Депај у рату са Сент Етјеном!

Само сте љути што немате оваквог играча! И помало је у праву.  Суров транспарент за Депаја: Ударац где га највише боли! Навијачи Сент Етјена истакли су бруталну поруку за познатог Холанђанина. Дан после, он им је одговорио. . .

Фудбал 23.01.2019 | 08:00
Депај у рату са Сент Етјеном!
Скандал мајстор још од малих ногу, али овог пута Мемфис Депај заиста није крив. Навијачи Сент Етјена први су кренули са провокацијама и приде су били прилично немилосрдни. Ударили су на породицу. Још горе, на оца коју је Депаја напустио још док му је било свега четири године.

“Мемфис има 1.000.000 фоловера (пратилаца по друштвеним мрежама, прим.аут), али и даље нема тату“, писало је на пароли домаћих навијача у недељном дербију Роне.

Депају наравно није требало дуго да узврати.

“Нису ме узнемирили ни на секунд, само желим да кажем нешто поводом свега овога. Ниједан бод против нас нисте освојили ове сезоне и могу само да замислим како вам је. Знам такође да су једноставно бесни, бесни што немају једног тако квалитетног играча као што сам ја“, био је одговор репрезентативца Холандије.

Мемфис Депај (24), бивши офанзивац Манчестер јунајтеда коју је срећу пронашао у Лиону, годинама уназад не жели да носи на дресу своје презиме, већ само име.

Разлог томе је одлука његовог оца да га напусти када је имао само четири године, па познати фудбалер неће да има било какве везе са човеком који га је много повредио.

У међувремену, Денис Депај, његов отац, тврди да то није тачно и да није запустио холандску звезду. Штавише, Депај сениор тврди да је проводио време са њим и када се растао са његовом мајком:

"Лаж је да га нисам видео након што је напунио четири године. То је невероватно и није лепо. Он је мој син и волим га. Ја сам му поклонио прву лопту и никад га нисам запоставио. То није тачно. Увек сам био ту за њега. Видео сам на YоуТубе да прича о свом оцу и да говори да неће моје презиме на дресу. То је учинило да се осећам грозно. Волео бих да опет ступимо у контакт, јер ми много недостаје", рекао је Денис Депај, а Мемфис је остао доследан и љут.

Навијачи Сент Етјена су грозно искористили Мемфисов сукоб са оцем и на утакмици против Лиона истакли транспарент на којем је писало:

"Мемфис има пет милиона пратилаца, али и даље нема оца".

Депајев отац је Холанђанин, а мајка Гањанка.

Осим Мемфисовог породичног сукоба са очевим делом породице, навијачи су алудирали и на број његових пратилаца на друштвеној мрежи Инстаграм.

Депај им је одговорио на терену - победом свог тима, а потом и на Тwиттеру, објављеном сликом те пароле и уз "малу" исправку податка:

"Узгред, 5,9 (милиона)".

Такође, послао им је и поруку...

"Немам ништа против људи који су ово урадили. Знам да ме заправо воле! Знам да су љути јер немају играча са квалитетима попут мојих. Ни на секунд ми ово није засметало. Само хоћу да кажем неколико ствари о овоме - освојили су нула поена против нас ове сезоне и могу да замислим какав је то осећај. Да наставим...?"

"Оставићу све овако. Бог све благословио. Тама не може да отера таму. То може само љубав. Мржња не може да отера мржњу. То може само љубав", написао је Депај, који не воли да га тако зову.

Председник Лиона Жан Мишел Ола прискочио је у помоћ као ретко кад.

“Мемфисе, ти си највећи фудбалер, веома добар дечко, а они су нико и ништа. Сви смо веома поносни на тебе“.

Не може Мемфис без проблема. Сад га већ прате, чак и кад их се клони.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар