Прича - АО: Заљубљени ас, Ледена Марија и чудо звано Колинс!

Крај прве недеље на Аустралијан Опену. Садржајан дешавањима, севале су муње и громови на терену, а посел краљице турнир напушта и краљ.

Тенис 21.01.2019 | 20:20
Прича - АО: Заљубљени ас, Ледена Марија и чудо звано Колинс!
Дан после одласка Каролине Возњацки, Мелбурн је остао и без двоструког узастопног шампиона, Роџера Федерера.

Много тога се дешавало на теренима у Мелбурн парку, а као и обично, неки су били јунаци, а неки опет, губитници. Највише је уживала публика јер је имала заиста шта да види.

Рафа: Мојој Сиски после 14 година не треба “вајлд кард”

Заљубљени Рафа! Таман што је у “Род Лејвер арени” у три сета испрашио Томаша Бердиха, шпански тенисер је на терену дао изјаву водитељу, некадашњем броју једна светског тениса, Американцу Џиму Куријеру.

Једно од питања односило се ин а дугогодишњу Надалову девојку, Франсиску Перељо, познатију само под надимком Сиска.

“Као што сам вам рекао пре пар година, она је први пут могла да дође овде 2017. Тада је добила “вајлд карту”, сада после 14 година колико смо заједно, тако нешто јој не треба”, насмејао се Надал.

“Упада директно у главни жреб?”, упитао га је Куријер.

“Да, тако то функционише”, рекао је тенисер из Манакора.

Занимљиво је да је само дан раније један портал објавио како су се Сиска и Рафаел наводно препирали док су били у једном ресторану Мелбурну. Шта год да је било, чини су да су неспоразуме брзо изгладили, јер су обоје уживали у својих пет минута.

Бердих полудео због сата

На мечу између Рафаела Надал и Томаша Бердиха, у самом финишу трећег сета, тачније у тај-брејку на 5:4 за Надала, покварио се сат који мери интервал између сервиса.

Чешки тенисер је пришао судији да му укаже да сат не ради, а у том моменту није радио ни семафор који показује резултат, тако да неки нису знали ни тачан скор.

Практично, то је био поклон за Надала, који је два последња сервиса могао да одсервира у ком је хтео интервалу.

И док је Бердих гунђао, у покушају да омете Шпанца, са трибина је стигла једна духовита порука:

“Узми времена колико год ти треба, Рафо”, рекао је један фан који је насмејао све на стадиону.

Шараповој сметају питања о мелдонијуму

После пораза од Ешли Барти, Марија Шарапова била је видно незадовољна.

Таква се појавила и пред новинарима у покушају да сакрије колико јој је у ствари тешко пало то што је изгубила од Аустралијанке.

Када је један новинар упитао колико јој је тешко да нађе нови лек за њен проблем, који би заменио већ чувени мелдонијум, само је хладно одбрусила:

“Имате ли неко друго питање?”

Познато је да је Шарапова била под суспензијом у трајању од 15 месеци због тога што је била позитивна на ову супстанцу на Аустралијан Опену 2016.

Она је касније тврдила како није прочитала мејл у којем је била листа нових супстанци које је WАДА забранила. Такође, рекла је да је мелдонијум користила због мањка магнезијума у организму и породичне склоности ка дијабетесу

Чуду је име Колинс

Дођете на Гренд слем где никада нисте у каријери забележили победу, онда у прва три кола избаците два носиоца, у осмини играте са шампионком Мелбурна из 2016. која је други носилац и – победите!

И то не било како, већ 6:0, 6:2. Сви у Мелбурн парку нашли су се у чуду када су видели да је Анђелик Кербер освојила свега два гема против 25-годишње Американке Данијел Колинс.

“Можда нисам пре овог турнира добила меч на слему, али кажем вам, биће оваквих победа још. Биће боље и за мене да тако буде”, обећала је Колинсова.

Против освајачице три Гренд слем титуле није се уплашила.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар