Падавине у РС наредна 3 дана

- Из Цивилне заштите Републике Српске (РС) упозорили су данас да ће у наредном периоду Српску захватити нови снијег и киша те апелују на грађане, колективе и надлежне институције да своје активности прилагоде најављеним метеоролошким условима.

Република Српска 21.01.2019 | 14:09
Падавине у РС наредна 3 дана
Скрећу пажњу службама за одржавање путева, надлежним за испоруку енергената и потрошачима да спремно дочекају још један влажни талас изнад РС.

По прогнозама из Хидрометеоролошког завода РС, период с мјестимичним падавинама, које ће периодично слабити и појачавати, трајаће наредних 36 сати, па и дуже, али тада слабије и мјестимичније.

Данас ће се сњежни покривач у планинама повећати од три до осам центиметара, у брдовитим и нижим предјелима на западу прекрит ће тло. Сухо остаје на сјеверу и југу и дијелом на истоку РС.

Према вечери и у ноћи на уторак ново наоблачење условит ће снијег у већини предјела, на југу умјерену кишу.

Сутра, 22. јануара, настављају се падавине. Снијег се очекује у већини предјела, још мјестимичног слабог до умјереног интензитета, а на југу с умјереном кишом. Послијеподне поново интензивирање снијега. На југу обилнија киша.

У планинама ће доћи до новог снијежног покривача од 15 до 25 цм, локално и више. На сјеверу РС формират ће се сњежни покривач.

На југу се очекује обилна киша, од 40 до 60 л/м², локално и више.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Модрича

21.01.2019 14:00

Ко што видим,изненадице их снијег. Зиви били па видјели. Поз за све путаре и надлезне органе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрича

21.01.2019 14:00

Ко што видим,изненадице их снијег. Зиви били па видјели. Поз за све путаре и надлезне органе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лилика

21.01.2019 14:20

изненадио ме снијег у ово доба године

ОДГОВОРИТЕ