Briga na Ostrvu: Nestao avion s novim igračem Kardifa!

Kardif kupio Argentinca, nestao avion kojim je dolazio u Vels! Čelnici premijerligaša Kardif Sitija ozbiljno su zabrinuti za život svog novog fudbalera Argentinca, Emilijana Salu (28).  Krenuo je iz Francuske u Englesku na promociju, ali je tokom puta letelica nestala sa radara.

Fudbal 22.01.2019 | 12:00
Briga na Ostrvu: Nestao avion s novim igračem Kardifa!
Kardif je kupio Salu za klupski rekord od 15 miliona funti (18 miliona evra), ali je u ponedeljak uveče oko 20.30 nestao avion kojim je leteo iz Nanta za Kardif.

U toku je velika potraga za avionom koji je nestao na radaru u blizini Kasket svetionika na ostrvu Olderni u La Manšu, a uključeni su i helikopteri britanske Obalske straže.

Zvaničnici ističu da je u trenutku nestanka malog privatnog aviona bilo kiše na tom području, ali ne i vremenskih nepogoda koje bi mogle da ugroze letenje. 

Sala je bio treći strelac Lige 1 ove sezone sa 12 golova za Nant uz dve asistencije, a neposredno pre leta u ponedeljak je objavio fotografiju sa dosadašnjim saigračima uz poruku: "Poslednje ćao Nantu".

Briga i neverica na Ostrvu!

Vodeći engleski mediji preneli su u utorak ujutru informaciju da je novi napadač Kardifa, Argentinac Emilijano Sala (28) bio u avionu koji je nestao sa radara tokom leta iz Francuske za Englesku.

Sala je trebalo da u ponedeljak uveče odleti iz Nanta u Kardif, gde je ove zime prešao za 17 miliona evra.

Francuska policija povrdila je u utorak da je Sala bio u avionu "Piper Malibu" kojim je trebalo da doleti u svoj novi klub. Više informacija o tome ne postoji.

Nadležni su saopštili da su u avionu bile dve osobe, kao i da je letelica nestala u ponedeljak oko 20.30 časova, na krajnjem severu Francuske.

Obalske straže dve zemlje aktivno pretražuju tu oblast, u potrazi za igračem koji je prošle subote potpisao ugovor sa Kardifon na tri i po godine.

Pajper Malibu. Mala letelica koja je imala zadatak da Emilijana Salu vrati u Kardif posle 17.000.000 evra vredog transfera iz Nanta. Argentinac je još sinoć oko 21 čast trebalo da sleti u Vels. Međutim, sa ostrva nam stižu informacije koje ne slute na dobro. Avion koji je prevozio Salu preko Lamanš kanala nestao je sinoć oko 20 sati sa radara i još nije pronađen.

Nadležne službe preleću preko kanala, ali za sada bez uspeha, iako tvrde da vremenski uslovi za let sinoć i nisu bili posebno loši. Iz Karfida su samo potvrdili da su “iskreno zabrinuti“ za Salu ne želeći ništa da prejudiciraju.

Policija je samo potvrdla da je akcija spasavanja u toku. Aktivirani su i helikopteri, čamci...  Za sada ipak ništa nisu pronašli. Avion nije ni prišao engleskoj obali.

Kao da je Sala osetio da se nešto loše sprema. Danima je odbijao da potpiše za Kardif, uprkos insistiranju Nantovog predsednika Valdemara Kite. Na kraju je popustio... Izgleda da nije trebalo. Mada nada još postoji.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar