Како Мишковић гради у Бањалуци?

Пошто је, под притиском медија, био принуђен да уплати 2,6 милиона КМ за грађевинску дозволу, тајкун Мирослав Мишковић у Бањалуци је почео да гради поштено, а град се похвалио како је 2017. година окончана суфицитом. Али, познати неимар није заборавио “неправду” па је овдашња политика учинила све да, преко народне грбаче, опере оно што зове властитим образом. Прилагођена градска инфраструктура кошта 2,8 милиона КМ.

Република Српска 21.01.2019 | 19:29
Како Мишковић гради у Бањалуци?
Да ли ће 2,8 милиона КМ вриједан кружни ток бити довољан да се републичке и градске власти Бањалуке извине неимару Мирославу Мишковићу који је крајем 2017. године морао да плати 2,6 милиона КМ трошкове грађевинске дозволе, након што је мјесецима шопинг мол “Делта планет” градио нелегално?

Пошто је, под притиском медија, био принуђен да уплати ренту, Мишковић је почео да гради поштено, а град се похвалио како је година окончана суфицитом. Али, београдски тајкун није заборавио “неправду” коју су му нанијели “пријатељи с ове стране Дрине” па је овдашња политика учинила све да, преко народне грбаче, опере оно што зове властитим образом.

Градска инфрастуктура тако ће у потпуности задовољити потребе центра чије је отварање предвиђено 21. марта. Да све на цести и под њом буде под контролом и по Мишковићевој мјери брине се лакташка “Нискоградња” на челу са Љубомиром Ћубићем.

Иако је град пун предизборних кружних токова, овај Мишковићев ће с прољећа свакако бити посебан – имаће подземни потходник како би био избјегнут прелазак ове, сад одједном, изузетно фреквентне саобраћајнице. Биће широк чак 12 метара.

Републичко и градско извињење за непослух овдашњих медија услиједило је неколико мјесеци након што се јавност понадала да је бар једна афера колико-толико окончана по законима и реду. Бањалучка Градска управа у септембру прошле године припремила је комплетну пројектно-техничку документацију за градњу, а јавну набавку спровео, нико други до Ненад Нешић, директор “Путева РС”. С овим јавним предузећем градске власти потписале су “споразум о реализацији пројекта”.

Како је у Бањалуци градио Мишковић

Ипак, није све овако глатко текло 2017. године, бар док није откривено да закони познају “једнаке и једнакије”. Половином децембра те године спознало се да је Мирослав Мишковић ипак повлаштен када је у питању Закон о уређењу простора и грађења Републике Српске. Све што је прекаљени неимар у то вријеме имао била је дозвола за извођење припремних радова (до нулте коте) издата 4. августа исте године. Припремне радове одавно је завршио, а онда под њих завео и два спрата. Нелегална!

Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић признала је да “Делта планет” ниче нелегално, јер је захтјев за издавање дозволе, поднесен 14. септембра, одбијен пошто Мишковићева документација није била комплетна. Министарство је затражило допуну, али се никоме није журило. Нити је Голићева реаговала на Мишковићеву ноншалантност нити се Мишковић мешкољио!

Све ово са прозора Административног центра Владе РС пратили су и републички грађевински инспектори “изненађени” чињеницом да објакат од 62.000 квадратних метара нелегално иде под облаке. Преконстролисали су документацију и видјели да она није у складу са стањем на терену.

Под притиском медија донијели су рјешење о рушењу двије етаже, а онда фирма “Делта Реал Естате” за цијелих десет предновогодишњих дана успијева да прикупи комплетну документацију и предаје министарству Сребренке Голић, које екпресно издаје дозволу. Мишковић тада у градску касу уплаћује ренту тешку 2,6 милиона КМ.

„Никакве повластице ова фирма није тражила. На основу раније одлуке, инвеститори када уплате комплатан износ, имају умањење износа од 30 одсто. Када се све сабере, град ће од овог објекта имати 4,9 милиона КМ. Грађевинска дозвола коју има ‘Делта Реал Естате’ сада важи до краја градње“, казали су тада Градској управи.

За нелегалну градњу почетком 2018. године контроверзни бизнисмен награђен је и од Инпектората РС – изречена му је смијешна казна од 5.500 КМ, а инспектор је поништио своје рјешење о рушењу издато 26. децембра 2017. године.

Све вријеме у “Делта Реал Естатеу” су тврдили да прате процедуре и прописе БиХ и РС, у року прилажу све неопходне документе и “ажурно одговарају на повратне информације надлежних институција”.

Преко Лакташа до државног земљишта у Бањалуци

Иначе, „ова фирма, како је бањалучки портал ЦАПИТАЛ.ба писао половином 2016. године, платила је лакташкој фирми „Лактинг“ 7,5 милиона КМ за земљиште у Бањалуци на којем се гради шопинг мол вриједан око 60 милиона евра. Иако је ово било државно земљиште на које је претходни власник имао само право  кориштења, „Делта“ је успјела да се у Геодетској управи РС упише као власник и поред противљења града Бањалука и Правобранилаштва РС.

Фирма “Микон Лактинг“, која је продала плац Мишковићу, имала је само право коришћења неизграђеног градског земљишта на атрактивној локацији на Бањалучком пољу и то на упитан начин. Незванично, „Лактинг“, као фирма која је прије приватизације била у 100 одстотном власништву општине Лакташи, изградила је зграду у центру Лакташа.

„У тој згради су Војсци РС дали девет станова, а заузврат од ње су добили више од четири хектара градског земљишта у Бањалуци. Град Бањалука је оспорио замјену, наводећи да се земљиште не може пренијети на правно лице, већ искључиво на град. Компромис је пронађен одлуком да ‘Лактинг’ има привремено право коришћења (не и власништва), али и то право само до тренутка привођења стварној намјени, након чега се оно мора вратити граду“, рекао је тада извор ЦАПИТАЛ-а.

Неколико година касније, усвајање дискутабилног Закона о стварним правима РС који омогућава да се право коришћења претвори у право власништва, фирми „Лактинг“ која је већ постала потпуно приватна, отвара се јединствена прилика да заради 7,5 милиона КМ.

Привремено право коришћења претвара се у право власништва.

Правоснажном пресудом из маја 2016. године Окружни суд у Бањалуци одбио је тужбу Правобранилаштва РС за поништење рјешења Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС којим је „Делти“ омогућено да претвори право коришћења над тим земљиштем у право власништва.

Тим рјешењем „Делта Реал Естате“ је омогућено да се упише као власник земљишта у бањалучком насељу Борик, које је било у друштвеној својини, а на којем је она имала право коришћења.

Камен темељац у јуну 2017. године положио је тада предсједник РС Милорад Додик,уз присуство градоначеника Бањалуке Игора Радојичића. 

(Журнал)

Коментари / 67

Оставите коментар
Name

Гога

21.01.2019 18:35

Свака цаст Радојцицу, он је Бања Луку препородио и гради се на сваком цоску сад лици на прави европски град. Тренутно у Бања Луци је 64 активна градилиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2019 18:55

Хахахаха гради гради углавном кружни токови

Name

Келн

21.01.2019 19:00

Ти ниси видио како изгледа европски град.Бањалука није ни налик европским градовима.Прво саобрацајна инфраструктура је далеко од просјеног европског града.Нема аутопутева,улица,булевара и то јада сто има све је рупа на рупи, да не говоримо о цистоци ,блато и смеце свуда,оронуле фасаде,сивило велико.БЛ се не мозе поредити ни са Њемацким селима а камо са градовима.Њемацка села су далеко од БЛ по хигијени и средјености.

Name

Бања Лука Валтер

21.01.2019 19:02

"ГОГО"ти си права будалетина..па ово висе није град..гради се без икакве визије...свака згрда ...објекат сам са собом ..нидје везе..зграда ..нема паркинга...користи се они паргинзи који је јос Тито изградио...без икакбог реда...једна с циглом..друга црвена..до ње зута...без икаквог реда и дизајна..цисти киц..само дај газдам.лову... Бања Лука је постал једно велико село с мали улицама и тјесним..а около рузне зградетине моја ГОГО полтрону црвени....зато је теби све то ок...сто си сва црвена...

Name

ре Гога

21.01.2019 19:08

Ма ста казес....

Name

Ре

21.01.2019 19:18

Тако је гого..Ови сто мрзе сами себе,коментарису.. Подрзите градњу,развој,нова радна мјеста,ко год да је на власти. А Радојициц јесте препородио град. А овај из Кöлн, незна ни написати правиöно име града у којем зиви,а прави се паметан.

Name

Ре Гога

21.01.2019 19:34

Ај те љубазно молим да ми објасните шта се то гради која су то градилишта и по чему ова црна рупа личи на прави европски град? Салзбург Страсбоург Иако су мали личе на праве европске градове, то узимам само за примјер.

Name

сРБИН

21.01.2019 19:42

ПРАВДА ЗА ДАВИДА - па нек праве ако пара имају , а не да отимају народно!

Name

ре ре

21.01.2019 19:44

Ја не видим тај препород ,осим сто је направо два крузна тока не видим да је иста урадио,будзет града 130 милиона а они цјелу годину направе само 2 крузна тока брат брату реално не вреде ни 500 хиљада и ти то сматрас успјехом и препородом,јадан је тај препород

Name

ре

21.01.2019 19:51

Фасцинантна је опчињеност нечим што је нормално...!град чине људи који знају шта желе,који имају културне,образовне,спортске институције....фабрике,путеве и мдене,саобраћајнице које воде негдје,повезују са привредна и економијама којем могу створити перспективе и унаприједити све облике живота којим су сретни испуњени и задовољни.!!

Name

Дадо

21.01.2019 20:02

Ма нико се не буни на градњу вец на корупцију која нас поједе. На јаваслук и лицемјерство које избија из свих пора. Моји пријатељи немате ви појма ста је европски град, ста су градонацелници и ста је права власт. Свјетлосне године смо ми иза тога. Кад свако буде одговарао за своје греске и исте скупо плацао бицемо друство, а не овако. Срамота да греске не плацају они сто их праве, па макар био министар.

Name

Мићко

21.01.2019 21:01

Игоре, волимо те до неба и назад!

Name

Аа

21.01.2019 21:30

Извините Мисковиц, није ли то онај сто Вуциц изгради полтицку каријеру његовим хапсењем, па зар он неби требао бити у затвору а имовина стецена кривицним дјелом одузета... А да Србија и Република Српска

Name

Ре Мићко

21.01.2019 22:11

Јадо јадни!

Name

Вили

21.01.2019 22:43

Кад се у Бањалуку улази из правца Јајца, пут је катастрофалан, ужас, рупа на рупи, шахтови утонули, као да се улази у какву селендру а не у главни град!

Name

Тозо

22.01.2019 01:50

Фино, фино! Моћиће све Србе свабити у три четри велика града, а ово остало нека Вучко и Миле распродају. Тако је то када је држава у рукама пар приватника или приватизована.

Name

Ха ха

22.01.2019 07:04

А аутобус на 7км од града вози на сваких сат времена, а ви прицате о некој Европи и европском стандарду. А ста је са другим градовима, јел РС само Бањалука, у каквом су они стању??? Цовјек је паметан кад зна колико не зна.

Name

земљишна мафија

22.01.2019 07:29

Земљана мафија из РУГИПП је основа за све криминале, и то: главни бос Деурић Ацо, па помоћници Груловић, Кременовић, Стојчун (ранији притвореници, а сад опет главни књижари) на челу са Босиљком Предраговићом, заштитницом свих криминала.

Name

РУГИПП

22.01.2019 08:00

Геодетско-правна- РУГИП, озлоглашена по земљишној мафији преко које се све може укњижити уз помоћ експерат з.к. мафијаша Деурића, Босића, Стојчина и помагача, који под зашитом режима и поред формалних судских тјералица и даље књиже режимским тајкунима, јер се никога не боје.

Name

Ре

22.01.2019 11:24

Милионе дају дзаба,градску "туду" земљу дају дзаба и на томе губи град а тузе овамо којекаквим измисљеним тузбама због некаквог отказаног концерта! Питање ко продаје земљу туду? Ко отказује концерте и у ције име а Хариз Дзиновиц досао и казе да је досао да испостује уговор и да неби пјевао у таквој атмосфери???? Засто (разлог) је отказан концерт? Градонацелнице "ДЛАКО"!!!!

Name

За Ха Ха

24.01.2019 04:42

И толико, колико возе, празни су - пошто данас у сваком дворишту стоје два, три крша! Људи неће више да се возе аутобусима, ни на кафу у комшилук се не иде без аута, а камо ли у град! Све се то погосподлло!

Name

Мафија Додикова

21.01.2019 18:41

СВЕ ТЕ НЕЛЕГАЛНЕ РАДЊЕ ДОГОВОРИО ЈЕ КРИМИНАЛАЦ РОНХИЛ И ОДОБРИО СРБИЈАНСКОМ ТАЈКУНУ И КРИМИНАЛЦУ МИШКОВИЋ И САВ ТАЈ ПРИХОД ИДЕ У ЏЕПОВЕ ЧУБИЋУ ДОДИКУ СТАНКОВИЋУ И РАДИШИЋУ И ОСТАЛИМ КРИМИНАЛЦИМА НАРОДЕ НА НОГЕ ИСТЈЕРАЈТЕ МАФИЈУ БИЋЕ ВАМ КАСНО КАД МИЛОРАД ДОДИК БУДЕ СА СВОЈОМ ПОРОДИЦОМ У МОСКВИ КАО МИРА МАРКОВИЋ ЈЕР СЕ ТАМО СЛАЖУ МИЛИЈАРДЕ ИЗ БУЏЕТА БОСКЕ И ОСТАЛИХ ОБЈЕКАТА ПРИВРЕДНИЈЕ А И РУДНИК ЉУБИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.01.2019 19:56

Ма дај, какав Мишковић. Јавна је тајна да мол гради лично Милорад Додик. Па сви причају о томе.

Name

Ре

21.01.2019 21:36

Није Мисковиц луд да баца паре у депопулацијску средину која нема никакве перспективе нити постоји купповна моц е,иза свега стоји резим Мисковиц је само параван као и онај софер Радисиц,позитивно је једино то сто це овај мали дио од милијарди које су покрали инвестирати у БЛ

Name

Проинтер

22.01.2019 08:41

Додиков режим је осмислио и осмишљава крим подухвате са организованом мафијом у свим областима; земљишна, софтверска, трговачко-шверцерска, полицијска... мафија.

Name

7

21.01.2019 18:42

Како хоце...Радојцицу огласи се сад..За земљисте ако имас муда..Ил се бојис опет гепека..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговорност Ранка Карапетровица и Зељка Милинковица Цоње

21.01.2019 18:48

Криминална фирма "Лактинг" из Лактаса није имала никакво право да прода то земљисте Мисковицу и на тај нацин отме од Града уз помоц Радојицица 7 500 000 КМ. "Лактинг је фирма која се током рата бавила искљуциво криминалом и била утоцисте за ратне дезертере, медју којима је био и Ранко Карапетровиц, који и јесте као правник у "Лактингу" тих година изврсио ту противправну трансакцију, а као данасњи нацелник опстине Лактаси је то само спровео у дјело. Од рата, па све до данасњег дана директор тог фантомског и криминалног "Лактинга" је Зељко Милинковиц Цоњо из Слатине, познати алкохолицар и преварант. Стога, ако икада буде и "з" од закона ова отимацина це доци на ревизију, а Карапетровиц и Милинковиц, са све Радојицицем це на дугогодисње робије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

земљишна мафија

22.01.2019 09:02

Све је то одрадила организована земљишна мафија из РУГИПП у спрези са правобраниоцем, тужиоцем и судом, а зна се ко њима управља-Додик. Тако су све до сада укњжили; пољ. школа, електроника... све кумови режима. Тамо је Боса дир. којом управља кумић Станковић (за набавке), Деурић (за укњижбу), Стојчин (за надзор).

Name

Игор

22.01.2019 15:53

нецу да се огласавам,добио сам гепекфобију...мрацно и ладно,ама,људи , у гробу је топлије.Вас Игор.

Name

Ре

24.01.2019 06:45

Добро да још ниси рекао да је и Цоњо дезертер?! Пошто је остао без ноге (цијеле), у рату, можда је, по теби, послије и дезертирао!

Name

Голдфингер

21.01.2019 19:02

Живи били па видјели, овај тржни центар зјапит ће празан

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

21.01.2019 19:21

Неце, ако не буде трговаца и угоститеља закупаца ту це се смјестити Пореска управа РС, Агенција за статистику РС, Геодетска управа, неко министарство и градска агенција.... ипак је то Бајин објекат а Станковиц, Богдо и екипа су вец отплатили своје зграде кроз кирију...

Name

Ре

21.01.2019 19:52

Боље би било да ријесе крузни ток код Леснине. Много потребније него овај код Делте.

Name

Когде

21.01.2019 19:33

Мисковиц нема везе с овим. Додик је инвеститор и он одлуцује о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све отима и краде!

21.01.2019 19:36

Алав Додик, превисе алав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко из народа

21.01.2019 19:37

Кад ће Нешковић почети правити хотел код Кастела?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

21.01.2019 19:38

Милокрад је свим мафијасима из региона прузио прилику да несметано раде ста хоце у Прцији званој Република Србска у којој ниста није Србско вец мафијаско и то од оних мафијаса који је нису стварали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дарио

24.01.2019 04:51

Јел мислиш да им је дао онако, зато што их воли? Добро је он то наплатио , друже мој, зато овај није ни хтио да да паре за грађевинску дозволу, јер је вјеројатно сматрао да исту треба да добије гратис, па је под притиском јавности, морао и то да плати! Али, да будемо јасни, Миле ништа и никоме не даје џабе, већ дебело наплаћује!

Name

Бајкеее

21.01.2019 20:04

ово колико је Мисковицево и моје је.....Баја је власник и овога, провјерите код кога се уговара пословни простор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има он једоан надимак

24.01.2019 04:53

Миле 30 посто!

Name

Несо

21.01.2019 20:42

Мафија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

22.01.2019 05:13

Ово и јесте концепт мафије. Ови што данас граде немају појма шта је интегрални развој на бази интегрисаног планирања развоја простора. Они не граде са својим новцем, већ новцем из разних кредита и фондова које ће само народ д плати. Ово је земља укојој је одговорност за систем велика нула. Живи били ба видели, али нећемо дуго чекати кад по тим грађевинама неће имати ко ходати, а по трговачким центрима куповати. Млади одлазе вани а стари умиру. Резултат нестанак народа. Кад нема народа нема ни државе.

Name

Да да

21.01.2019 21:16

2.800.000,00 КМ. 1м2 асфалта 30 КМ. Крузни ток има поврсину близу 93.000м2

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вила у Будви

21.01.2019 21:24

Можда уаскоро сазнамона чије име се води ВИЛА У БУДВИ СА БАЗЕНИМА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

23.01.2019 07:46

Води се на моју покојну бабу Росу?

Name

Wук

21.01.2019 23:06

Бања лука послије 20х град духова

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Wук

24.01.2019 05:09

Ко и сваки други Европски град! Живим у Цириху, и послије 20 часова, кад се радње затворе, ријетко кога ћеш срести на улици - понеку хигијеничарку, која се враћа с посла, бескућнике који пију и сједе по трамвајским станицама, и наравно Улица Црвених фењера, они раде по цијелу ноћ, а дању спавају!

Name

панчо вилла

22.01.2019 03:30

Вама ни Мексичка мафија није равна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

22.01.2019 06:31

Народ је права руља и свјетина, никад задовољна а глупа, увијек гласа за исте а онда пљује те исте шта год да ураде.Нисам љубитељ ни СНСД ни Радојичића ал не може се не признати да се гради и ради, Бања Лука је пуна градилишта, шта је ту лоше, нек се само гради. Код нас беспослени сједе уз компјутере и само типкају и критикују а да им човјек да у руке да они нешто направе, ништа направили не би. Закључак је да смо ми само једна обична марва коју и требају да шибају ови са власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2019 07:34

Треба се градити,али привреда;а не трзни центар у којем це трговци за биједне плате радити сваки дан и недјељу до 22 х увеце.

Name

илиноис

22.01.2019 08:51

Наси људи кад оду вани у нормалне дрзаве направе цуда и јако су марљиви и вредни.Најбољи ти је пример Стојан Босковиц борац 17 кљуцке бригаде који је годинама лута пи БЛ гладан и зедан а кад је иселио у Америку сунце га огријало,покренуо превозницки посао има преко 100 нових камиона данас и компанију вредну милионе долара а РС није имао ста да једе.Све је до система а не до људи.Зивио

Name

@Роки

22.01.2019 06:50

Па нормални инвеститори не долазе у РС . Рудници,Рафинерије , па и овај ТЦ од Мишковића . Све ИМТ ,имал мене ту. Добије милион а да десет народне имовине. Само са оваквим властима можемо стићи код Ангеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снипер

22.01.2019 07:53

То сто он гради це бити НАТО стаб за 5-6 година,мало продјите около па погледајте,народе глупи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

22.01.2019 08:04

Какав је БЛ град ? нигдје паркиралиста како нико не мисли И забрани улазак у град. ту се нуде два ресења изградити монтазне гаразе на висе спратова или паркиралиста на улаз у град и са аутобусима трансфер до града и назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јован

22.01.2019 08:16

Па има рјесење. Народ нека не иде куповати и Делта це се сама затворити. То је право које Вам нико не мозе одузети. Али знајуци народ, народ це навалити као неслан. Ајмо народне овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

22.01.2019 09:25

Све похвале за градске власти!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јане

22.01.2019 12:35

Казете; ,,Иако је град пун предизборних кружних токова...,, Цркните од муке, бице, ако Бог да, и постизборних. Овај град зиви и измедју избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.н

22.01.2019 12:36

Нико поштен није уложио марке у ову државу. Само лопови који у сарадњи са лоповима на власти раде искљуциво на прању новца и пуњењу личних џепова. Ми као народ нисмо довољно еволуирали, поприлично смо примитивни, необразовани, а највећи минус је сто мислимо да смо најпаметнији и да смо небески народ, а не желимо дда видимо да полако али сигурно нестајемо и срљамо у пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

22.01.2019 14:24

Гради онај ко има паре, и треба да гради .

Name

Иван

23.01.2019 10:39

Кажете да се Мишковићу гради кружна раскрсница за његове потребе, како неко не види даље од свог носа. Па шта је Хрватска све урадила и колико је то коштало хрватске грађане, изградња приступних путева, надвожњака, измјештање наплатних кућица а све да би ИКЕА дошла..ајд нека неко израчуна те трошкове..а замислите колико ће грађана доћи максуз у БЛ због појединих брендова а због којих сад идемо у ЗГ или Славонски Брод..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.01.2019 11:53

која глупост, иселиће цијелу Бањалуку и све бутике из центра да би саживио овај сопинг центар

Name

Ре ре

24.01.2019 06:51

Ничија није до зоре сјала! До скора не би већег бизнисмена од Тодорића - па гдје је сад тај газда, и гдје су му двори, и гдје му је царство?

Name

НАГРАДА

23.01.2019 19:47

Зато је госпођа награђена новим манатом у министарству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја

23.01.2019 20:25

Гласали сте и гласате за мене већ 20 година,а сад се буните кад вас прцам уздуж и попреко. Мало сам збуњен,одлучите више шта хоћете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

111

23.01.2019 21:50

управо тако,неваља им кад не граде, а неваља ни кад градееееееее

Name

Боки

24.01.2019 10:33

...али је истина да је то је прометна саобраћајница и да су били велики застоји на том потезу, и мимо шпица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанин

24.01.2019 12:28

па зар ту није требао да буде стадион који је снсд окивао у злато преко градонацелника давидовица

ОДГОВОРИТЕ