Mamić najavljuje „efekat Komnen Andrić“!

Uskoro i Hrvat u dresu Zvezde! „U suprotnom bismo priznali da pobeđuje primitivizam“, kaže Zdravko Mamić.

Fudbal 23.01.2019 | 23:00
Mamić najavljuje „efekat Komnen Andrić“!
Jedan transfer menja sve. Potpis Komnena Andrića za zagrebački Dinamo mogao bi da ima pozitivan efekat i presudno utiče na smirivanje fudbalskih strasti u regionu. Prvi Srbin posle rata na prostoru nekadašđnje SFRJ obukao je dres Modrih, danima punim stupce hrvatskih medija, a ako je verovatiZdravku Mamiću njegov potez biće svetionik drugim igračima da zaborave na prošlost, prevaziđu razlike i okrenu se isključivo terenu.

Nekadašnji prvi čovek kluba sa Maksimira oduševljeno priča o doskorašnjem špicu Intera iz Zaprešića (deset golova u prvom delu sezone) i prorički najavljuje da bi njegov primer mogle da slede i druge kolege, bez obzira na nacionalnost.

„Ubeđen sam da će Andrić igrama u Dinamu otvoriti vrata u Hrvatskoj i mnogim drugim srpskim zvezdama, baš kao što očekujem da se i u vašoj ligi uskoro nađu fudbaleri hrvatske nacionalnosti. Ne vidim nijedan razlog da se tako nešto ne realizuje. U suprotnom bismo priznali da pobeđuje primitivizam. Znate, Zvezdan Terzić, aktuelni direktor Crvene zvezde, svojevremeno je od mene tražio mišljenje po pitanju angažovanja Dinamovog defanzivca Luisa Ibanjeza, pa je ovaj ostavio srce u Zvezdi. U isto vreme su se crveno-beli interesovali i za Samira, ali su na kraju odustali zbog pritiska navijača, jer je ovaj igrao za reprezentaciju Hrvatske“, pojasnio je Zdravko Mamić u razgovoru za Alo.

Još od Vlada Čapljića koji je do 1990. nosio dres Dinama nije se desilo da jedan Srbin obuče opremu kluba iz glavnog grada Zagreba. Komnen je ušao u istoriju.

„Priča sa Andrićem će promeniti mnoge stvari u pozitivnom smislu. Verujem da će uskoro i Hrvat ponovo igrati u Zvezdinom dresu, pa čak i neko sa „Maksimira“. Moguće je tako nešto, jer znam da Srbi vole i mene i Dinamo“.

Prema Mamićevim rečima, momak rođen u Baljevcu nema čega da se plaši na ulicama Zagreba, u direktnoj komunikaciji za Hrvatima. Uostalom, njegov doskorašnji trener u Inter, Samir Toplak nazvao ga je ljudinom, što dovoljno govori kakve vrednosti nosi u sebi.

„U Zagrebu taj problem ne postoji. U Hrvatskoj pojam nacionalizam ne postoji. Te probleme prave isključivo hejteri. Komnen je na pripremama u Turskoj u Dinamu već dočekan kao član porodice, kao da je tu sto godina. U Dinamu su svi oduševljeni zbog Komnenovog dolaska. Sjajan momak, fenomenalan igrač. Iako ima svega 23 godine, iza njega je ogromno fudbalsko iskustvo. Hrvatska mu je četvrta država u kojoj igra. Pokazao se u Srbiji, Portugalu, Litvaniji. U Interu iz Zaprešića je odigrao sezonu i po i njegova statistika je fantastična - 21 gol na 39 utakmica“, dobro je upućen popularni Maminjo u kvalitete poslednjeg novajlije Dinama.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar