АО - Прича: Гаел + Јелина, Грци још славе Циципаса!

Почетак је завршне недеље такмичења на Аустралијан Опену. . .

Тенис 21.01.2019 | 21:30
АО - Прича: Гаел + Јелина, Грци још славе Циципаса!
Очекују нас све узбудљивији мечеви иако на турниру више нема прошлогодишњих шампиона, Роџера Федерера и Каролине Возњацки.

Сваког дана у Мелбурну се деси нешто занимљиво, као веза Јелине Свитолине и Гаела Монфиса о којој се доста говори.

Аустралија грозничаво чека уторак и излазак Ешли Барти на меч са осмим носиоцем Петром Квитовом, а о Стефаносу Циципасу, који је побдио Роџера Федерера и даље се прича.

Ресторан у Мелбурну назвао сувлаки по Циципасу

„Сталактити“, један од мелбурншких ресторана који служе грчку храну, решио је да овековечи победу Стефаноса Циципаса над Роџером Федерером.

Пре неколико дана, млади грчки тенисер је причао како планира да оде до тог места и наручи сувлаки који има популаран назив Багдатис, по тенисеру са Кипра који је у Мелбурну, у прошлости, правио добре резултате.

Чини се да су се газде досетиле да искористе нових пет минута славе грчког тениса, па су решиле да сместа у мени уврсте нови тип сувлакија, назван по Циципасу.

Једноставно, биће исплативо, маркетиншки добар потез, а можемо само да замислимо шта ће бити ако Грк направи још какво велико изненађење као у недељу против Швајцарца.

Филипусис: Момци баталите друштвене мреже, решавајте проблеме

Један од играча са најбољим сервисом до сада, Аустралијанац Марк Филипусис, проговорио је и о актуелном моменту у којем је тенис у Аустралији.

Познато је да је селектор Лејтон Хјуит у лошим односима са појединим играчима, пре свих Бернардом Томићем, Танасијем Кокинакисом и Ником Киријосом, али Филипусис сматра да је потребно наћи начин да се исплива из кризе односа.

„Морате да причате међу собом. У прошлости, и ми смо имали неспоразума. Када сам ја био тај који је имао неспоразум са неким, ја сам разговарао. На овај или онај начин, то је функционисало. Мислим да би данашњи момци могли да се мало угледају на стару гарду уместо што стално висе на Твитеру и друштвеним мрежама, јер им то неће решити проблеме“, сматра Филипусис.

Свитолина и Монфис заљубљени до ушију

На тениским теренима често се рађају емоције. Није редак случај да поједини тениски парови заврше и пред матичаром, то у будућности можда буде случај и са Уктрајинком Јелином Свитолином и Французом Гаелом Монфисом.

Они су направили заједнички Инстаграм профил на којем су објавили своју везу.

„Он је ту уз мене, подржава ме у свему, и ја сам ту за њега. Разуме кроз шта заједно пролазимо. То је заиста лепо“, признала је Свитолина.

Гаел и Јелина се не одвајају једно од другог, а Аустралијанка Дарија Гаврилова позвала је и остале тениске парове да следе профил, па је тако „прозвала“ Стана Вавринку и Дону Векић, те Доминика Тима и Кристину Младеновић, који су, такође, срећни парови.

А Гаел, када не игра, са трибина у Мелбурну обавезно бодри своју девојку, која је већ у четвртфиналу.

Докић: Барти мора да буде агресивна

Некада четврта играчица света, Јелена Докић, сматра да Ешли Барти има добре изгледе да се пласира у полуфинале Аустралијан Опена.

Бартијеву у уторак очекује велики меч са осмим носиоцем, Чехињом Петром Квитовом која у прва четири кола није испустила ни сет и игра веома добро.

„Ешли мора да буде храбра, агресивна на ударцима. Мора да верује у себе. Ако не верујете, то није добро. Мора себи дати шансу да нешто уради у овом мечу“, сматра Докићева.

Легендарна Мартина Навратилова каже да је Бартијева у стању да направи добар резултат.

„Воли да игра за Аустралију, игра свој најбољи тенис до сада и још напредује. Има игру да победи било кога, спремна је жели да искористи прилику. Неки људи кад играју за своју земљу су под притиском, неки нису и играју боље. Она је у овој другој групи“, сматра Мартина.

Успаванка за Анастасију П.

Руска тенисерка Анастасија Пављученкова, у четвртрфиналу Аустралијан Опена игра са Данијел Колинс. Једна од те две девојке биће међу четири најбоље, што представља изнернађење, али како за кога.

Рускињи је најтеже пало то што је претходни меч завршила поприлично касно.

"Када почнете меч близу 23.30 то је заиста ужасно. Није уопште идеално време да се игра тенис у те сате", изјавиља је Анастасија.

Она каже да је имала проблем са концентрацијом, јер јој се ужасно спавало.

"Било је у стилу, овај меч је тако интензиван, зашто онда имам тај осећај да ћу да заспим", упитала се руска тенисерка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар