У Јемену погинула особа из БиХ

Пет деминера који су радили на разминирању погинуло је у експлозији која се за викенд догодила у Јемену, јавља новинска агенција АФП, позивајући се на саоштење компаније из Саудијске Арабије КСрелиеф – Центра Краља Салмана за хуманитарну помоћ – која је раднике упутила на терен.  

Свијет 21.01.2019 | 18:04
У Јемену погинула особа из БиХ
КСрелиеф је државна саудијска компанија, а у саопштењу наводи да су у екплозији погинула два пиротехничара из Јужноафричке Републике те по један из Хрватске, Босне и Херцеговине те с Косова. Држављанин Велике Британије тешко је повријеђен. Идентитете жртава нису објављени, преноси Аваз.ба.

Према првим информацијама, до експлозије је дошло док су пиротехничари у провинцији Мариб превозили неексплодиране направе на уништење.

Јемен је, подсјећа АФП, већ годинама разорен ратом који Уједињени народи зову највећом хуманитарном кризом на свијету. 

Процјене Свјетске здравствене организације су да је од 2015., када је коалиција предвођена Саудијцима кренула у акцију потпоре јеменској влади против хутских побуњеника, погинуло више од десет хиљада становника Јемена.

Удружења за људска права упозоравају како су потенцијални ратни злочини почињени на обе стране, Хуте се оптужује за неконтролирану и масовну употребу пољских мина, док се Саудијце сумњичи за бројне случајеве покоља цивила.

(Аваз.ба)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дрзављанин

21.01.2019 17:35

Велике Британије је био надгледник он их је и довео да разминирају. А ви из босне гините. Тако и у Нато. Мало идите да гинете за Амере Њемце итд гдје они заговнају. Ово су два раздвојена слуцаја а и те како се тице уласка Српске у Нато. Зато бујрум ови из федерације. Вољ вам минско поље. Вољ вам пуска па у Авганистан Сирија или нека африцка пустиња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2019 18:04

то су јадни људи који су отисли да зараде неки динар и прехране породице. Срамота је за одраслу особу да даје такве коментаре.

Name

Пендула

22.01.2019 02:48

@ дрзављанин НАТО са овим нема везе ,и код нас су назалост гинули страни деминери твој коментар је глуп , нека им је лака земља .