ITA: Milan na "mišiće" slavio u Đenovi...!

Milan može bez Iguaina, Đenova teško bez Pjonteka! Ovo nismo videli jedno 10 godina: Paketa doneo duh Brazila u Seriju A, Borini i Suso upucali odličnu Đenovu! Iz zasede. . . !

Fudbal 21.01.2019 | 17:45
ITA: Milan na "mišiće" slavio u Đenovi...!
Favorit je opravdao očekivanja, mada je utisak da ne bi bilo toliko nezasluženo ni da je iz Đenove poneo samo bod, a ne sva tri. Međutim, sreća je danas bila na Milanovoj strani, pa su u bizarnoj atmosferi polupraznog stadiona “Luiđi Feraris“ – domaći navijači su bojkotovali meč posle odluke da se on pomeri za danas zbog rizika od huliganskih tuča u večernjem tereminu – Rosoneri slavili sa 1:0  i vratili se na četvrto mesto na tabeli Serije A, koje znači i plasman u Ligu šampiona.

Možda i pomalo iznenađujuće s obzirom na to da izabranici Đenara Gatuza najblaže rečeno ne igraju posebno blistav fudbal, ali na ruku im ide što se muče i Roma i Lacio, pa još mogu da se zanose elitom u kojoj Milanu objektivno gledano po kvalitetu trenutno nije mesto. Mada, i tu ima pomaka. Lukasu Paketiće biti potrebno vreme da se privikne na italijanski fudbal, ali barem pokazuje da se ne plaši da preuzme odgovornost. U prvom poluvremenu umalo je odvalio stativu udarcem sa oko 30 metara, a u drugom je impresionirao navijače fintom karakterističnom za kraj prošlog i početak ovog veka, fintom kakva se u modernom fudbalu retko viđa...

Međutim, baš kod tebe finte videli smo i mračnu tamu 35.000.000 evra vrednog pojačanja. Paketa jeste na superatraktivan način iz izgre izbacio Danijela Besu, ali je potom promašio pas i otvorio Đenovi kontru koja je mogla – možda bolje reći morala – da rezultuje golom. Imao je Paketa u 66. minutu odličnu šansu i da sa peterca glavom zakuca loptu u mrežu, ali je tukao pravo u Jonuta Radua što nas uz ovo malo prepotentno razmetanje driblinzima uverava u mišljenju da je Lukas jednostavno takav igrač: ili će ga obožavati ili će ga mrzeti. On je tako izabrao.

Sa druge strane, Italijani ko Italijani uvek su spremni da žrtvuju lepotu za rezultat, osim kad su u pitanju automobili i moda doduše. Pa je tako utakmica premoljena u 72. minutu kada je na odličnu prizmenu loptu Andree Kontija iskusni Fabio Borini samo postavio nogu i postigao ligaški prvenac u sezoni.

Taj pogodak gostujućeg tima otkrio je zašto Đenova, uprkos određenom kvalitetu u nogama, tavori u donjem domu. Najprostije rečeno: luzerski mentalitet. U prvih sat vremena imali su veiki broj šansi za gol, trebalo je štaviše da pobedu, Besa i odlični Darko Lazović (večeras možda i najbolji na terenu u svom timu) stavljali su Milanovu odbranu na ozbiljne muke, ali posle tog jednog gola mreži domaćeg tima – jedno veliko ništa od Đenove.

Nije baš ni ovaj Milan onaj nemilosrdni velikan kome je pre deceniju i kusur bila dovoljna jedna šansa da završio posao, ali i ovakav kakav je ipak ima određenu rutinu. Pitajte recimo Susa, koji i te kako zna kako da iz punog trka gađa u suprotnu stativu baš kad se meč lomi. I to je ta razlika.

Inače, Milan je igrao bez Gonzala Iguaina čiji se transfer u Čelsi očekuje svakog časa, dok u Đenovinom timu nije bilo suspendovanog Kšištofa Pjonteka, ali ne samo zbog kartona, već i zbog toga što će baš on zameniti Argentinca na San Siru. Zbog povreda ili suspenzija u Milanovom timu nije nilo ni Kesija, Kalabrije, Romanjolija, Bilje, Kaltare, Bonaventure... Kristijan Zapata se povredio već u prvom poluvremenu.

Očajna forma Đenove se nastavlja!

Iako je Ivana Jurića na klupi zamijenio Ćezare Prandeli pomaka u igri tima sa stadiona "Luiđi Feraris" i dalje nema.

Đenovljani su u posljednjih 15 utakmica u Seriji A slavili samo jednom i strmoglavo tonu prema dnu tabele.

Milanezi, na drugoj strani, iako ne igraju dobro nastavljaju da skupljaju bodove, sada ih imaju 40 što je dovoljno da se nakon 20 kola Serije A nalaze na četvrtoj poziciji.

U prvom dijelu više od igre su imali "grifoni" ali je najbolju priliku imao Milan. Ipak, Lukas Paketa nije imao sreće na svom debiju u Seriji A pošto je sjajnim udarcem sa distance pogodio stativu.

Mladi Brazilac se u velikoj prilici našao i u nastavku.

Hakan Čalhanoglu je u 65. minutu uputio centaršut na drugu stativu, ali je bivši fudbaler Flamenga, iako potpuno neometan, glavom poslao loptu u naručje Jonata Radua.

Već u sljedećem napadu Đanluiđi Donaruma sjajno ulazi u šut Danielu Besi i spašava siguran gol, a kaznu je Đenovi sedam minuta kasnije potpisao Fabio Borini.

Iako je susret bio zakazan za večernji termin, italijanske vlasti su odlučile da zbog sukoba dvije grupe navijača u prošlosti početak meča zakažu u 15 časova. To se nije dopalo domaćim navijačima koji su odlučili da bojkotuju utakmicu.

Andrea Konti se probio u šesnaesterac i poslao povratni pas na "peterac" gdje je loptu čekaoFabio Borini i smireno je poslao u mrežu.

Nekoliko minuta kasnije Donaruma ponovo spašava Milan. Migel Veloso je poslao pravu "bombu" sa 25 metara ali je Italijan uz pomoć prečke sačuvao svoj gol.

Uslijedio je dosta mirniji period igre koji je praktično iz ničega "razbudio" Suso.

Španac je prihvatio sjajan pas Patrika Kutronea iza leđa odbrane, sručio se prema golu Đenove i slabijom desnom nogom u 83. minutu pogodio dalji ugao za konačnih 0:2.

Kšištof Pjontek, strijelac 13 golova za Đenovu ove sezone, zbog suspenzije danas nije nastupio, a nakon utakmice je zakazan nastavak pregovora oko njegovog transfera u Milan koji zavisi i od toga da li će Gonzalo Iguain, koji takođe danas nije nastupio iako nije povrijeđen ili suspendovan, napustiti "rosonere" i karijeru nastaviti u Čelsiju. Da bi se "trougao" kompletirao potrebno je i da Alvaro Morata napusti "plavce", a prema informacijama britanskih medija najbliže je odlasku u Atletiko iz Madrida.

SERIJA A - 20. KOLO:

Đenova - Milan 0:2 (0:0)
/Borini 72, Suso 83/ 

Juventus - Kjevo (20.30)

u nedjelju

Frozinone - Atalanta 0:3 (0:2)
/Manćini 11, Zapata 44, 47/

Fiorentina - Sampdorija 3:3 (1:1)
/Murijel 34, 70, Pecela 90+3 - Ramirez 44, Kvaljarela 81 pen, 84/

SPAL - Bolonja 1:1 (0:1)
/Kurtić 64 - Palasio 24/

Kaljari - Empoli 2:2 (1:0)
/Pavoleti 36, Farijas 90+1 - Di Lorenco 70, Zajc 81/

Napoli - Lacio 2:1 (2:0)
/Kaljehon 34, Milik 37 - Imobile 65/

u subotu

Roma - Torino 3:2 (2:0)
/Zaniolo 15, Kolarov 33 pen, El Šaravi 73 - Rinkon 50, Ansaldi 67/

Udineze - Parma 1:2 (0:1)
/Okaka 50 - Ingleze 11 pen, Žervinjo 68/

Inter - Sasuolo 0:0

TABELA: Juventus (-1) 53, Napoli 47, Inter 40, Milan 34, Roma 33, Lacio 32, Atalanta 31, Sampdorija 30, Parma 28, Fiorentina 27, Torino 27, Sasuolo 26, Kaljari 21, Đenova 20, Udineze 18, SPAL 18, Empoli 17, Bolonja 14, Frozinone 10, Kjevo (-1) 8*

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar