АО: Ђоковић уз доста муке до четвртфинала!

Новак Ђоковић пласирао се десети пут у четвртфинале Аустралијан опена! Новак падао, устајао и показао снагу: Четвртфинале! После три и по сата борбе, Ђоковић је прескочио и четврту препреку на Аустралијан опену. Наредни ривал биће му Кеи Нишикори.

Тенис 21.01.2019 | 15:15
АО: Ђоковић уз доста муке до четвртфинала!
После доста проблема Новак је савладао Руса Данила Медведева са 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3.

Ђоковића у наредном колу првог Гренд слема сезона очекује Кеи Нишикори, који је после петочасовног маратона преокренуо 0-2 против Пабла Карењо-Бусте.

"Покушавао сам на разне начине, кључни моменти су се десили приликом брејк-лопти. Чекао сам своје шансе", рекао је Ђоковић.

На основу првог сета деловало је да ће Ђоковић рутински надиграти Медведева, иако му је Рус успео одузети једном сервис, Новак је без много муке добио први сегмент меча 6:2.

Наставио је у том ритму и након што је Медведев спасао пет брејк лопти на 1:1, није одолео Србину у следећем сервис-гему па Ђоковић брзо стиже до 4:1.

Међутим, тада је уследио велики пад у Ђоковићевој игри, пропушта прилику за двоструки брејк након чега Данил узвраћа и поравнава резултат, а потом сјајном игром у тај-брејку долази до 1-1.

Ђоковић је упркос проблемима са сервисом успео да спасе три сет лопте, али не и да потпуно преокрене.

Овај сет је изморио Медведева који није имао снаге ни концентрације да парира Ђоковићу у трећем сету, па Новак са два брејка стиже до најлакшег сета за 2-1.

Није Ђоковић био нестрпљива да заврши меч брзо, играо је опрезно у четвртом сету, а преломио га је у другом гему када је спасао брејк шансу Медведева и одмах у наредном одузео сервис Русу.

Медведев је кренуо на све или ништа у наставку сета, извшио је велики притисак на Новаков сервис, али је Србин на искуство одолео свим покушајима и ставио тачну нивом брејком за коначних 6:4, 6:7, 6:2, 6:3.

Трајало је дуго, било је драматично и завршено је успешно!

Новак Ђоковић је уз велики труд сломио отпор упорног Данила Медведева и пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, у којем ће наступити 10. пут у каријери.

Током три сата и 20 минута борбе, светски "Број један" је водио меч, узвраћао снажне ударце ривала, па "преломио" дуел када је било најважније. Тако је заказао 20. међусобни дуел против Кеија Нишикорија, свог старог знанца:

Ђоковић - Медведев 6:4, 6:7, 6:2, 6:3!

Било је 1:1 у сетовима и 2:1 за руског тенисера када се Новак нашао прибијен уз зид. Медведев је изборио три брејк лопте за великих 3:1, али је Ђоковић оснажио свој сервис, извукао се из тешке ситуације и потпуно преузео контролу.

Од тог тренутка, најбољи тенисер света низао је освојене поене и гемове, а рођени Московљанин очигледно скупљао снагу, иако је у неколико наврата позивао физиотерапеута да га измасира.

Уследио је четврти и последњи сет, у којем је Медведев поново улазио у шансе да "закува" (при резултату 3:2 и 4:3), али је Ђоковић већ био у шампионском ритму. А, када је тако, онда и бољи играчи од данашњег ривала морају да одиграју најбоље што могу.

Новак је без трзавица привео сет и меч крају, па почео опоравак за дуел против Нишикорија, који је истовремено завршавао свој маратонски меч против Пабла Карења Бусте. Јапанац и Шпанацпровели су на терену пет сати и пет минута!

"Кажете да је победио Нишикори? Некако сам се надао да ћу чути да је победио онај други тенисер", насмејао се Новак после свог меча.

"Играли смо доста пута и надам се још једном добром мечу", додао је он.

Коментаришући своје стање после борбе против Медведева, Ђоковић је иронично рекао да се осеча "фантастично".

"Пошто мој ривал гледа, рећи ћу да се осећам фантастично!(осмех). Рећи ћу ти касније како ми је. Била је ово физичка борба, он игра фантастичан тенис, невероватан му је бекхенд и није направио ниједну неизнуђену грешку. Било је веома тешко 'пробити' његов отпор, а покушавао сам на различите начине".

"Кључ је био на 1:2 и 0:40 и спасавање брејк лопти... Просто, чекао сам своје шансе", додао је Ђоковић, пред којим је кратак одмор и припрема за 20. међусобни меч против Нишикорија. Тренутни скор је 17:2 за нашег тенисера.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар