Priča - AO: Zaljubljeni as, Ledena Marija i čudo zvano Kolins!

Kraj prve nedelje na Australijan Openu. Sadržajan dešavanjima, sevale su munje i gromovi na terenu, a posel kraljice turnir napušta i kralj.

Tenis 21.01.2019 | 20:20
Priča - AO: Zaljubljeni as, Ledena Marija i čudo zvano Kolins!
Dan posle odlaska Karoline Voznjacki, Melburn je ostao i bez dvostrukog uzastopnog šampiona, Rodžera Federera.

Mnogo toga se dešavalo na terenima u Melburn parku, a kao i obično, neki su bili junaci, a neki opet, gubitnici. Najviše je uživala publika jer je imala zaista šta da vidi.

Rafa: Mojoj Siski posle 14 godina ne treba “vajld kard”

Zaljubljeni Rafa! Taman što je u “Rod Lejver areni” u tri seta isprašio Tomaša Berdiha, španski teniser je na terenu dao izjavu voditelju, nekadašnjem broju jedna svetskog tenisa, Amerikancu Džimu Kurijeru.

Jedno od pitanja odnosilo se in a dugogodišnju Nadalovu devojku, Fransisku Pereljo, poznatiju samo pod nadimkom Siska.

“Kao što sam vam rekao pre par godina, ona je prvi put mogla da dođe ovde 2017. Tada je dobila “vajld kartu”, sada posle 14 godina koliko smo zajedno, tako nešto joj ne treba”, nasmejao se Nadal.

“Upada direktno u glavni žreb?”, upitao ga je Kurijer.

“Da, tako to funkcioniše”, rekao je teniser iz Manakora.

Zanimljivo je da je samo dan ranije jedan portal objavio kako su se Siska i Rafael navodno prepirali dok su bili u jednom restoranu Melburnu. Šta god da je bilo, čini su da su nesporazume brzo izgladili, jer su oboje uživali u svojih pet minuta.

Berdih poludeo zbog sata

Na meču između Rafaela Nadal i Tomaša Berdiha, u samom finišu trećeg seta, tačnije u taj-brejku na 5:4 za Nadala, pokvario se sat koji meri interval između servisa.

Češki teniser je prišao sudiji da mu ukaže da sat ne radi, a u tom momentu nije radio ni semafor koji pokazuje rezultat, tako da neki nisu znali ni tačan skor.

Praktično, to je bio poklon za Nadala, koji je dva poslednja servisa mogao da odservira u kom je hteo intervalu.

I dok je Berdih gunđao, u pokušaju da omete Španca, sa tribina je stigla jedna duhovita poruka:

“Uzmi vremena koliko god ti treba, Rafo”, rekao je jedan fan koji je nasmejao sve na stadionu.

Šarapovoj smetaju pitanja o meldonijumu

Posle poraza od Ešli Barti, Marija Šarapova bila je vidno nezadovoljna.

Takva se pojavila i pred novinarima u pokušaju da sakrije koliko joj je u stvari teško palo to što je izgubila od Australijanke.

Kada je jedan novinar upitao koliko joj je teško da nađe novi lek za njen problem, koji bi zamenio već čuveni meldonijum, samo je hladno odbrusila:

“Imate li neko drugo pitanje?”

Poznato je da je Šarapova bila pod suspenzijom u trajanju od 15 meseci zbog toga što je bila pozitivna na ovu supstancu na Australijan Openu 2016.

Ona je kasnije tvrdila kako nije pročitala mejl u kojem je bila lista novih supstanci koje je WADA zabranila. Takođe, rekla je da je meldonijum koristila zbog manjka magnezijuma u organizmu i porodične sklonosti ka dijabetesu

Čudu je ime Kolins

Dođete na Grend slem gde nikada niste u karijeri zabeležili pobedu, onda u prva tri kola izbacite dva nosioca, u osmini igrate sa šampionkom Melburna iz 2016. koja je drugi nosilac i – pobedite!

I to ne bilo kako, već 6:0, 6:2. Svi u Melburn parku našli su se u čudu kada su videli da je Anđelik Kerber osvojila svega dva gema protiv 25-godišnje Amerikanke Danijel Kolins.

“Možda nisam pre ovog turnira dobila meč na slemu, ali kažem vam, biće ovakvih pobeda još. Biće bolje i za mene da tako bude”, obećala je Kolinsova.

Protiv osvajačice tri Grend slem titule nije se uplašila.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar