Спортисткиње у Јужној Кореји годинама силоване?!

Шим Сук-хи покренула је лавину. Све је више јужнокорејских спортисткиња које тврде да су их тренери сексуално злостављали. Министарка тражи истрагу против "кума" јужнокорејског клизања.

Остали спортови 22.01.2019 | 16:30
Спортисткиње у Јужној Кореји годинама силоване?!
Након што је двострука олимпијска шампионка и вишеструка првакиња света, клизачица Шим Сук-хи, изјавила да ју је тренер у више наврата силовао, све више јужнокорејских спортисткиња изнело је сличне тврдње.

Спортискиње које се баве џудом, теквондом и рвањем оптужиле су своје тренере да су их сексуално злостављали, преноси АП.

Сук-хи ће 30. јануара напунити 22 године, брзим клизањем почела је да се бави са шест година из хобија, а поред штафетних злата на 3.000 метара са ЗОИ у Сочију 2014. и Пјонгчангу 2018. године, има сребро на 1.500 и бронзу на 1.000 метара. На светским првенствима освојила је десет злата у појединачној и екипној конкуренцији, уз пест сребрних и четири бронзане медеље.

Чланице тима Јужне Кореје који су освојили сребрну медаљу у карлингу на Олимпијским играма у Пјонгчангу такође су оптужиле своје бивше тренере.

Група под именом "Солидарност за младе клизачице" одржала је конференцију за штампу на којој су саопштили да је најмање пет младих клизачица сексуално злостављано од својих тренера. Имена нису желели да објаве, како кажу, због приватности, преноси АП.

Јужнокорејска посланица Сон Хје-вон, која је присуствовала конференцији, изјавила је да је једну од жртава у више наврата злостављао тренер док је као тинејџерка похађала Национални спортски универзитет, познат по многим олимпијским спортистима.

Посланица је затражила истрагу Џеона Мјенга-гјуа, тренера који се сматра "кумом" јужнокорејског клизања на леду.

"Било је много злостављања на клизачкој сцени, али су преступници у многим случајевима прошли некажњено", рекла је Сон.

Извор: мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар