Boateng zaboravlja tvit o Ronaldu, stigao u Barselonu!

Nekadašnji reprezentativac Gane stiže na "Nou Kamp" kao pozajmljeni igrač Sasuola. A, letos je hvalio Kristijana Ronalda: "Najbolji".  Stigla notifikacija: Barsa se nabildovala! Kevin Prins Boateng potpisao za Blaugranu!

Fudbal 22.01.2019 | 13:00
Boateng zaboravlja tvit o Ronaldu, stigao u Barselonu!
Pisanje italijanskog "Skaj sporta", prema kome je Barselona kao pojačanje u januarskom prelaznom roku "izabrala" 31-godišnjeg Kevina Prinsa Boatenga, potvrđena je u ponedeljak uveče, objavom na zvaničnom sajtu prvaka Španije.

Bivši ofanzivac Milana, Totenhema, Dortmunda, Las Palmasa i Ajntrahta pozajmljen je do kraja sezone iz Sasuola, uz opciju kupovine za osam miliona evra narednog leta.

On će u utorak oko podneva potpisati ugovor i biti predstavljen medijima.

Boateng je prošao sve mlađe selekcije Nemačke, a kao senior je odigrao 14 utakmicu za Ganu, domovinu svog oca.

Na sajtu Barse ističe se da može da igra i kao klasični "špic" i u povučenijoj ulozi, kao i da je davao golove u četiri nacionalna šampionata koji pripadaju tzv. "ligama petice". Između ostalog, u sezoni 2016/17 je kao član Las Palmasa postigao 10 pogodaka u Primeri.

Inače, mediji nisu propustili priliku da podsete na Boatengov tvit od juna prošle godine, kada je u toku bilo Svetsko prvenstvo u fudbalu.

On je tada postavio fotografiju Kristijana Ronalda, uz kratak komentar: "Najbolji" (The best).

Na to je dobio mnogo odgovora, koji su mu skrenuli pažnju da je najbolji Lionel Mesi, uz njegove spektakularne driblinge, pa i onaj kada je "izlomio kičmu" njegovom bratu Žeromu Boatengu, tokom utakmice Barselona - Bajern Minhen.

Tražili su devetku da može da odmeni Luisa Suareza - doveli su igrači koji osim energije malo toga ima zajedničkog sa urugvajskim napadačem. I nemojte da pomislite da se u Barseloni nešto dešava slučajno.Kevin Prins Boateng je Blaugranin izbor čim je stavio paraf na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa. Samo što i dalje nije jasno: zašto baš on?

Godinama je naime Blaugrana bila prepoznatljiva po stilu fudbalera koje dovodi. Uglavnom vanserijski tehničari, brzi, po pravilu mlađi, jer već tu ima momaka čiji je zadatak da vuku kad je najteže. A kodErnestea Valverdea – Arturo Vidal i sada Boateng?

Nije da će bilo ko reći bilo šta protiv njih dvojice, ali je činjenica da bi ovakvi poslovi bili nezamislivi pre koju sezonu. Uostalom, sezona 2004/2005 do sada je bila poslednja u kojoj je katalonski gigant doveo dvojicu igrača starijih od 30 godina: tada su to bili Sebastijana Larsona (32) i Demetrija Albertinija (33).

U tih 14 sezona Barsa je sve skupa dovela 63 igrača, a od tog broja, uključujući tu Vidala i Boatenga, samo ih je sedmorica imalo preko 30 leta. Tu su dakle Larson i Albertini, pitanje je da li bi trebalo da računamo Klaudija Brava, jer on je ipak golman.

Barsa se nabildovala. Iskustvom, mišića, samopouzdanjem. Pa je tako Boateng odmah po sledanju na aeodrom kratko novinarima rekao: “Cilj je da dam gol Realu na stadionu Santjago Bernabeu“. Nema tu lažne skromnosti.

Ostaje doduše da vidimo kako će se takav karakter uklopiti u poslovični disciplinovanu svlačionicu Barselone u kojoj se vaspitanje iz La Masije prenosi sa kolena na koleno. Zlatanu Ibrahimoviću recimo nije baš leglo. A Boateng nije ništa manje otkačen, mada je prema poslednjim svedočanstvima njegovih trenera i saigrača prilično sazreo i uvek je prvi koji stiže na treninge, a poslednji koji sa njih odlazi. Zato ga je uostalom Barsa i dovela iz Sasuola. Za šest meseci platiće 2.000.000 evra, ako bude želela moći će da ga otkupi za još 8.000.000. Za te pare toliko iskustva nije mogla da pronađe na drugom mestu. Ako se zaista smirio...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar