ИТА: Милан на "мишиће" славио у Ђенови...!

Милан може без Игуаина, Ђенова тешко без Пјонтека! Ово нисмо видели једно 10 година: Пакета донео дух Бразила у Серију А, Борини и Сусо упуцали одличну Ђенову! Из заседе. . . !

Фудбал 21.01.2019 | 17:45
ИТА: Милан на "мишиће" славио у Ђенови...!
Фаворит је оправдао очекивања, мада је утисак да не би било толико незаслужено ни да је из Ђенове понео само бод, а не сва три. Међутим, срећа је данас била на Милановој страни, па су у бизарној атмосфери полупразног стадиона “Луиђи Ферарис“ – домаћи навијачи су бојкотовали меч после одлуке да се он помери за данас због ризика од хулиганских туча у вечерњем теремину – Росонери славили са 1:0  и вратили се на четврто место на табели Серије А, које значи и пласман у Лигу шампиона.

Можда и помало изненађујуће с обзиром на то да изабраници Ђенара Гатуза најблаже речено не играју посебно блистав фудбал, али на руку им иде што се муче и Рома и Лацио, па још могу да се заносе елитом у којој Милану објективно гледано по квалитету тренутно није место. Мада, и ту има помака. Лукасу Пакетиће бити потребно време да се привикне на италијански фудбал, али барем показује да се не плаши да преузме одговорност. У првом полувремену умало је одвалио стативу ударцем са око 30 метара, а у другом је импресионирао навијаче финтом карактеристичном за крај прошлог и почетак овог века, финтом каква се у модерном фудбалу ретко виђа...

Међутим, баш код тебе финте видели смо и мрачну таму 35.000.000 евра вредног појачања. Пакета јесте на суператрактиван начин из изгре избацио Данијела Бесу, али је потом промашио пас и отворио Ђенови контру која је могла – можда боље рећи морала – да резултује голом. Имао је Пакета у 66. минуту одличну шансу и да са петерца главом закуца лопту у мрежу, али је тукао право у Јонута Радуа што нас уз ово мало препотентно разметање дриблинзима уверава у мишљењу да је Лукас једноставно такав играч: или ће га обожавати или ће га мрзети. Он је тако изабрао.

Са друге стране, Италијани ко Италијани увек су спремни да жртвују лепоту за резултат, осим кад су у питању аутомобили и мода додуше. Па је тако утакмица премољена у 72. минуту када је на одличну призмену лопту Андрее Контија искусни Фабио Борини само поставио ногу и постигао лигашки првенац у сезони.

Тај погодак гостујућег тима открио је зашто Ђенова, упркос одређеном квалитету у ногама, тавори у доњем дому. Најпростије речено: лузерски менталитет. У првих сат времена имали су веики број шанси за гол, требало је штавише да победу, Беса и одлични Дарко Лазовић (вечерас можда и најбољи на терену у свом тиму) стављали су Миланову одбрану на озбиљне муке, али после тог једног гола мрежи домаћег тима – једно велико ништа од Ђенове.

Није баш ни овај Милан онај немилосрдни великан коме је пре деценију и кусур била довољна једна шанса да завршио посао, али и овакав какав је ипак има одређену рутину. Питајте рецимо Суса, који и те како зна како да из пуног трка гађа у супротну стативу баш кад се меч ломи. И то је та разлика.

Иначе, Милан је играо без Гонзала Игуаина чији се трансфер у Челси очекује сваког часа, док у Ђеновином тиму није било суспендованог Кшиштофа Пјонтека, али не само због картона, већ и због тога што ће баш он заменити Аргентинца на Сан Сиру. Због повреда или суспензија у Милановом тиму није нило ни Кесија, Калабрије, Ромањолија, Биље, Калтаре, Бонавентуре... Кристијан Запата се повредио већ у првом полувремену.

Очајна форма Ђенове се наставља!

Иако је Ивана Јурића на клупи замијенио Ћезаре Прандели помака у игри тима са стадиона "Луиђи Ферарис" и даље нема.

Ђеновљани су у посљедњих 15 утакмица у Серији А славили само једном и стрмоглаво тону према дну табеле.

Миланези, на другој страни, иако не играју добро настављају да скупљају бодове, сада их имају 40 што је довољно да се након 20 кола Серије А налазе на четвртој позицији.

У првом дијелу више од игре су имали "грифони" али је најбољу прилику имао Милан. Ипак, Лукас Пакета није имао среће на свом дебију у Серији А пошто је сјајним ударцем са дистанце погодио стативу.

Млади Бразилац се у великој прилици нашао и у наставку.

Хакан Чалханоглу је у 65. минуту упутио центаршут на другу стативу, али је бивши фудбалер Фламенга, иако потпуно неометан, главом послао лопту у наручје Јоната Радуа.

Већ у сљедећем нападу Ђанлуиђи Донарума сјајно улази у шут Даниелу Беси и спашава сигуран гол, а казну је Ђенови седам минута касније потписао Фабио Борини.

Иако је сусрет био заказан за вечерњи термин, италијанске власти су одлучиле да због сукоба двије групе навијача у прошлости почетак меча закажу у 15 часова. То се није допало домаћим навијачима који су одлучили да бојкотују утакмицу.

Андреа Конти се пробио у шеснаестерац и послао повратни пас на "петерац" гдје је лопту чекаоФабио Борини и смирено је послао у мрежу.

Неколико минута касније Донарума поново спашава Милан. Мигел Велосо је послао праву "бомбу" са 25 метара али је Италијан уз помоћ пречке сачувао свој гол.

Услиједио је доста мирнији период игре који је практично из ничега "разбудио" Сусо.

Шпанац је прихватио сјајан пас Патрика Кутронеа иза леђа одбране, сручио се према голу Ђенове и слабијом десном ногом у 83. минуту погодио даљи угао за коначних 0:2.

Кшиштоф Пјонтек, стријелац 13 голова за Ђенову ове сезоне, због суспензије данас није наступио, а након утакмице је заказан наставак преговора око његовог трансфера у Милан који зависи и од тога да ли ће Гонзало Игуаин, који такође данас није наступио иако није повријеђен или суспендован, напустити "росонере" и каријеру наставити у Челсију. Да би се "троугао" комплетирао потребно је и да Алваро Мората напусти "плавце", а према информацијама британских медија најближе је одласку у Атлетико из Мадрида.

СЕРИЈА А - 20. КОЛО:

Ђенова - Милан 0:2 (0:0)
/Борини 72, Сусо 83/ 

Јувентус - Кјево (20.30)

у недјељу

Фрозиноне - Аталанта 0:3 (0:2)
/Манћини 11, Запата 44, 47/

Фиорентина - Сампдорија 3:3 (1:1)
/Муријел 34, 70, Пецела 90+3 - Рамирез 44, Кваљарела 81 пен, 84/

СПАЛ - Болоња 1:1 (0:1)
/Куртић 64 - Паласио 24/

Каљари - Емполи 2:2 (1:0)
/Паволети 36, Фаријас 90+1 - Ди Лоренцо 70, Зајц 81/

Наполи - Лацио 2:1 (2:0)
/Каљехон 34, Милик 37 - Имобиле 65/

у суботу

Рома - Торино 3:2 (2:0)
/Заниоло 15, Коларов 33 пен, Ел Шарави 73 - Ринкон 50, Ансалди 67/

Удинезе - Парма 1:2 (0:1)
/Окака 50 - Инглезе 11 пен, Жервињо 68/

Интер - Сасуоло 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус (-1) 53, Наполи 47, Интер 40, Милан 34, Рома 33, Лацио 32, Аталанта 31, Сампдорија 30, Парма 28, Фиорентина 27, Торино 27, Сасуоло 26, Каљари 21, Ђенова 20, Удинезе 18, СПАЛ 18, Емполи 17, Болоња 14, Фрозиноне 10, Кјево (-1) 8*

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар