Padavine u RS naredna 3 dana

- Iz Civilne zaštite Republike Srpske (RS) upozorili su danas da će u narednom periodu Srpsku zahvatiti novi snijeg i kiša te apeluju na građane, kolektive i nadležne institucije da svoje aktivnosti prilagode najavljenim meteorološkim uslovima.

Republika Srpska 21.01.2019 | 14:09
Padavine u RS naredna 3 dana
Skreću pažnju službama za održavanje puteva, nadležnim za isporuku energenata i potrošačima da spremno dočekaju još jedan vlažni talas iznad RS.

Po prognozama iz Hidrometeorološkog zavoda RS, period s mjestimičnim padavinama, koje će periodično slabiti i pojačavati, trajaće narednih 36 sati, pa i duže, ali tada slabije i mjestimičnije.

Danas će se snježni pokrivač u planinama povećati od tri do osam centimetara, u brdovitim i nižim predjelima na zapadu prekrit će tlo. Suho ostaje na sjeveru i jugu i dijelom na istoku RS.

Prema večeri i u noći na utorak novo naoblačenje uslovit će snijeg u većini predjela, na jugu umjerenu kišu.

Sutra, 22. januara, nastavljaju se padavine. Snijeg se očekuje u većini predjela, još mjestimičnog slabog do umjerenog intenziteta, a na jugu s umjerenom kišom. Poslijepodne ponovo intenziviranje snijega. Na jugu obilnija kiša.

U planinama će doći do novog sniježnog pokrivača od 15 do 25 cm, lokalno i više. Na sjeveru RS formirat će se snježni pokrivač.

Na jugu se očekuje obilna kiša, od 40 do 60 l/m², lokalno i više.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Modriča

21.01.2019 15:00

Ko što vidim,iznenadice ih snijeg. Zivi bili pa vidjeli. Poz za sve putare i nadlezne organe.

ODGOVORITE
Name

Modriča

21.01.2019 15:00

Ko što vidim,iznenadice ih snijeg. Zivi bili pa vidjeli. Poz za sve putare i nadlezne organe.

ODGOVORITE
Name

Lilika

21.01.2019 15:20

iznenadio me snijeg u ovo doba godine

ODGOVORITE