Video: Ala je poludio Karenjo Busta!

Bes Karenjo-Buste: Rekao je aut! Spektakularni meč između Keija Nišikorija i Pabla Karenjo-Buste je obeležila i navodno sporna sudijska odluka u odlučujućem taj-brejku petog seta.  Đoković i Medvedev su čuli huk sa "Margaret"! Španac je bijesno napustio teren, dobacujući svašta sudiji, dok je Nišikori posljednjim atomima snage proslavljao plasman u četvrtfinale poslije 0:2 u setovima i 5:8 u istorijskom "super taj-brejku" petog seta.  Karenjo-Busta: Zvao sam hok-aj, a onda sudija. . . Ne znam zašto?! Španski teniser, Pablo Karenjo-Busta, je bio veoma uznemiren i na konferenciji za medije posle poraza od Keija Nišikorija.

Tenis 21.01.2019 | 19:15
Video: Ala je poludio Karenjo Busta!
Pri rezultatu 8:5 Španac je pogodio vrh mreže i loptica se odbila na liniju, posle čega je linijski sudija uzviknuo da je aut.

Nišikori je nastavio poen i plasirao bekhend u nebranjeni deo terena, da bi zatim Španac ušao u raspravu sa sudijom.

“Rekao je aut pre nego što je on udario lopticu!”, tvrdio je Karenjo-Busta.



(1) Novak Đoković i (15) Danil Medvedev mogli su jasno da čuju huk sa obližnje "Margaret Kort" arene.

Publika je na drugom najvećem stadionu u Melburn parku bila egzaltirana, s velikim razlogom!

Dok je (8) Kei Nišikori poslednjim atomima snage proslavljao plasman u četvrtfinale Australijan opena poslije povratak sa 0:2 u setovima i 5:8 u istorijskom "super taj-brejku" petog seta, bijesni (23) Pablo Karenjo Busta brzim korakom je napuštao teren i, pritom, svašta dobacivao glavnom sudiji meča.

Meča, koji je trajao pet sati i pet minuta, a bio završen serijom japanskog tenisera od pet poena koja je Španca koštala rezultata karijere: Nišikori – Karenjo Busta 6:7 (8:10), 4:6, 7:6 (7:4), 6:4, 7:6 (10:8).

Pogledajte kompletan "super taj-brejk", koji je od ove godine uveden na Australijan openu u slučaju da rezultat u petom setu bude 6:6.



Nišikori, kojem je ovo bila deseta pobjeda u isto toliko mečeva u 2019. godini i čak treća u pet setova na tekućem "Ozi openu", sada će imati dan "fore" da se odmori od novog maratona i pripremi za četvrtfinale u kom će se sastati sa Novakom Đokovićem. 

Karenjo-Busta: Zvao sam hok-aj, a onda sudija... Ne znam zašto?! Španski teniser Pablo Karenjo-Busta je bio veoma uznemiren i na konferenciji za medije posle poraza od Keija Nišikorija.

Oni su odigrali epski duel koji je trajao pet sati, a rešen je tek u taj-brejku petog seta.

"Očigledno je da sam veoma tužan, ne zbog petosatne borbe, već zbog toga kako sam izašao sa terena posle petosatne borbe. Mislim da je sudija pogrešio, pogrešio je i glavni sudija. Pokušao sam da brže rešavam dalje poene, znao sam da sam izgubio glavu. Teško mi je da napustim takmičenje ovako. Mislim da sam igrao veoma dobro. Igrao sam neverovatan meč. I Kei je igrao veoma dobro", rekao je Karenjo-Busta.

Potom se osvrnuo i na sporni poen u odlučujućem taj-brejku.

"Ne moram da gledam snimak, znam jasno da se linijski sudija oglasio. Onda je Nišikori ostvario viner. Očigledno, to je bio poen za njega. Ponekad sudije greše, to je igra, zar ne? Imate hok-aj. Zvao sam hok-aj. Hok-aj je rekao da je lopta bila dobra, a onda je sudija, ne znam zašto, pokušao da, ne znam, ne znam zašto, ali je rekao da je to poen za Nišikorija. Ako misli da je to poen za Nišikorija, kako onda mogu da pozovem hok-aj? Ako zovem hok-aj i lopta je u autu, ja gubim jedan hok-aj. Ako zovem hok-aj i lopta je unutra, ja gubim poen. Ne razumem...", dodao je Karenjo-Busta.

Upitan da li je trebalo ponoviti poen, odgovorio je potvrdno.

"Naravno... Znam da bi to bilo nesrećno za njega, imao je lak udarac, ali ako sudija napravi grešku, morate da ponovite poen", rekao je Karenjo-Busta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar