Раонић: И ја ломим рекете - на тренингу!

Милош Раонић прокоментарисао је тренутак фрустрације Александра Зверева и његово ломљење рекета током дуела осмине финала.

Тенис 21.01.2019 | 17:30
Раонић: И ја ломим рекете - на тренингу!
Немац је излупао рекет о тле током другог сета меча који је Канађани црногорског порекла добио убедљиво 6:1, 6:1, 7:6.

"Било је 4:1 у другом сету у том тренутку. Чуо сам, али нисам видео. Мислим да је било прилично јасно шта се дешава. То може да има различите ефекте. Када си један од најбољих тенисера и то урадиш против неког неискусног, то може да га натера да се мало повуче. Ја сам се сретао са таквим ситуацијама, и водио сам у том моменту, па сам се само концентрисао на себе. Нисам много размишљао о њему, па није много утицало. Наравно, никад не знаш зашто то противник ради. Некад покушава да помогне себи. Некад чисто из фрустрације. Битно је да се концентришеш на себе и наставиш у свом ритму", рекао је Раонић.

Док су неки играчи познати по таквим "наступима" током мечева, Раонић ретко ломи рекете на терену.

"Радио сам и ја то, могу да се сетим само једном да сам сломио рекет. Мислим да је то било овде 2016. у полуфиналу. Када сам био у проблему против Ендија (Марија) и схватио да нећу имати шансу, био је то тренутак фрустрације. Више сам сломио рекета на тренинзима. Мислим да сам припреме за ову сезону почео са четири рекета, један сам сломио првог дана. Срећом неко је долазио овде, позавао сам оца да се нађе са њима на аеродрому и пошаље ми још рекета. Мислим да то може да утиче. Може бити покушај да се испровоцира противник, може да му изазове сумњу у тренуцима када му добро иде. Једноставно да га натера да мисли другачије".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар