Видео: Ала је полудио Карењо Буста!

Бес Карењо-Бусте: Рекао је аут! Спектакуларни меч између Кеија Нишикорија и Пабла Карењо-Бусте је обележила и наводно спорна судијска одлука у одлучујућем тај-брејку петог сета.  Ђоковић и Медведев су чули хук са "Маргарет"! Шпанац је бијесно напустио терен, добацујући свашта судији, док је Нишикори посљедњим атомима снаге прослављао пласман у четвртфинале послије 0:2 у сетовима и 5:8 у историјском "супер тај-брејку" петог сета.  Карењо-Буста: Звао сам хок-ај, а онда судија. . . Не знам зашто?! Шпански тенисер, Пабло Карењо-Буста, је био веома узнемирен и на конференцији за медије после пораза од Кеија Нишикорија.

Тенис 21.01.2019 | 19:15
Видео: Ала је полудио Карењо Буста!
При резултату 8:5 Шпанац је погодио врх мреже и лоптица се одбила на линију, после чега је линијски судија узвикнуо да је аут.

Нишикори је наставио поен и пласирао бекхенд у небрањени део терена, да би затим Шпанац ушао у расправу са судијом.

“Рекао је аут пре него што је он ударио лоптицу!”, тврдио је Карењо-Буста.



(1) Новак Ђоковић и (15) Данил Медведев могли су јасно да чују хук са оближње "Маргарет Корт" арене.

Публика је на другом највећем стадиону у Мелбурн парку била егзалтирана, с великим разлогом!

Док је (8) Кеи Нишикори последњим атомима снаге прослављао пласман у четвртфинале Аустралијан опена послије повратак са 0:2 у сетовима и 5:8 у историјском "супер тај-брејку" петог сета, бијесни (23) Пабло Карењо Буста брзим кораком је напуштао терен и, притом, свашта добацивао главном судији меча.

Меча, који је трајао пет сати и пет минута, а био завршен серијом јапанског тенисера од пет поена која је Шпанца коштала резултата каријере: Нишикори – Карењо Буста 6:7 (8:10), 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, 7:6 (10:8).

Погледајте комплетан "супер тај-брејк", који је од ове године уведен на Аустралијан опену у случају да резултат у петом сету буде 6:6.



Нишикори, којем је ово била десета побједа у исто толико мечева у 2019. години и чак трећа у пет сетова на текућем "Ози опену", сада ће имати дан "форе" да се одмори од новог маратона и припреми за четвртфинале у ком ће се састати са Новаком Ђоковићем. 

Карењо-Буста: Звао сам хок-ај, а онда судија... Не знам зашто?! Шпански тенисер Пабло Карењо-Буста је био веома узнемирен и на конференцији за медије после пораза од Кеија Нишикорија.

Они су одиграли епски дуел који је трајао пет сати, а решен је тек у тај-брејку петог сета.

"Очигледно је да сам веома тужан, не због петосатне борбе, већ због тога како сам изашао са терена после петосатне борбе. Мислим да је судија погрешио, погрешио је и главни судија. Покушао сам да брже решавам даље поене, знао сам да сам изгубио главу. Тешко ми је да напустим такмичење овако. Мислим да сам играо веома добро. Играо сам невероватан меч. И Кеи је играо веома добро", рекао је Карењо-Буста.

Потом се осврнуо и на спорни поен у одлучујућем тај-брејку.

"Не морам да гледам снимак, знам јасно да се линијски судија огласио. Онда је Нишикори остварио винер. Очигледно, то је био поен за њега. Понекад судије греше, то је игра, зар не? Имате хок-ај. Звао сам хок-ај. Хок-ај је рекао да је лопта била добра, а онда је судија, не знам зашто, покушао да, не знам, не знам зашто, али је рекао да је то поен за Нишикорија. Ако мисли да је то поен за Нишикорија, како онда могу да позовем хок-ај? Ако зовем хок-ај и лопта је у ауту, ја губим један хок-ај. Ако зовем хок-ај и лопта је унутра, ја губим поен. Не разумем...", додао је Карењо-Буста.

Упитан да ли је требало поновити поен, одговорио је потврдно.

"Наравно... Знам да би то било несрећно за њега, имао је лак ударац, али ако судија направи грешку, морате да поновите поен", рекао је Карењо-Буста.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар