Банету у 36. години нуде 8 милиона евра по сезони!

Некадашњи српски репрезентативац, Бранислав Ивановић, веома је тражен у јануарском прелазном року.  Да ли ће Ивановић одољети арапским милионима? Бивши капитен репрезентације Србије има прилику да ове зиме, у 36. години, постане други најплаћенији српски фудбалер са платом од око осам милиона евра по сезони!

Фудбал 21.01.2019 | 18:45
Банету у 36. години нуде 8 милиона евра по сезони!
Иако дефанзивац Зенита из Санкт Петербурга има пуних 35 година, жеља је неколико клубова који су спремни да му понуде велики новац.

Како преносе руски медији, Банета желе клубови из Кине, Саудијске Арабије и Катара.

Некадашњем играчу ОФК Београда, московске Локомотиве и Челсија, клубови из споменутих земаља наводно нуде шест до осам милиона евра по сезони, што немају ни много млађи и познатији играчи.

У прилог томе да ће напустити Зенит иде и чињеница да се још није појавио на припремама клуба у Катару због "приватних обавеза".

Ове сезоне је некадашњи капитен "Орлова" одиграо укупно 26 утакмица и уписао једну асистенцију.

Милошу Дегенеку два, Александру Пријовићу шест, а Браниславу Ивановићу - изгледа - осам милиона евра по сезони!

Толико би, пишу руски медији, требало да износи годишња зарада бившег капитена репрезентације Србије уколико се одлучи да овог јануара напусти Зенит из Санкт Петербурга и потпише за "неименован клуб из Саудијске Арабије".

Почетком године, Дегенек је напустио београдску Црвену звезду и прихватио "непристојну понуду" Ал-Хилала, баш као и Пријовић, који се због понуде Ал-Итихада растао са солунским ПАОК.

Црвена звезда је зарадила 3,6, а ПАОК целих десет милиона евра на трансферима са клубовима из Сауди Арабије.

Није немогуће да се у наредних неколико дана 35-годишњи Ивановић придружи Дегенеку у Ријаду или, можда, Пријовићу у Џеди.

Ивановићу уговор са Зенитом истиче за шест мјесеци, а уколико би заиста каријеру наставио на Блиском Истоку, постао би други најбоље плаћени српски фудбалер иза некадашњег саиграча из Челсија и репрезентације, Немање Матића, који у Манчестер јунајтеду зарађује око девет милиона евра годишње.

У свему се пита и руски клуб, који према уговору има право да "активира" још једну годину сарадње са дефанзивцем, који је незамјенљив у стартној постави практично од доласка из Челсија, на зиму 2017. године.

Зенит је лидер руског првенства са бодом више од Краснодара, па је претпоставка да тренер Сергеј Семак не би наклоно гледао на растанак са Ивановићем "на половини пута".

У Санкт Петербургу се зато говори о могућем доласку још једног искусног дефанзивца, Јарослава Ракитског из украјинског Шахтјора.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар