Deceniju je u Madridu! I ostaje i dalje!

Simeone produžio ugovor sa Atletikom! Trener Atletiko Madrida, Dijego Simeone, produžio je ugovor sa Atletiko Madridom do 2021. godine, prenose mediji u Španiji.  Decenija u Madridu: Dijego Simeone potpisao do 2021. godine, postaje najplaćeniji trener sveta! Cilj – titula prvaka Evrope, već ove godine!

Fudbal 22.01.2019 | 18:00
Deceniju je u Madridu! I ostaje i dalje!
Popularni "Ćolo" u Madrid je došao 2011. godine što znači da će 2021, kada mu ističe ugovor, biti tačno decenija od kako je u Atletiku.

Pod njegovim vođstvom "jorgandžije" su uspele da postanu jedan od najboljih timova Evrope.

Simeone je sa Atletikom osvojio jednu La Ligu (2012/2013), dva puta Ligu Evrope (2011/2012, 2017/2018), dok je dva puta bio u finalu Lige šampiona (2013/2014, 2015/2016).

Kad ga je argentinski Rasing pustio da u zimu 2011. zameni Gregorija Mancana verovatno ni sam DijegoSimeone nije mogao da pretpostavi da će izdržati čitavu deceniju u Madridu. Na dobrom je putu, poštoAs uverava da je potpisao novi ugovor sa Atletikom, pa će umesto do 2020, kako je bilo predviđeno dosadašnjim papirima, na stadionu „Vanda Metropolitano“ ostati 12 meseci duže.

Predsednik Jorgandžija, Migel Anhel Hil Marin i Čolova sestra, ujedno agent, Natalija, postigli su sporazum o produžetku ugovora, jer je sam trener dobio garancije da će sadašnji sastav biti još jači. Već do kraja sedmice očekuje se potpis Alvara Morate, čime bi napad Kolčonjerosa dobio na oštrici, a to neće biti sve, moguće je još koje pojačanje u napadu na toliko čekan pehar Lige šampiona. Pogotovo što se finale ove sezone igra baš na „Vandi“ i sve snage Atletiko će usmeriti u napadu na pehar koji mu je izmicao u dva obračuna sa gradskim rivalom Realom. Naravno, osim napada na najznačajniji evropski trofej, Madriđani će pokušati da ponovo zavladaju Španijom, a trenutno imaju pet bodova manje od Barselone.

Simeone zarađuje 22.000.000 evra, novim ugovorom dobiće povišicu i sva je prilika postati svetski rekorder kad su plate trenera u pitanju. Trenutno je najplaćeniji strateg na planeti Marčelo Lipi, kao selektor Kine inkasira 23.000.000 evra godišnje, međutim, vremešni Italijan je najavio da će se po okončanju Kupa Azije povući sa funkcije, pa će Čolo izbiti na prvo mesto i postati rekoder.

As dodaje da će zvanična objava Simeonovog novog ugovora uslediti u prvoj sedmici februara.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar