Раонић испрашио Зверева, Нијемац дивљао ломећи рекет!

Ништа од "ић" дербија - Пуј избацио Ћорића! Француски тенисер, Лука Пуј, први пут у каријери играће четвртфинале Аустралијан опена.  Милош Раонић је нови четвртфиналиста на Аустралијан Опену. Канађанин је у три сета био бољи од четвртог носиоца, Александера Зверева, 6:1, 6:1, 7:6 (5).  Зверев ломио рекете, Раонић "ломио" Зверева! "Сљедећа велика ствар у тенису" није се помакла на пољу менталне стабилности ни од када је Лендл дошао у стручни штаб, што се лијепо видјело јутрос када се са друге стране мреже указао озбиљан тенисер.

Тенис 21.01.2019 | 15:00
Раонић испрашио Зверева, Нијемац дивљао ломећи рекет!
Тек 28. носилац обезбедио је место међу осам најбољих у Мелбурну тако што је приредио изненађење елиминацијом тренутно светског броја 12.

Пуј је после преокрета у осмини финала победио Хрвата Борну Ћорића 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, 7:6 (7:2).

Наредни ривал биће му Канађанин Милош Раонић, који је у три сета избацио такодје фаворизованог Александера Зверева.

Милош Раонић је нови четвртфиналиста на Аустралијан Опену. Канађанин је у три сета био бољи од четвртог носиоца, Александера Зверева, 6:1, 6:1, 7:6 (5).

Била је то заиста импресивна партија тенисера из Канаде, који је посебно бриљирао у прва два сета у којима је млади Зверев освојио само два гема.

За разлику од Раонића, који је сервирао одлично, и који је до сада на турниру сакупио 107 неодбрањивих сервиса, Зверев је направио чак десет дуплих грешака.

Преслабо за меч таквог значаја, тако да није никакво изненађење што је поражен у три сета. Осим у трећем, све остало било је за заборав што се тиче шампиона АТП тур финала у Лондону.

Да ствари буду горе по њега, током меча, тачније при резултати 6:1, 4:1 за Раонића, толико се изнервирао да је у паузи поломио рекет у парамрарчад!

Осам пута је ударио њим о терен, избацио је сву нагомилану фрустрацију из себе и наравно, добио опомену.

Имао је шансу Зверев у трећем сету да се врати у игру, али Раонићев сервис је опет дошао до изражаја када је било најважније, али и одличне паралеле из бекхенда у неколико наврата.

"Покушао сам да останем миран колико сам год могао. Све ми је ишло веома добро. Мислим да сам играо невероватно добар тенис, много тога је било на високом нивоу", задовољан је Раонић.

С друге стране, Звезев ре рекао да му је ломљење рекета помогло да избаци из себе негативну енергију.

"То је учинило да се осећам боље. Био сам врло љут на себе, само сам пустио да сав тај бес изађе напоље", признао је Немац.



(3) Александер Зверев, момак ког је (1) Новак Ђоковић истакао као предводника "новог АТП таласа", не стоји више на путу нашем тенисеру ка новом финалу Аустралијан опена.

Од "сљедеће велике ствари у свету тениса" на "Род Лејвер" арени јутрос остао је само уништен рекет, као свједок "мучења" које је 21-годишњем Немцу руског порекла приредио седам година старији Канађанин црногорског поријекла.

Млађи од браће Зверев направио је брејк у првом гему меча осмине финала против (16) Милоша Раонића и потом остао без прилике да одигра "ђус" на сервис ривала пуна два сата - 1:6, 1:6, 6:7 (5:7).

Након што је од вођства трећег фаворита од 1:0 освојио осам гемова у низу, односно 12 од наредних 13 до вођства од 0:2 у сетовима, Раонић је наставио са импресивном игром на свој сервис и када је почетни ударац Зверева коначно прорадио у трећем сету.

Зверев је током два часа и пет минута игре имао једну шансу за брејк и искористио је, а Раонић 20 од којих је искористио шест. Само у првом сету, Немац се сусрео са 12 брејк лопти.

То није пореметило тенисера, који је каријери четири пута елиминисан управо у осмини финала "Ози опена", напротив. Раонић је и у трећем сету наставио да "уписује" своје сервис гемове на семафор са једним или ниједним изгубљеним поеном, све док није довео Зверева у ситуацију да први пут сервира за останак у веома гледаном мечу овог понедјељка рано ујутру по нашем времену.

Тада, Канађанин који се наиграо тешких мечева од првог кола и нанизао неколико озбиљних "скалпова", није искористио две меч лопте за брзих 5:7, па су навијачи чашћени тај-брејком у ком је Зверев повео 4:2, изгубио наредна четири поена за нове двије меч лопте ривала, "преживио" трећу и капитулирао послије четврте за 0:3, па ће четвртфинале Ролан Гароса из прошле сезоне до даљег остати његов најбољи грен слем резултат у каријери.

Улазак чувеног Ивана Лендла у тим који води бригу о каријери талентованијег сина Александера Зверева сениора, некада веома успјешног совјетског и руског тенисера, за сада није донио жељене резултате на плану менталне стабилности, што је добро могло да се примијети у мечу у ком се Алекс сусрео са далеко најозбиљнијом препреком овог јануара.

Као трећи носилац мушког жријеба, искористио је повољне околности и почистио Аљаза Беденеа на старту (6:4, 6:1, 6:4), потом морао да игра пет сетова против Жеремија Шардија (7:6, 6:4, 5:7, 6:7, 6:1), након чега се нашалио са локалним момком и добитником "вајлд карда", 155. на АТП листи - Алексом Болтом (6:3, 6:3, 6:2).

Суочавање са озбиљним тенисером са друге стране мреже, играчем који је у исто вријеме играо против увијек неугодног Ника Кирјоса (6:4, 7:6, 6;4), бившег шампиона Стена Вавринке (6:7, 7:6, 7:6, 7:6, четири сата и седам минута), а потом и Пјер-Игом Ербером (6:4, 6:4, 7:6), потпуно је паралисао младог Нијемца и довео га у ситуацију да му са трибина стижу звиждуци истих навијача који су му "до јуче" били отворено наклоњени.

Раонић је меч завршио новим тај-брејком који је решио у своју корист, шестим од седам у претходна три кола, па ће се за прво полуфинале Аустралијан опена, а друго у каријери рачунајући и пласман у финале Вимблдона 2016. године, борити против (28) Луке Пуја.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хх

21.01.2019 14:09

Најјаче играче је избацио до сада Милош. Драго ми је да је после повреде дошао у своју форму и сигурно ће још дуго бити топ листи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секспир

22.01.2019 01:28

Ови руси нису нормални,несто као битни.