Мамић најављује „ефекат Комнен Андрић“!

Ускоро и Хрват у дресу Звезде! „У супротном бисмо признали да побеђује примитивизам“, каже Здравко Мамић.

Фудбал 23.01.2019 | 23:00
Мамић најављује „ефекат Комнен Андрић“!
Један трансфер мења све. Потпис Комнена Андрића за загребачки Динамо могао би да има позитиван ефекат и пресудно утиче на смиривање фудбалских страсти у региону. Први Србин после рата на простору некадашђње СФРЈ обукао је дрес Модрих, данима пуним ступце хрватских медија, а ако је вероватиЗдравку Мамићу његов потез биће светионик другим играчима да забораве на прошлост, превазиђу разлике и окрену се искључиво терену.

Некадашњи први човек клуба са Максимира одушевљено прича о доскорашњем шпицу Интера из Запрешића (десет голова у првом делу сезоне) и прорички најављује да би његов пример могле да следе и друге колеге, без обзира на националност.

„Убеђен сам да ће Андрић играма у Динаму отворити врата у Хрватској и многим другим српским звездама, баш као што очекујем да се и у вашој лиги ускоро нађу фудбалери хрватске националности. Не видим ниједан разлог да се тако нешто не реализује. У супротном бисмо признали да побеђује примитивизам. Знате, Звездан Терзић, актуелни директор Црвене звезде, својевремено је од мене тражио мишљење по питању ангажовања Динамовог дефанзивца Луиса Ибањеза, па је овај оставио срце у Звезди. У исто време су се црвено-бели интересовали и за Самира, али су на крају одустали због притиска навијача, јер је овај играо за репрезентацију Хрватске“, појаснио је Здравко Мамић у разговору за Ало.

Још од Влада Чапљића који је до 1990. носио дрес Динама није се десило да један Србин обуче опрему клуба из главног града Загреба. Комнен је ушао у историју.

„Прича са Андрићем ће променити многе ствари у позитивном смислу. Верујем да ће ускоро и Хрват поново играти у Звездином дресу, па чак и неко са „Максимира“. Могуће је тако нешто, јер знам да Срби воле и мене и Динамо“.

Према Мамићевим речима, момак рођен у Баљевцу нема чега да се плаши на улицама Загреба, у директној комуникацији за Хрватима. Уосталом, његов доскорашњи тренер у Интер, Самир Топлак назвао га је људином, што довољно говори какве вредности носи у себи.

„У Загребу тај проблем не постоји. У Хрватској појам национализам не постоји. Те проблеме праве искључиво хејтери. Комнен је на припремама у Турској у Динаму већ дочекан као члан породице, као да је ту сто година. У Динаму су сви одушевљени због Комненовог доласка. Сјајан момак, феноменалан играч. Иако има свега 23 године, иза њега је огромно фудбалско искуство. Хрватска му је четврта држава у којој игра. Показао се у Србији, Португалу, Литванији. У Интеру из Запрешића је одиграо сезону и по и његова статистика је фантастична - 21 гол на 39 утакмица“, добро је упућен популарни Мамињо у квалитете последњег новајлије Динама.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар