Raonić: I ja lomim rekete - na treningu!

Miloš Raonić prokomentarisao je trenutak frustracije Aleksandra Zvereva i njegovo lomljenje reketa tokom duela osmine finala.

Tenis 21.01.2019 | 17:30
Raonić: I ja lomim rekete - na treningu!
Nemac je izlupao reket o tle tokom drugog seta meča koji je Kanađani crnogorskog porekla dobio ubedljivo 6:1, 6:1, 7:6.

"Bilo je 4:1 u drugom setu u tom trenutku. Čuo sam, ali nisam video. Mislim da je bilo prilično jasno šta se dešava. To može da ima različite efekte. Kada si jedan od najboljih tenisera i to uradiš protiv nekog neiskusnog, to može da ga natera da se malo povuče. Ja sam se sretao sa takvim situacijama, i vodio sam u tom momentu, pa sam se samo koncentrisao na sebe. Nisam mnogo razmišljao o njemu, pa nije mnogo uticalo. Naravno, nikad ne znaš zašto to protivnik radi. Nekad pokušava da pomogne sebi. Nekad čisto iz frustracije. Bitno je da se koncentrišeš na sebe i nastaviš u svom ritmu", rekao je Raonić.

Dok su neki igrači poznati po takvim "nastupima" tokom mečeva, Raonić retko lomi rekete na terenu.

"Radio sam i ja to, mogu da se setim samo jednom da sam slomio reket. Mislim da je to bilo ovde 2016. u polufinalu. Kada sam bio u problemu protiv Endija (Marija) i shvatio da neću imati šansu, bio je to trenutak frustracije. Više sam slomio reketa na treninzima. Mislim da sam pripreme za ovu sezonu počeo sa četiri reketa, jedan sam slomio prvog dana. Srećom neko je dolazio ovde, pozavao sam oca da se nađe sa njima na aerodromu i pošalje mi još reketa. Mislim da to može da utiče. Može biti pokušaj da se isprovocira protivnik, može da mu izazove sumnju u trenucima kada mu dobro ide. Jednostavno da ga natera da misli drugačije".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar