелица нестала са радара.

Фудбал 22.01.2019 | 12:00
Брига на Острву: Нестао авион с новим играчем Кардифа!
Кардиф је купио Салу за клупски рекорд од 15 милиона фунти (18 милиона евра), али је у понедељак увече око 20.30 нестао авион којим је летео из Нанта за Кардиф.

У току је велика потрага за авионом који је нестао на радару у близини Каскет светионика на острву Олдерни у Ла Маншу, а укључени су и хеликоптери британске Обалске страже.

Званичници истичу да је у тренутку нестанка малог приватног авиона било кише на том подручју, али не и временских непогода које би могле да угрозе летење. 

Сала је био трећи стрелац Лиге 1 ове сезоне са 12 голова за Нант уз две асистенције, а непосредно пре лета у понедељак је објавио фотографију са досадашњим саиграчима уз поруку: "Последње ћао Нанту".

Брига и неверица на Острву!

Водећи енглески медији пренели су у уторак ујутру информацију да је нови нападач Кардифа, Аргентинац Емилијано Сала (28) био у авиону који је нестао са радара током лета из Француске за Енглеску.

Сала је требало да у понедељак увече одлети из Нанта у Кардиф, где је ове зиме прешао за 17 милиона евра.

Француска полиција поврдила је у уторак да је Сала био у авиону "Пипер Малибу" којим је требало да долети у свој нови клуб. Више информација о томе не постоји.

Надлежни су саопштили да су у авиону биле две особе, као и да је летелица нестала у понедељак око 20.30 часова, на крајњем северу Француске.

Обалске страже две земље активно претражују ту област, у потрази за играчем који је прошле суботе потписао уговор са Кардифон на три и по године.

Пајпер Малибу. Мала летелица која је имала задатак да Емилијана Салу врати у Кардиф после 17.000.000 евра вредог трансфера из Нанта. Аргентинац је још синоћ око 21 част требало да слети у Велс. Међутим, са острва нам стижу информације које не слуте на добро. Авион који је превозио Салу преко Ламанш канала нестао је синоћ око 20 сати са радара и још није пронађен.

Надлежне службе прелећу преко канала, али за сада без успеха, иако тврде да временски услови за лет синоћ и нису били посебно лоши. Из Карфида су само потврдили да су “искрено забринути“ за Салу не желећи ништа да прејудицирају.

Полиција је само потврдла да је акција спасавања у току. Активирани су и хеликоптери, чамци...  За сада ипак ништа нису пронашли. Авион није ни пришао енглеској обали.

Као да је Сала осетио да се нешто лоше спрема. Данима је одбијао да потпише за Кардиф, упркос инсистирању Нантовог председника Валдемара Ките. На крају је попустио... Изгледа да није требало. Мада нада још постоји.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар