Banetu u 36. godini nude 8 miliona evra po sezoni!

Nekadašnji srpski reprezentativac, Branislav Ivanović, veoma je tražen u januarskom prelaznom roku.  Da li će Ivanović odoljeti arapskim milionima? Bivši kapiten reprezentacije Srbije ima priliku da ove zime, u 36. godini, postane drugi najplaćeniji srpski fudbaler sa platom od oko osam miliona evra po sezoni!

Fudbal 21.01.2019 | 18:45
Banetu u 36. godini nude 8 miliona evra po sezoni!
Iako defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga ima punih 35 godina, želja je nekoliko klubova koji su spremni da mu ponude veliki novac.

Kako prenose ruski mediji, Baneta žele klubovi iz Kine, Saudijske Arabije i Katara.

Nekadašnjem igraču OFK Beograda, moskovske Lokomotive i Čelsija, klubovi iz spomenutih zemalja navodno nude šest do osam miliona evra po sezoni, što nemaju ni mnogo mlađi i poznatiji igrači.

U prilog tome da će napustiti Zenit ide i činjenica da se još nije pojavio na pripremama kluba u Kataru zbog "privatnih obaveza".

Ove sezone je nekadašnji kapiten "Orlova" odigrao ukupno 26 utakmica i upisao jednu asistenciju.

Milošu Degeneku dva, Aleksandru Prijoviću šest, a Branislavu Ivanoviću - izgleda - osam miliona evra po sezoni!

Toliko bi, pišu ruski mediji, trebalo da iznosi godišnja zarada bivšeg kapitena reprezentacije Srbije ukoliko se odluči da ovog januara napusti Zenit iz Sankt Peterburga i potpiše za "neimenovan klub iz Saudijske Arabije".

Početkom godine, Degenek je napustio beogradsku Crvenu zvezdu i prihvatio "nepristojnu ponudu" Al-Hilala, baš kao i Prijović, koji se zbog ponude Al-Itihada rastao sa solunskim PAOK.

Crvena zvezda je zaradila 3,6, a PAOK celih deset miliona evra na transferima sa klubovima iz Saudi Arabije.

Nije nemoguće da se u narednih nekoliko dana 35-godišnji Ivanović pridruži Degeneku u Rijadu ili, možda, Prijoviću u Džedi.

Ivanoviću ugovor sa Zenitom ističe za šest mjeseci, a ukoliko bi zaista karijeru nastavio na Bliskom Istoku, postao bi drugi najbolje plaćeni srpski fudbaler iza nekadašnjeg saigrača iz Čelsija i reprezentacije, Nemanje Matića, koji u Mančester junajtedu zarađuje oko devet miliona evra godišnje.

U svemu se pita i ruski klub, koji prema ugovoru ima pravo da "aktivira" još jednu godinu saradnje sa defanzivcem, koji je nezamjenljiv u startnoj postavi praktično od dolaska iz Čelsija, na zimu 2017. godine.

Zenit je lider ruskog prvenstva sa bodom više od Krasnodara, pa je pretpostavka da trener Sergej Semak ne bi naklono gledao na rastanak sa Ivanovićem "na polovini puta".

U Sankt Peterburgu se zato govori o mogućem dolasku još jednog iskusnog defanzivca, Jaroslava Rakitskog iz ukrajinskog Šahtjora.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar