Боатенг заборавља твит о Роналду, стигао у Барселону!

Некадашњи репрезентативац Гане стиже на "Ноу Камп" као позајмљени играч Сасуола. А, летос је хвалио Кристијана Роналда: "Најбољи".  Стигла нотификација: Барса се набилдовала! Кевин Принс Боатенг потписао за Блауграну!

Фудбал 22.01.2019 | 13:00
Боатенг заборавља твит о Роналду, стигао у Барселону!
Писање италијанског "Скај спорта", према коме је Барселона као појачање у јануарском прелазном року "изабрала" 31-годишњег Кевина Принса Боатенга, потврђена је у понедељак увече, објавом на званичном сајту првака Шпаније.

Бивши офанзивац Милана, Тотенхема, Дортмунда, Лас Палмаса и Ајнтрахта позајмљен је до краја сезоне из Сасуола, уз опцију куповине за осам милиона евра наредног лета.

Он ће у уторак око поднева потписати уговор и бити представљен медијима.

Боатенг је прошао све млађе селекције Немачке, а као сениор је одиграо 14 утакмицу за Гану, домовину свог оца.

На сајту Барсе истиче се да може да игра и као класични "шпиц" и у повученијој улози, као и да је давао голове у четири национална шампионата који припадају тзв. "лигама петице". Између осталог, у сезони 2016/17 је као члан Лас Палмаса постигао 10 погодака у Примери.

Иначе, медији нису пропустили прилику да подсете на Боатенгов твит од јуна прошле године, када је у току било Светско првенство у фудбалу.

Он је тада поставио фотографију Кристијана Роналда, уз кратак коментар: "Најбољи" (Тхе бест).

На то је добио много одговора, који су му скренули пажњу да је најбољи Лионел Меси, уз његове спектакуларне дриблинге, па и онај када је "изломио кичму" његовом брату Жерому Боатенгу, током утакмице Барселона - Бајерн Минхен.

Тражили су деветку да може да одмени Луиса Суареза - довели су играчи који осим енергије мало тога има заједничког са уругвајским нападачем. И немојте да помислите да се у Барселони нешто дешава случајно.Кевин Принс Боатенг је Блаугранин избор чим је ставио параф на шестомесечну позајмицу са правом откупа. Само што и даље није јасно: зашто баш он?

Годинама је наиме Блауграна била препознатљива по стилу фудбалера које доводи. Углавном вансеријски техничари, брзи, по правилу млађи, јер већ ту има момака чији је задатак да вуку кад је најтеже. А кодЕрнестеа Валвердеа – Артуро Видал и сада Боатенг?

Није да ће било ко рећи било шта против њих двојице, али је чињеница да би овакви послови били незамисливи пре коју сезону. Уосталом, сезона 2004/2005 до сада је била последња у којој је каталонски гигант довео двојицу играча старијих од 30 година: тада су то били Себастијана Ларсона (32) и Деметрија Албертинија (33).

У тих 14 сезона Барса је све скупа довела 63 играча, а од тог броја, укључујући ту Видала и Боатенга, само их је седморица имало преко 30 лета. Ту су дакле Ларсон и Албертини, питање је да ли би требало да рачунамо Клаудија Брава, јер он је ипак голман.

Барса се набилдовала. Искуством, мишића, самопоуздањем. Па је тако Боатенг одмах по следању на аеодром кратко новинарима рекао: “Циљ је да дам гол Реалу на стадиону Сантјаго Бернабеу“. Нема ту лажне скромности.

Остаје додуше да видимо како ће се такав карактер уклопити у пословични дисциплиновану свлачионицу Барселоне у којој се васпитање из Ла Масије преноси са колена на колено. Златану Ибрахимовићу рецимо није баш легло. А Боатенг није ништа мање откачен, мада је према последњим сведочанствима његових тренера и саиграча прилично сазрео и увек је први који стиже на тренинге, а последњи који са њих одлази. Зато га је уосталом Барса и довела из Сасуола. За шест месеци платиће 2.000.000 евра, ако буде желела моћи ће да га откупи за још 8.000.000. За те паре толико искуства није могла да пронађе на другом месту. Ако се заиста смирио...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар