Деценију је у Мадриду! И остаје и даље!

Симеоне продужио уговор са Атлетиком! Тренер Атлетико Мадрида, Дијего Симеоне, продужио је уговор са Атлетико Мадридом до 2021. године, преносе медији у Шпанији.  Деценија у Мадриду: Дијего Симеоне потписао до 2021. године, постаје најплаћенији тренер света! Циљ – титула првака Европе, већ ове године!

Фудбал 22.01.2019 | 18:00
Деценију је у Мадриду! И остаје и даље!
Популарни "Ћоло" у Мадрид је дошао 2011. године што значи да ће 2021, када му истиче уговор, бити тачно деценија од како је у Атлетику.

Под његовим вођством "јорганџије" су успеле да постану један од најбољих тимова Европе.

Симеоне је са Атлетиком освојио једну Ла Лигу (2012/2013), два пута Лигу Европе (2011/2012, 2017/2018), док је два пута био у финалу Лиге шампиона (2013/2014, 2015/2016).

Кад га је аргентински Расинг пустио да у зиму 2011. замени Грегорија Манцана вероватно ни сам ДијегоСимеоне није могао да претпостави да ће издржати читаву деценију у Мадриду. На добром је путу, поштоАс уверава да је потписао нови уговор са Атлетиком, па ће уместо до 2020, како је било предвиђено досадашњим папирима, на стадиону „Ванда Метрополитано“ остати 12 месеци дуже.

Председник Јорганџија, Мигел Анхел Хил Марин и Чолова сестра, уједно агент, Наталија, постигли су споразум о продужетку уговора, јер је сам тренер добио гаранције да ће садашњи састав бити још јачи. Већ до краја седмице очекује се потпис Алвара Морате, чиме би напад Колчоњероса добио на оштрици, а то неће бити све, могуће је још које појачање у нападу на толико чекан пехар Лиге шампиона. Поготово што се финале ове сезоне игра баш на „Ванди“ и све снаге Атлетико ће усмерити у нападу на пехар који му је измицао у два обрачуна са градским ривалом Реалом. Наравно, осим напада на најзначајнији европски трофеј, Мадриђани ће покушати да поново завладају Шпанијом, а тренутно имају пет бодова мање од Барселоне.

Симеоне зарађује 22.000.000 евра, новим уговором добиће повишицу и сва је прилика постати светски рекордер кад су плате тренера у питању. Тренутно је најплаћенији стратег на планети Марчело Липи, као селектор Кине инкасира 23.000.000 евра годишње, међутим, времешни Италијан је најавио да ће се по окончању Купа Азије повући са функције, па ће Чоло избити на прво место и постати рекодер.

Ас додаје да ће званична објава Симеоновог новог уговора уследити у првој седмици фебруара.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар