AO - Priča: Gael + Jelina, Grci još slave Cicipasa!

Početak je završne nedelje takmičenja na Australijan Openu. . .

Tenis 21.01.2019 | 21:30
AO - Priča: Gael + Jelina, Grci još slave Cicipasa!
Očekuju nas sve uzbudljiviji mečevi iako na turniru više nema prošlogodišnjih šampiona, Rodžera Federera i Karoline Voznjacki.

Svakog dana u Melburnu se desi nešto zanimljivo, kao veza Jeline Svitoline i Gaela Monfisa o kojoj se dosta govori.

Australija grozničavo čeka utorak i izlazak Ešli Barti na meč sa osmim nosiocem Petrom Kvitovom, a o Stefanosu Cicipasu, koji je pobdio Rodžera Federera i dalje se priča.

Restoran u Melburnu nazvao suvlaki po Cicipasu

„Stalaktiti“, jedan od melburnških restorana koji služe grčku hranu, rešio je da ovekoveči pobedu Stefanosa Cicipasa nad Rodžerom Federerom.

Pre nekoliko dana, mladi grčki teniser je pričao kako planira da ode do tog mesta i naruči suvlaki koji ima popularan naziv Bagdatis, po teniseru sa Kipra koji je u Melburnu, u prošlosti, pravio dobre rezultate.

Čini se da su se gazde dosetile da iskoriste novih pet minuta slave grčkog tenisa, pa su rešile da smesta u meni uvrste novi tip suvlakija, nazvan po Cicipasu.

Jednostavno, biće isplativo, marketinški dobar potez, a možemo samo da zamislimo šta će biti ako Grk napravi još kakvo veliko iznenađenje kao u nedelju protiv Švajcarca.

Filipusis: Momci batalite društvene mreže, rešavajte probleme

Jedan od igrača sa najboljim servisom do sada, Australijanac Mark Filipusis, progovorio je i o aktuelnom momentu u kojem je tenis u Australiji.

Poznato je da je selektor Lejton Hjuit u lošim odnosima sa pojedinim igračima, pre svih Bernardom Tomićem, Tanasijem Kokinakisom i Nikom Kirijosom, ali Filipusis smatra da je potrebno naći način da se ispliva iz krize odnosa.

„Morate da pričate među sobom. U prošlosti, i mi smo imali nesporazuma. Kada sam ja bio taj koji je imao nesporazum sa nekim, ja sam razgovarao. Na ovaj ili onaj način, to je funkcionisalo. Mislim da bi današnji momci mogli da se malo ugledaju na staru gardu umesto što stalno vise na Tviteru i društvenim mrežama, jer im to neće rešiti probleme“, smatra Filipusis.

Svitolina i Monfis zaljubljeni do ušiju

Na teniskim terenima često se rađaju emocije. Nije redak slučaj da pojedini teniski parovi završe i pred matičarom, to u budućnosti možda bude slučaj i sa Uktrajinkom Jelinom Svitolinom i Francuzom Gaelom Monfisom.

Oni su napravili zajednički Instagram profil na kojem su objavili svoju vezu.

„On je tu uz mene, podržava me u svemu, i ja sam tu za njega. Razume kroz šta zajedno prolazimo. To je zaista lepo“, priznala je Svitolina.

Gael i Jelina se ne odvajaju jedno od drugog, a Australijanka Darija Gavrilova pozvala je i ostale teniske parove da slede profil, pa je tako „prozvala“ Stana Vavrinku i Donu Vekić, te Dominika Tima i Kristinu Mladenović, koji su, takođe, srećni parovi.

A Gael, kada ne igra, sa tribina u Melburnu obavezno bodri svoju devojku, koja je već u četvrtfinalu.

Dokić: Barti mora da bude agresivna

Nekada četvrta igračica sveta, Jelena Dokić, smatra da Ešli Barti ima dobre izglede da se plasira u polufinale Australijan Opena.

Bartijevu u utorak očekuje veliki meč sa osmim nosiocem, Čehinjom Petrom Kvitovom koja u prva četiri kola nije ispustila ni set i igra veoma dobro.

„Ešli mora da bude hrabra, agresivna na udarcima. Mora da veruje u sebe. Ako ne verujete, to nije dobro. Mora sebi dati šansu da nešto uradi u ovom meču“, smatra Dokićeva.

Legendarna Martina Navratilova kaže da je Bartijeva u stanju da napravi dobar rezultat.

„Voli da igra za Australiju, igra svoj najbolji tenis do sada i još napreduje. Ima igru da pobedi bilo koga, spremna je želi da iskoristi priliku. Neki ljudi kad igraju za svoju zemlju su pod pritiskom, neki nisu i igraju bolje. Ona je u ovoj drugoj grupi“, smatra Martina.

Uspavanka za Anastasiju P.

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova, u četvrtrfinalu Australijan Opena igra sa Danijel Kolins. Jedna od te dve devojke biće među četiri najbolje, što predstavlja iznernađenje, ali kako za koga.

Ruskinji je najteže palo to što je prethodni meč završila poprilično kasno.

"Kada počnete meč blizu 23.30 to je zaista užasno. Nije uopšte idealno vreme da se igra tenis u te sate", izjavilja je Anastasija.

Ona kaže da je imala problem sa koncentracijom, jer joj se užasno spavalo.

"Bilo je u stilu, ovaj meč je tako intenzivan, zašto onda imam taj osećaj da ću da zaspim", upitala se ruska teniserka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar