Raonić isprašio Zvereva, Nijemac divljao lomeći reket!

Ništa od "ić" derbija - Puj izbacio Ćorića! Francuski teniser, Luka Puj, prvi put u karijeri igraće četvrtfinale Australijan opena.  Miloš Raonić je novi četvrtfinalista na Australijan Openu. Kanađanin je u tri seta bio bolji od četvrtog nosioca, Aleksandera Zvereva, 6:1, 6:1, 7:6 (5).  Zverev lomio rekete, Raonić "lomio" Zvereva! "Sljedeća velika stvar u tenisu" nije se pomakla na polju mentalne stabilnosti ni od kada je Lendl došao u stručni štab, što se lijepo vidjelo jutros kada se sa druge strane mreže ukazao ozbiljan teniser.

Tenis 21.01.2019 | 15:00
Raonić isprašio Zvereva, Nijemac divljao lomeći reket!
Tek 28. nosilac obezbedio je mesto među osam najboljih u Melburnu tako što je priredio iznenađenje eliminacijom trenutno svetskog broja 12.

Puj je posle preokreta u osmini finala pobedio Hrvata Bornu Ćorića 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, 7:6 (7:2).

Naredni rival biće mu Kanađanin Miloš Raonić, koji je u tri seta izbacio takodje favorizovanog Aleksandera Zvereva.

Miloš Raonić je novi četvrtfinalista na Australijan Openu. Kanađanin je u tri seta bio bolji od četvrtog nosioca, Aleksandera Zvereva, 6:1, 6:1, 7:6 (5).

Bila je to zaista impresivna partija tenisera iz Kanade, koji je posebno briljirao u prva dva seta u kojima je mladi Zverev osvojio samo dva gema.

Za razliku od Raonića, koji je servirao odlično, i koji je do sada na turniru sakupio 107 neodbranjivih servisa, Zverev je napravio čak deset duplih grešaka.

Preslabo za meč takvog značaja, tako da nije nikakvo iznenađenje što je poražen u tri seta. Osim u trećem, sve ostalo bilo je za zaborav što se tiče šampiona ATP tur finala u Londonu.

Da stvari budu gore po njega, tokom meča, tačnije pri rezultati 6:1, 4:1 za Raonića, toliko se iznervirao da je u pauzi polomio reket u paramrarčad!

Osam puta je udario njim o teren, izbacio je svu nagomilanu frustraciju iz sebe i naravno, dobio opomenu.

Imao je šansu Zverev u trećem setu da se vrati u igru, ali Raonićev servis je opet došao do izražaja kada je bilo najvažnije, ali i odlične paralele iz bekhenda u nekoliko navrata.

"Pokušao sam da ostanem miran koliko sam god mogao. Sve mi je išlo veoma dobro. Mislim da sam igrao neverovatno dobar tenis, mnogo toga je bilo na visokom nivou", zadovoljan je Raonić.

S druge strane, Zvezev re rekao da mu je lomljenje reketa pomoglo da izbaci iz sebe negativnu energiju.

"To je učinilo da se osećam bolje. Bio sam vrlo ljut na sebe, samo sam pustio da sav taj bes izađe napolje", priznao je Nemac.



(3) Aleksander Zverev, momak kog je (1) Novak Đoković istakao kao predvodnika "novog ATP talasa", ne stoji više na putu našem teniseru ka novom finalu Australijan opena.

Od "sljedeće velike stvari u svetu tenisa" na "Rod Lejver" areni jutros ostao je samo uništen reket, kao svjedok "mučenja" koje je 21-godišnjem Nemcu ruskog porekla priredio sedam godina stariji Kanađanin crnogorskog porijekla.

Mlađi od braće Zverev napravio je brejk u prvom gemu meča osmine finala protiv (16) Miloša Raonića i potom ostao bez prilike da odigra "đus" na servis rivala puna dva sata - 1:6, 1:6, 6:7 (5:7).

Nakon što je od vođstva trećeg favorita od 1:0 osvojio osam gemova u nizu, odnosno 12 od narednih 13 do vođstva od 0:2 u setovima, Raonić je nastavio sa impresivnom igrom na svoj servis i kada je početni udarac Zvereva konačno proradio u trećem setu.

Zverev je tokom dva časa i pet minuta igre imao jednu šansu za brejk i iskoristio je, a Raonić 20 od kojih je iskoristio šest. Samo u prvom setu, Nemac se susreo sa 12 brejk lopti.

To nije poremetilo tenisera, koji je karijeri četiri puta eliminisan upravo u osmini finala "Ozi opena", naprotiv. Raonić je i u trećem setu nastavio da "upisuje" svoje servis gemove na semafor sa jednim ili nijednim izgubljenim poenom, sve dok nije doveo Zvereva u situaciju da prvi put servira za ostanak u veoma gledanom meču ovog ponedjeljka rano ujutru po našem vremenu.

Tada, Kanađanin koji se naigrao teških mečeva od prvog kola i nanizao nekoliko ozbiljnih "skalpova", nije iskoristio dve meč lopte za brzih 5:7, pa su navijači čašćeni taj-brejkom u kom je Zverev poveo 4:2, izgubio naredna četiri poena za nove dvije meč lopte rivala, "preživio" treću i kapitulirao poslije četvrte za 0:3, pa će četvrtfinale Rolan Garosa iz prošle sezone do daljeg ostati njegov najbolji gren slem rezultat u karijeri.

Ulazak čuvenog Ivana Lendla u tim koji vodi brigu o karijeri talentovanijeg sina Aleksandera Zvereva seniora, nekada veoma uspješnog sovjetskog i ruskog tenisera, za sada nije donio željene rezultate na planu mentalne stabilnosti, što je dobro moglo da se primijeti u meču u kom se Aleks susreo sa daleko najozbiljnijom preprekom ovog januara.

Kao treći nosilac muškog žrijeba, iskoristio je povoljne okolnosti i počistio Aljaza Bedenea na startu (6:4, 6:1, 6:4), potom morao da igra pet setova protiv Žeremija Šardija (7:6, 6:4, 5:7, 6:7, 6:1), nakon čega se našalio sa lokalnim momkom i dobitnikom "vajld karda", 155. na ATP listi - Aleksom Boltom (6:3, 6:3, 6:2).

Suočavanje sa ozbiljnim teniserom sa druge strane mreže, igračem koji je u isto vrijeme igrao protiv uvijek neugodnog Nika Kirjosa (6:4, 7:6, 6;4), bivšeg šampiona Stena Vavrinke (6:7, 7:6, 7:6, 7:6, četiri sata i sedam minuta), a potom i Pjer-Igom Erberom (6:4, 6:4, 7:6), potpuno je paralisao mladog Nijemca i doveo ga u situaciju da mu sa tribina stižu zvižduci istih navijača koji su mu "do juče" bili otvoreno naklonjeni.

Raonić je meč završio novim taj-brejkom koji je rešio u svoju korist, šestim od sedam u prethodna tri kola, pa će se za prvo polufinale Australijan opena, a drugo u karijeri računajući i plasman u finale Vimbldona 2016. godine, boriti protiv (28) Luke Puja.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Hh

21.01.2019 14:09

Najjače igrače je izbacio do sada Miloš. Drago mi je da je posle povrede došao u svoju formu i sigurno će još dugo biti top listi.

ODGOVORITE
Name

Sekspir

22.01.2019 01:28

Ovi rusi nisu normalni,nesto kao bitni.