Kako Mišković gradi u Banjaluci?

Pošto je, pod pritiskom medija, bio prinuđen da uplati 2,6 miliona KM za građevinsku dozvolu, tajkun Miroslav Mišković u Banjaluci je počeo da gradi pošteno, a grad se pohvalio kako je 2017. godina okončana suficitom. Ali, poznati neimar nije zaboravio “nepravdu” pa je ovdašnja politika učinila sve da, preko narodne grbače, opere ono što zove vlastitim obrazom. Prilagođena gradska infrastruktura košta 2,8 miliona KM.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Da li će 2,8 miliona KM vrijedan kružni tok biti dovoljan da se republičke i gradske vlasti Banjaluke izvine neimaru Miroslavu Miškoviću koji je krajem 2017. godine morao da plati 2,6 miliona KM troškove građevinske dozvole, nakon što je mjesecima šoping mol “Delta planet” gradio nelegalno?

Pošto je, pod pritiskom medija, bio prinuđen da uplati rentu, Mišković je počeo da gradi pošteno, a grad se pohvalio kako je godina okončana suficitom. Ali, beogradski tajkun nije zaboravio “nepravdu” koju su mu nanijeli “prijatelji s ove strane Drine” pa je ovdašnja politika učinila sve da, preko narodne grbače, opere ono što zove vlastitim obrazom.

Gradska infrastuktura tako će u potpunosti zadovoljiti potrebe centra čije je otvaranje predviđeno 21. marta. Da sve na cesti i pod njom bude pod kontrolom i po Miškovićevoj mjeri brine se laktaška “Niskogradnja” na čelu sa Ljubomirom Ćubićem.

Iako je grad pun predizbornih kružnih tokova, ovaj Miškovićev će s proljeća svakako biti poseban – imaće podzemni pothodnik kako bi bio izbjegnut prelazak ove, sad odjednom, izuzetno frekventne saobraćajnice. Biće širok čak 12 metara.

Republičko i gradsko izvinjenje za neposluh ovdašnjih medija uslijedilo je nekoliko mjeseci nakon što se javnost ponadala da je bar jedna afera koliko-toliko okončana po zakonima i redu. Banjalučka Gradska uprava u septembru prošle godine pripremila je kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za gradnju, a javnu nabavku sproveo, niko drugi do Nenad Nešić, direktor “Puteva RS”. S ovim javnim preduzećem gradske vlasti potpisale su “sporazum o realizaciji projekta”.

Kako je u Banjaluci gradio Mišković

Ipak, nije sve ovako glatko teklo 2017. godine, bar dok nije otkriveno da zakoni poznaju “jednake i jednakije”. Polovinom decembra te godine spoznalo se da je Miroslav Mišković ipak povlašten kada je u pitanju Zakon o uređenju prostora i građenja Republike Srpske. Sve što je prekaljeni neimar u to vrijeme imao bila je dozvola za izvođenje pripremnih radova (do nulte kote) izdata 4. avgusta iste godine. Pripremne radove odavno je završio, a onda pod njih zaveo i dva sprata. Nelegalna!

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić priznala je da “Delta planet” niče nelegalno, jer je zahtjev za izdavanje dozvole, podnesen 14. septembra, odbijen pošto Miškovićeva dokumentacija nije bila kompletna. Ministarstvo je zatražilo dopunu, ali se nikome nije žurilo. Niti je Golićeva reagovala na Miškovićevu nonšalantnost niti se Mišković meškoljio!

Sve ovo sa prozora Administrativnog centra Vlade RS pratili su i republički građevinski inspektori “iznenađeni” činjenicom da objakat od 62.000 kvadratnih metara nelegalno ide pod oblake. Prekonstrolisali su dokumentaciju i vidjeli da ona nije u skladu sa stanjem na terenu.

Pod pritiskom medija donijeli su rješenje o rušenju dvije etaže, a onda firma “Delta Real Estate” za cijelih deset prednovogodišnjih dana uspijeva da prikupi kompletnu dokumentaciju i predaje ministarstvu Srebrenke Golić, koje ekpresno izdaje dozvolu. Mišković tada u gradsku kasu uplaćuje rentu tešku 2,6 miliona KM.

„Nikakve povlastice ova firma nije tražila. Na osnovu ranije odluke, investitori kada uplate komplatan iznos, imaju umanjenje iznosa od 30 odsto. Kada se sve sabere, grad će od ovog objekta imati 4,9 miliona KM. Građevinska dozvola koju ima ‘Delta Real Estate’ sada važi do kraja gradnje“, kazali su tada Gradskoj upravi.

Za nelegalnu gradnju početkom 2018. godine kontroverzni biznismen nagrađen je i od Inpektorata RS – izrečena mu je smiješna kazna od 5.500 KM, a inspektor je poništio svoje rješenje o rušenju izdato 26. decembra 2017. godine.

Sve vrijeme u “Delta Real Estateu” su tvrdili da prate procedure i propise BiH i RS, u roku prilažu sve neophodne dokumente i “ažurno odgovaraju na povratne informacije nadležnih institucija”.

Preko Laktaša do državnog zemljišta u Banjaluci

Inače, „ova firma, kako je banjalučki portal CAPITAL.ba pisao polovinom 2016. godine, platila je laktaškoj firmi „Lakting“ 7,5 miliona KM za zemljište u Banjaluci na kojem se gradi šoping mol vrijedan oko 60 miliona evra. Iako je ovo bilo državno zemljište na koje je prethodni vlasnik imao samo pravo  korištenja, „Delta“ je uspjela da se u Geodetskoj upravi RS upiše kao vlasnik i pored protivljenja grada Banjaluka i Pravobranilaštva RS.

Firma “Mikon Lakting“, koja je prodala plac Miškoviću, imala je samo pravo korišćenja neizgrađenog gradskog zemljišta na atraktivnoj lokaciji na Banjalučkom polju i to na upitan način. Nezvanično, „Lakting“, kao firma koja je prije privatizacije bila u 100 odstotnom vlasništvu opštine Laktaši, izgradila je zgradu u centru Laktaša.

„U toj zgradi su Vojsci RS dali devet stanova, a zauzvrat od nje su dobili više od četiri hektara gradskog zemljišta u Banjaluci. Grad Banjaluka je osporio zamjenu, navodeći da se zemljište ne može prenijeti na pravno lice, već isključivo na grad. Kompromis je pronađen odlukom da ‘Lakting’ ima privremeno pravo korišćenja (ne i vlasništva), ali i to pravo samo do trenutka privođenja stvarnoj namjeni, nakon čega se ono mora vratiti gradu“, rekao je tada izvor CAPITAL-a.

Nekoliko godina kasnije, usvajanje diskutabilnog Zakona o stvarnim pravima RS koji omogućava da se pravo korišćenja pretvori u pravo vlasništva, firmi „Lakting“ koja je već postala potpuno privatna, otvara se jedinstvena prilika da zaradi 7,5 miliona KM.

Privremeno pravo korišćenja pretvara se u pravo vlasništva.

Pravosnažnom presudom iz maja 2016. godine Okružni sud u Banjaluci odbio je tužbu Pravobranilaštva RS za poništenje rješenja Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS kojim je „Delti“ omogućeno da pretvori pravo korišćenja nad tim zemljištem u pravo vlasništva.

Tim rješenjem „Delta Real Estate“ je omogućeno da se upiše kao vlasnik zemljišta u banjalučkom naselju Borik, koje je bilo u društvenoj svojini, a na kojem je ona imala pravo korišćenja.

Kamen temeljac u junu 2017. godine položio je tada predsjednik RS Milorad Dodik,uz prisustvo gradonačenika Banjaluke Igora Radojičića. 

(Žurnal)

KOMENTARI67
POŠALJITE PORUKU

Goga

21.01.2019 19:35

Svaka cast Radojcicu, on je Banja Luku preporodio i gradi se na svakom cosku sad lici na pravi evropski grad. Trenutno u Banja Luci je 64 aktivna gradilista.

Hahahaha gradi gradi uglavnom kružni tokovi

Re

21.01.2019 19:55

Ti nisi vidio kako izgleda evropski grad.Banjaluka nije ni nalik evropskim gradovima.Prvo saobracajna infrastruktura je daleko od prosjenog evropskog grada.Nema autoputeva,ulica,bulevara i to jada sto ima sve je rupa na rupi, da ne govorimo o cistoci ,blato i smece svuda,oronule fasade,sivilo veliko.BL se ne moze porediti ni sa Njemackim selima a kamo sa gradovima.Njemacka sela su daleko od BL po higijeni i sredjenosti.

Keln

21.01.2019 20:00

"GOGO"ti si prava budaletina..pa ovo vise nije grad..gradi se bez ikakve vizije...svaka zgrda ...objekat sam sa sobom ..nidje veze..zgrada ..nema parkinga...koristi se oni parginzi koji je jos Tito izgradio...bez ikakbog reda...jedna s ciglom..druga crvena..do nje zuta...bez ikakvog reda i dizajna..cisti kic..samo daj gazdam.lovu... Banja Luka je postal jedno veliko selo s mali ulicama i tjesnim..a okolo ruzne zgradetine moja GOGO poltronu crveni....zato je tebi sve to ok...sto si sva crvena...

Banja Luka Valter

21.01.2019 20:02

Ma sta kazes....

re Goga

21.01.2019 20:08

Tako je gogo..Ovi sto mrze sami sebe,komentarisu.. Podrzite gradnju,razvoj,nova radna mjesta,ko god da je na vlasti. A Radojicic jeste preporodio grad. A ovaj iz Köln, nezna ni napisati praviöno ime grada u kojem zivi,a pravi se pametan.

Re

21.01.2019 20:18

Aj te ljubazno molim da mi objasnite šta se to gradi koja su to gradilišta i po čemu ova crna rupa liči na pravi evropski grad? Salzburg Strasbourg Iako su mali liče na prave evropske gradove, to uzimam samo za primjer.

Re Goga

21.01.2019 20:34

PRAVDA ZA DAVIDA - pa nek prave ako para imaju , a ne da otimaju narodno!

sRBIN

21.01.2019 20:42

Ja ne vidim taj preporod ,osim sto je napravo dva kruzna toka ne vidim da je ista uradio,budzet grada 130 miliona a oni cjelu godinu naprave samo 2 kruzna toka brat bratu realno ne vrede ni 500 hiljada i ti to smatras uspjehom i preporodom,jadan je taj preporod

re re

21.01.2019 20:44

Fascinantna je opčinjenost nečim što je normalno...!grad čine ljudi koji znaju šta žele,koji imaju kulturne,obrazovne,sportske institucije....fabrike,puteve i mdene,saobraćajnice koje vode negdje,povezuju sa privredna i ekonomijama kojem mogu stvoriti perspektive i unaprijediti sve oblike života kojim su sretni ispunjeni i zadovoljni.!!

re

21.01.2019 20:51

Ma niko se ne buni na gradnju vec na korupciju koja nas pojede. Na javasluk i licemjerstvo koje izbija iz svih pora. Moji prijatelji nemate vi pojma sta je evropski grad, sta su gradonacelnici i sta je prava vlast. Svjetlosne godine smo mi iza toga. Kad svako bude odgovarao za svoje greske i iste skupo placao bicemo drustvo, a ne ovako. Sramota da greske ne placaju oni sto ih prave, pa makar bio ministar.

Dado

21.01.2019 21:02

Игоре, волимо те до неба и назад!

Мићко

21.01.2019 22:01

Izvinite Miskovic, nije li to onaj sto Vucic izgradi polticku karijeru njegovim hapsenjem, pa zar on nebi trebao biti u zatvoru a imovina stecena krivicnim djelom oduzeta... A da Srbija i Republika Srpska

Aa

21.01.2019 22:30

Jado jadni!

Re Mićko

21.01.2019 23:11

Kad se u Banjaluku ulazi iz pravca Jajca, put je katastrofalan, užas, rupa na rupi, šahtovi utonuli, kao da se ulazi u kakvu selendru a ne u glavni grad!

Vili

21.01.2019 23:43

Fino, fino! Moćiće sve Srbe svabiti u tri četri velika grada, a ovo ostalo neka Vučko i Mile rasprodaju. Tako je to kada je država u rukama par privatnika ili privatizovana.

Tozo

22.01.2019 02:50

A autobus na 7km od grada vozi na svakih sat vremena, a vi pricate o nekoj Evropi i evropskom standardu. A sta je sa drugim gradovima, jel RS samo Banjaluka, u kakvom su oni stanju??? Covjek je pametan kad zna koliko ne zna.

Ha ha

22.01.2019 08:04

Zemljana mafija iz RUGIPP je osnova za sve kriminale, i to: glavni bos Deurić Aco, pa pomoćnici Grulović, Kremenović, Stojčun (raniji pritvorenici, a sad opet glavni knjižari) na čelu sa Bosiljkom Predragovićom, zaštitnicom svih kriminala.

zemljišna mafija

22.01.2019 08:29

Geodetsko-pravna- RUGIP, ozloglašena po zemljišnoj mafiji preko koje se sve može uknjižiti uz pomoć eksperat z.k. mafijaša Deurića, Bosića, Stojčina i pomagača, koji pod zašitom režima i pored formalnih sudskih tjeralica i dalje knjiže režimskim tajkunima, jer se nikoga ne boje.

RUGIPP

22.01.2019 09:00

Milione daju dzaba,gradsku "tudu" zemlju daju dzaba i na tome gubi grad a tuze ovamo kojekakvim izmisljenim tuzbama zbog nekakvog otkazanog koncerta! Pitanje ko prodaje zemlju tudu? Ko otkazuje koncerte i u cije ime a Hariz Dzinovic dosao i kaze da je dosao da ispostuje ugovor i da nebi pjevao u takvoj atmosferi???? Zasto (razlog) je otkazan koncert? Gradonacelnice "DLAKO"!!!!

Re

22.01.2019 12:24

I toliko, koliko voze, prazni su - pošto danas u svakom dvorištu stoje dva, tri krša! Ljudi neće više da se voze autobusima, ni na kafu u komšiluk se ne ide bez auta, a kamo li u grad! Sve se to pogospodllo!

Za Ha Ha

24.01.2019 05:42

Mafija Dodikova

21.01.2019 19:41

SVE TE NELEGALNE RADNJE DOGOVORIO JE KRIMINALAC RONHIL I ODOBRIO SRBIJANSKOM TAJKUNU I KRIMINALCU MIŠKOVIĆ I SAV TAJ PRIHOD IDE U DŽEPOVE ČUBIĆU DODIKU STANKOVIĆU I RADIŠIĆU I OSTALIM KRIMINALCIMA NARODE NA NOGE ISTJERAJTE MAFIJU BIĆE VAM KASNO KAD MILORAD DODIK BUDE SA SVOJOM PORODICOM U MOSKVI KAO MIRA MARKOVIĆ JER SE TAMO SLAŽU MILIJARDE IZ BUDŽETA BOSKE I OSTALIH OBJEKATA PRIVREDNIJE A I RUDNIK LJUBIJA

Ma daj, kakav Mišković. Javna je tajna da mol gradi lično Milorad Dodik. Pa svi pričaju o tome.

Skeptik

21.01.2019 20:56

Nije Miskovic lud da baca pare u depopulacijsku sredinu koja nema nikakve perspektive niti postoji kuppovna moc e,iza svega stoji rezim Miskovic je samo paravan kao i onaj sofer Radisic,pozitivno je jedino to sto ce ovaj mali dio od milijardi koje su pokrali investirati u BL

Re

21.01.2019 22:36

Dodikov režim je osmislio i osmišljava krim poduhvate sa organizovanom mafijom u svim oblastima; zemljišna, softverska, trgovačko-švercerska, policijska... mafija.

Prointer

22.01.2019 09:41

7

21.01.2019 19:42

Kako hoce...Radojcicu oglasi se sad..Za zemljiste ako imas muda..Il se bojis opet gepeka..

Odgovornost Ranka Karapetrovica i Zeljka Milinkovica Conje

21.01.2019 19:48

Kriminalna firma "Lakting" iz Laktasa nije imala nikakvo pravo da proda to zemljiste Miskovicu i na taj nacin otme od Grada uz pomoc Radojicica 7 500 000 KM. "Lakting je firma koja se tokom rata bavila iskljucivo kriminalom i bila utociste za ratne dezertere, medju kojima je bio i Ranko Karapetrovic, koji i jeste kao pravnik u "Laktingu" tih godina izvrsio tu protivpravnu transakciju, a kao danasnji nacelnik opstine Laktasi je to samo sproveo u djelo. Od rata, pa sve do danasnjeg dana direktor tog fantomskog i kriminalnog "Laktinga" je Zeljko Milinkovic Conjo iz Slatine, poznati alkoholicar i prevarant. Stoga, ako ikada bude i "z" od zakona ova otimacina ce doci na reviziju, a Karapetrovic i Milinkovic, sa sve Radojicicem ce na dugogodisnje robije.

Sve je to odradila organizovana zemljišna mafija iz RUGIPP u sprezi sa pravobraniocem, tužiocem i sudom, a zna se ko njima upravlja-Dodik. Tako su sve do sada uknjžili; polj. škola, elektronika... sve kumovi režima. Tamo je Bosa dir. kojom upravlja kumić Stanković (za nabavke), Deurić (za uknjižbu), Stojčin (za nadzor).

zemljišna mafija

22.01.2019 10:02

necu da se oglasavam,dobio sam gepekfobiju...mracno i ladno,ama,ljudi , u grobu je toplije.Vas Igor.

Igor

22.01.2019 16:53

Dobro da još nisi rekao da je i Conjo dezerter?! Pošto je ostao bez noge (cijele), u ratu, možda je, po tebi, poslije i dezertirao!

Re

24.01.2019 07:45

Goldfinger

21.01.2019 20:02

Živi bili pa vidjeli, ovaj tržni centar zjapit će prazan

Nece, ako ne bude trgovaca i ugostitelja zakupaca tu ce se smjestiti Poreska uprava RS, Agencija za statistiku RS, Geodetska uprava, neko ministarstvo i gradska agencija.... ipak je to Bajin objekat a Stankovic, Bogdo i ekipa su vec otplatili svoje zgrade kroz kiriju...

kmkok

21.01.2019 20:21

Bolje bi bilo da rijese kruzni tok kod Lesnine. Mnogo potrebnije nego ovaj kod Delte.

Re

21.01.2019 20:52

Kogde

21.01.2019 20:33

Miskovic nema veze s ovim. Dodik je investitor i on odlucuje o svemu.

Sve otima i krade!

21.01.2019 20:36

Alav Dodik, previse alav!

Neko iz naroda

21.01.2019 20:37

Kad će Nešković početi praviti hotel kod Kastela?

Dario

21.01.2019 20:38

Milokrad je svim mafijasima iz regiona pruzio priliku da nesmetano rade sta hoce u Prciji zvanoj Republika Srbska u kojoj nista nije Srbsko vec mafijasko i to od onih mafijasa koji je nisu stvarali.

Jel misliš da im je dao onako, zato što ih voli? Dobro je on to naplatio , druže moj, zato ovaj nije ni htio da da pare za građevinsku dozvolu, jer je vjerojatno smatrao da istu treba da dobije gratis, pa je pod pritiskom javnosti, morao i to da plati! Ali, da budemo jasni, Mile ništa i nikome ne daje džabe, već debelo naplaćuje!

Re Dario

24.01.2019 05:51

Bajkeee

21.01.2019 21:04

ovo koliko je Miskovicevo i moje je.....Baja je vlasnik i ovoga, provjerite kod koga se ugovara poslovni prostor

Mile 30 posto!

Ima on jedoan nadimak

24.01.2019 05:53

Neso

21.01.2019 21:42

Mafija

Ovo i jeste koncept mafije. Ovi što danas grade nemaju pojma šta je integralni razvoj na bazi integrisanog planiranja razvoja prostora. Oni ne grade sa svojim novcem, već novcem iz raznih kredita i fondova koje će samo narod d plati. Ovo je zemlja ukojoj je odgovornost za sistem velika nula. Živi bili ba videli, ali nećemo dugo čekati kad po tim građevinama neće imati ko hodati, a po trgovačkim centrima kupovati. Mladi odlaze vani a stari umiru. Rezultat nestanak naroda. Kad nema naroda nema ni države.

ZNANJE

22.01.2019 06:13

Da da

21.01.2019 22:16

2.800.000,00 KM. 1m2 asfalta 30 KM. Kruzni tok ima povrsinu blizu 93.000m2

Vila u Budvi

21.01.2019 22:24

Možda uaskoro saznamona čije ime se vodi VILA U BUDVI SA BAZENIMA!!!

Vodi se na moju pokojnu babu Rosu?

Regan

23.01.2019 08:46

Wuk

22.01.2019 00:06

Banja luka poslije 20h grad duhova

Ko i svaki drugi Evropski grad! Živim u Cirihu, i poslije 20 časova, kad se radnje zatvore, rijetko koga ćeš sresti na ulici - poneku higijeničarku, koja se vraća s posla, beskućnike koji piju i sjede po tramvajskim stanicama, i naravno Ulica Crvenih fenjera, oni rade po cijelu noć, a danju spavaju!

Za Wuk

24.01.2019 06:09

pančo villa

22.01.2019 04:30

Vama ni Meksička mafija nije ravna!!!

luka

22.01.2019 07:31

Narod je prava rulja i svjetina, nikad zadovoljna a glupa, uvijek glasa za iste a onda pljuje te iste šta god da urade.Nisam ljubitelj ni SNSD ni Radojičića al ne može se ne priznati da se gradi i radi, Banja Luka je puna gradilišta, šta je tu loše, nek se samo gradi. Kod nas besposleni sjede uz kompjutere i samo tipkaju i kritikuju a da im čovjek da u ruke da oni nešto naprave, ništa napravili ne bi. Zaključak je da smo mi samo jedna obična marva koju i trebaju da šibaju ovi sa vlasti.

Treba se graditi,ali privreda;a ne trzni centar u kojem ce trgovci za bijedne plate raditi svaki dan i nedjelju do 22 h uvece.

Re

22.01.2019 08:34

Nasi ljudi kad odu vani u normalne drzave naprave cuda i jako su marljivi i vredni.Najbolji ti je primer Stojan Boskovic borac 17 kljucke brigade koji je godinama luta pi BL gladan i zedan a kad je iselio u Ameriku sunce ga ogrijalo,pokrenuo prevoznicki posao ima preko 100 novih kamiona danas i kompaniju vrednu milione dolara a RS nije imao sta da jede.Sve je do sistema a ne do ljudi.Zivio

ilinois

22.01.2019 09:51

@Роки

22.01.2019 07:50

Па нормални инвеститори не долазе у РС . Рудници,Рафинерије , па и овај ТЦ од Мишковића . Све ИМТ ,имал мене ту. Добије милион а да десет народне имовине. Само са оваквим властима можемо стићи код Ангеле.

Sniper

22.01.2019 08:53

To sto on gradi ce biti NATO stab za 5-6 godina,malo prodjite okolo pa pogledajte,narode glupi.

komsija

22.01.2019 09:04

Kakav je BL grad ? nigdje parkiralista kako niko ne misli I zabrani ulazak u grad. tu se nude dva resenja izgraditi montazne garaze na vise spratova ili parkiralista na ulaz u grad i sa autobusima transfer do grada i nazad.

jovan

22.01.2019 09:16

Pa ima rjesenje. Narod neka ne ide kupovati i Delta ce se sama zatvoriti. To je pravo koje Vam niko ne moze oduzeti. Ali znajuci narod, narod ce navaliti kao neslan. Ajmo narodne ovce.

Neso Republika Srpska

22.01.2019 10:25

Sve pohvale za gradske vlasti!!!!

Jane

22.01.2019 13:35

Kazete; ,,Iako je grad pun predizbornih kružnih tokova...,, Crknite od muke, bice, ako Bog da, i postizbornih. Ovaj grad zivi i izmedju izbora!

N.n

22.01.2019 13:36

Niko pošten nije uložio marke u ovu državu. Samo lopovi koji u saradnji sa lopovima na vlasti rade iskljucivo na pranju novca i punjenju ličnih džepova. Mi kao narod nismo dovoljno evoluirali, poprilično smo primitivni, neobrazovani, a najveći minus je sto mislimo da smo najpametniji i da smo nebeski narod, a ne želimo dda vidimo da polako ali sigurno nestajemo i srljamo u propast.

Gradi onaj ko ima pare, i treba da gradi .

007

22.01.2019 15:24

Ivan

23.01.2019 11:39

Kažete da se Miškoviću gradi kružna raskrsnica za njegove potrebe, kako neko ne vidi dalje od svog nosa. Pa šta je Hrvatska sve uradila i koliko je to koštalo hrvatske građane, izgradnja pristupnih puteva, nadvožnjaka, izmještanje naplatnih kućica a sve da bi IKEA došla..ajd neka neko izračuna te troškove..a zamislite koliko će građana doći maksuz u BL zbog pojedinih brendova a zbog kojih sad idemo u ZG ili Slavonski Brod..

koja glupost, iseliće cijelu Banjaluku i sve butike iz centra da bi saživio ovaj soping centar

re

23.01.2019 12:53

Ničija nije do zore sjala! Do skora ne bi većeg biznismena od Todorića - pa gdje je sad taj gazda, i gdje su mu dvori, i gdje mu je carstvo?

Re re

24.01.2019 07:51

NAGRADA

23.01.2019 20:47

Zato je gospođa nagrađena novim manatom u ministarstvu.

Glavni Baja

23.01.2019 21:25

Glasali ste i glasate za mene već 20 godina,a sad se bunite kad vas prcam uzduž i popreko. Malo sam zbunjen,odlučite više šta hoćete.

upravo tako,nevalja im kad ne grade, a nevalja ni kad gradeeeeeeee

111

23.01.2019 22:50

Boki

24.01.2019 11:33

...ali je istina da je to je prometna saobraćajnica i da su bili veliki zastoji na tom potezu, i mimo špica.

banjalucanin

24.01.2019 13:28

pa zar tu nije trebao da bude stadion koji je snsd okivao u zlato preko gradonacelnika davidovica

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.