AO: Đoković uz dosta muke do četvrtfinala!

Novak Đoković plasirao se deseti put u četvrtfinale Australijan opena! Novak padao, ustajao i pokazao snagu: Četvrtfinale! Posle tri i po sata borbe, Đoković je preskočio i četvrtu prepreku na Australijan openu. Naredni rival biće mu Kei Nišikori.

Tenis 21.01.2019 | 15:15
AO: Đoković uz dosta muke do četvrtfinala!
Posle dosta problema Novak je savladao Rusa Danila Medvedeva sa 6:4, 6:7 (5), 6:2, 6:3.

Đokovića u narednom kolu prvog Grend slema sezona očekuje Kei Nišikori, koji je posle petočasovnog maratona preokrenuo 0-2 protiv Pabla Karenjo-Buste.

"Pokušavao sam na razne načine, ključni momenti su se desili prilikom brejk-lopti. Čekao sam svoje šanse", rekao je Đoković.

Na osnovu prvog seta delovalo je da će Đoković rutinski nadigrati Medvedeva, iako mu je Rus uspeo oduzeti jednom servis, Novak je bez mnogo muke dobio prvi segment meča 6:2.

Nastavio je u tom ritmu i nakon što je Medvedev spasao pet brejk lopti na 1:1, nije odoleo Srbinu u sledećem servis-gemu pa Đoković brzo stiže do 4:1.

Međutim, tada je usledio veliki pad u Đokovićevoj igri, propušta priliku za dvostruki brejk nakon čega Danil uzvraća i poravnava rezultat, a potom sjajnom igrom u taj-brejku dolazi do 1-1.

Đoković je uprkos problemima sa servisom uspeo da spase tri set lopte, ali ne i da potpuno preokrene.

Ovaj set je izmorio Medvedeva koji nije imao snage ni koncentracije da parira Đokoviću u trećem setu, pa Novak sa dva brejka stiže do najlakšeg seta za 2-1.

Nije Đoković bio nestrpljiva da završi meč brzo, igrao je oprezno u četvrtom setu, a prelomio ga je u drugom gemu kada je spasao brejk šansu Medvedeva i odmah u narednom oduzeo servis Rusu.

Medvedev je krenuo na sve ili ništa u nastavku seta, izvšio je veliki pritisak na Novakov servis, ali je Srbin na iskustvo odoleo svim pokušajima i stavio tačnu nivom brejkom za konačnih 6:4, 6:7, 6:2, 6:3.

Trajalo je dugo, bilo je dramatično i završeno je uspešno!

Novak Đoković je uz veliki trud slomio otpor upornog Danila Medvedeva i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, u kojem će nastupiti 10. put u karijeri.

Tokom tri sata i 20 minuta borbe, svetski "Broj jedan" je vodio meč, uzvraćao snažne udarce rivala, pa "prelomio" duel kada je bilo najvažnije. Tako je zakazao 20. međusobni duel protiv Keija Nišikorija, svog starog znanca:

Đoković - Medvedev 6:4, 6:7, 6:2, 6:3!

Bilo je 1:1 u setovima i 2:1 za ruskog tenisera kada se Novak našao pribijen uz zid. Medvedev je izborio tri brejk lopte za velikih 3:1, ali je Đoković osnažio svoj servis, izvukao se iz teške situacije i potpuno preuzeo kontrolu.

Od tog trenutka, najbolji teniser sveta nizao je osvojene poene i gemove, a rođeni Moskovljanin očigledno skupljao snagu, iako je u nekoliko navrata pozivao fizioterapeuta da ga izmasira.

Usledio je četvrti i poslednji set, u kojem je Medvedev ponovo ulazio u šanse da "zakuva" (pri rezultatu 3:2 i 4:3), ali je Đoković već bio u šampionskom ritmu. A, kada je tako, onda i bolji igrači od današnjeg rivala moraju da odigraju najbolje što mogu.

Novak je bez trzavica priveo set i meč kraju, pa počeo oporavak za duel protiv Nišikorija, koji je istovremeno završavao svoj maratonski meč protiv Pabla Karenja Buste. Japanac i Španacproveli su na terenu pet sati i pet minuta!

"Kažete da je pobedio Nišikori? Nekako sam se nadao da ću čuti da je pobedio onaj drugi teniser", nasmejao se Novak posle svog meča.

"Igrali smo dosta puta i nadam se još jednom dobrom meču", dodao je on.

Komentarišući svoje stanje posle borbe protiv Medvedeva, Đoković je ironično rekao da se oseča "fantastično".

"Pošto moj rival gleda, reći ću da se osećam fantastično!(osmeh). Reći ću ti kasnije kako mi je. Bila je ovo fizička borba, on igra fantastičan tenis, neverovatan mu je bekhend i nije napravio nijednu neiznuđenu grešku. Bilo je veoma teško 'probiti' njegov otpor, a pokušavao sam na različite načine".

"Ključ je bio na 1:2 i 0:40 i spasavanje brejk lopti... Prosto, čekao sam svoje šanse", dodao je Đoković, pred kojim je kratak odmor i priprema za 20. međusobni meč protiv Nišikorija. Trenutni skor je 17:2 za našeg tenisera.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar